Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

...ΚΙΣΜΕΤ...ΝΙΡΒΑΝΑ...

( Αυτή η ανάρτση,γράφτηκε πριν 2 χρόνια και το γεγονός στο οποίο αναφέρεται,αποτέλεσε σταθμό για μένα..)

..!Πρόκειται για το "ησυχαστήριό " μου.,για τον χώρο μου,τον δικό μου τόπο,την διέξοδό μου από την φορτωμένη καθημερινότητά μου..Είναι το μόνο μέρος,όπου καταφέρνω να αδειάζω τελείως το μυαλό μου και να βάζω σε παρένθεση,όλα όσα με ταλανίζουν και μου ροκανίζουν τον πολύτιμο χρόνο μου!..Είναι η NIRVANA μου,που την είχα χάσει για 5 χρόνια….και την ξαναβρήκα τελείως τυχαία,πριν 3 εβδομάδες…..

….Η ιστορία έχει ως εξής…

Πριν 8 χρόνια,αποφάσισα να ενοικιάσω ένα μικρό σπίτι σε ένα χωριό για όλο τον χρόνο,όπου θα ξέφευγα όποτε μπορούσα από το γνωστό μας καθημερινό άγχος.Το βρήκα όλως τυχαίως και ήταν αυτό που πάντα ήθελα..!Το αγάπησα με την πρώτη ματιά!Χωρίς δεύτερη σκέψη,το ενοικίασα και αφιερώθηκα σε αυτό,με όλη μου την ψυχή..
Για 3 συνεχή χρόνια,τηε επί κάθε Σ.Κ διαμονής μου,το διαμόρφωσα,έμαθα να ασχολούμαι με την γη και να απολαμβάνω τους καρπούς της και την προσπάθειά μου,φύτεψα κυπαρίσσια και δέντρα.έβαλα το προσωπικό μου στοιχείο στον εσωτερικό του χώρο,άλλαξα την διακόσμηση,προσθέτοντας τις δικές μου πινελιές..
Επί 156 συνεχή Σ.Κ,συν 50 ημέρες σκόρπιες σε αυτή την τριετία,μεταμορφωνόμουν σε μέλος της φύσης..,ώσπου κάποιοι παράγοντες,με ανάγκασαν να το αφήσω!..

…Πέρασαν 5 χρόνια από τότε..Ώσπου πριν 3 εβδομάδες,τελείως ΤΥΧΑΙΑ ,έπεσε το μάτι μου σε μία αγγελία εφημερίδας,για ενοικίαση ενός σπιτιού στο ίδιο μέρος.
Τηλεφώνησα από περιέργεια- και εδώ το ΚΙΣΜΕΤ,κάνει θριαμβευτική εμφάνιση-,όταν συνειδητοποίησα,ότι στην άλλη άκρη της γραμμής,ήταν η ιδιοκτήτρια του συγκεκριμένου σπιτιού!!! Δεν σταματάει εδώ όμως..Το.."τυχαίο",ήταν, ότι ήταν η τελευταία ημέρα της δημοσίευσης της αγγελίας,η ιδιοκτήτρια είχε ήδη κλείσει ραντεβού για την ενοικίασή του,και την εφημερίδα,την βρήκα τυχαία,στην διπλανή μου θέση στο μετρό,κατά την επιστροφή μου στο σπίτι από την δουλειά..

…Φαίνεται τρελλό?..Ουτοπία?..Ανεξήγητο?..Κι όμως είναι η πραγματικότητα! ..Την επομένη έτρεξα φυσικά και υπέγραψα τα συμβόλαια!!
Η συγκίνησή μου ήταν μεγάλη,όταν είδα ότι τα δέντρα που είχα τότε φυτέψει με αδεξιότητα αρχάριας,όχι μόνο υπήρχαν,αλλά είχαν μεγαλώσει πολύ! Συγκινήθηκα όταν είδα,ότι οι πινελιές μου υπήρχαν ακόμα στον εσωτερικό χώρο,τίποτα δεν είχε αλλάξει,τίποτα δεν είχε μετακινηθεί,τίποτα δεν είχε πεταχεί!..
Σαν να με περίμενε να ξαναεπιστρέψω..,σαν να μην έφυγα ποτέ..!
Αυτό λοιπόν είναι το πλέον αγαπημένο μου μέρος,ένα κομμάτι από εμένα!!


Εκεί λοιπόν θα με βρίσκετε,ή θα με ..χάνετε κάθε Παρασκευή απόγευμα,μέχρι Κυριακή βράδυ..Εκεί θα αποτραβιέμαι και θα ξεχνιέμαι,εκεί θα μεταλλάσσομαι και θα γίνομαι ένα με το περιβάλλον,εκεί θα βιώνω ,ό,τι οι ρυθμοί και η καθημερινότητα μου στερούν..!Εκεί θα με "ξεκουφαίνει"η απόλυτη ησυχία,εκεί θα ασχολούμαι με εμένα!..
Εκεί λοιπόν θα εξαφανίζομαι κάθε Σ.Κ.,καλοί μου φίλοι.Το μόνο μείον είναι ,ότι θα χάνω την άμεση επαφή μου μαζί σας..

Θα αφήνω εν γνώσει μου όμως "ξεκλείδωτα",για να έχετε άμεση πρόσβαση στο σπιτικό μου!

…Εξ'άλλου,η περίπολος του χωριού μας,είναι ικανότατη και πάντα σε ετοιμότητα…!

Εύχομαι ολόψυχα,να βρείτε και εσείς φίλοι μου την δική σας NIRVANA ,με όποια μορφή και τρόπο ταιριάζει στον καθένα σας..!

Πολύ λίγα πράγματα τελικά χρειαζόμαστε για να νοιώσουμε ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ!!!