Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Βιταμίνη D και θυρεοειδής


Η βιταμίνη D αποτελεί μια πολύ σημαντική βιταμίνη, η οποία σχετίζεται με την απορρόφηση και το μεταβολισμό του ασβεστίου στο ανθρώπινο σώμα. ....



Η έλλειψη της σε ασθενείς που πρόκειται να κάνουν επέμβαση για αφαίρεση του θυρεοειδούς σχετίζεται με μεγαλύτερο κίνδυνο για εμφάνιση χαμηλών επιπέδων ασβεστίου στο αίμα μετά την επέμβαση.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν επιστήμονες του νοσοκομείου Henry Ford Hospital στο Ντιτρόιτ. Η μελέτη Henry Ford συγκέντρωσε στοιχεία από 110 ασθενείς που επρόκειτο να υποβληθούν σε θυρεοειδεκτομή, όπου μετρήθηκαν τα επίπεδα της βιταμίνης D, το ασβέστιο ορού και οι ορμόνες του θυροειδούς πριν την επέμβαση.

Μεταξύ των ασθενών, το 40% είχαν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D και ήταν ηλικίας μεγαλύτερης των 50 ετών. Ο επικεφαλής της μελέτης αναφέρει ότι ο τακτικός έλεγχος των επιπέδων της βιταμίνης D σε ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν σε θυρεοειδεκτομή μπορεί να βοηθήσει τόσο στην βελτίωση των χειρουργικών αποτελεσμάτων όσο και στην μείωση του χρόνου της νοσηλείας μετά το χειρουργείο. 


Κατερίνα Κουρουπάκη

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..