Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

...ΣΚΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΚΗΝΙΚΑ...


…Τις έφερε το κύμα..Δεν υπάρχει καλύτερος ταξιδευτής από το νερό και τη φωτιά..Απλά και εύκολα ταξιδάκια του νού,χωρίς καμμιά ιδιαίτερη προσπάθεια αυτοσυγκέντρωσης και ιδιαίτερης «άσκησης»..

‘Ένα απλό βλέμμμα στο γαλάζιο της θάλασσας ή στο αναμμένο τζάκι και η επιβίβαση είναι βέβαιη πιά και το ταξίδι σίγουρο και ασφαλές..

Στη προκείμενη περίπτωση,το μέσον,είναι το υγρό,απέραντο στοιχείο,άλλωστε το προστάζει και η εποχή..Κάθε παφλασμός που έφτανε στα πόδια μου,μου έφερνε σκηνές και σκηνικά των τελευταίων ημερών.



.................................................................................................................................................

- Η παραλία είναι αυτή,…




…γνωστή από περσινές μου φωτό,με 4 χιλιομετράκια μήκος και καμμιά 20ρια μέτρα φάρδος..Τις καθημερινές,παρουσιάζει αυτή την εικόνα

priveκατάστασης,γεγονός το οποίο με έχει κάνει να την εκτιμώ βαθύτατα..

( σκηνή Νο.1)-Ημέρα Πέμπτη,12 η ώρα το μεσημέρι..Η παραλία παρουσιάζει την αναφερόμενη εικόνα γαλήνης και priveκατάστασης..Οι μοναδικές «..φώκιες»,που λιάζονταν στον αχανή αυτό παράδεισο,είμασταν εμείς..3 άτομα.

...και σταματούν 2 αυτοκίνητα..και βγαίνουν 2 οικογένειες..και ακούω βήματα να πλησιάζουν..και αισθάνομαι ένα τράνταγμα..και βλέπω με έκπληξη 3 ξαπλώστρες να έχουν περικυκλώσει την δικιά μου,άλλες 4 να έχουν ανοίξει πάνω από τα κεφάλια μας,ενώ διάφορα μπρατσάκια και σωσίβια να αλλάζουν χέρια περνώντας επάνω από τα κεφάλια μας..!




…Κοιταχτήκαμε οι 3 μας..!,δεν είναι δυνατόν ,σκέφτηκα..,ενώ έκανα νόημα με τα μάτια ότι θα τους ορμήξω..

-« Δώσε τόπο στην οργή-,»μου ψιθύρισε..,και είπα να δώσω..!

...Η συνέχεια ήταν κωμικοτραγική..

..Η μία οικογένεια,ζευγάρι μεταναστών στην Γερμανία,ηλικίας 60 περίπου,με κυβικά ο καθένας αλά «free Willy”..,και accent«greekgerman”,κουβαλώντας τα 2 εγγόνια τους μαζί,ηλικίας 9 περίπου ετών,έχοντας για παρέα το ξαδελφάκι τους,ένα 7 χρονο καθαρόαιμο Ελληνόπουλο,που ανήκε στην δεύτερη οικογένεια,είχε την φαεινή ιδέα,να «..παρκάρει» τα πιτσιρίκια,ακριβώς μπροστά τους ,δηλαδή,επάνω από το κεφάλι μου..

..Ενώ η ελληνογερμανική διάλεκτος ξετυλιγόταν μέσα στα αυτιά μου,με όλα τα «ακριβή στοιχεία» που χαρακτηρίζει και τις δύο γλώσσες,την μελωδία της την διέκοψε ένας μονότονος θόρυβος,επαναλαμβανόμενος κάθε 5 δυτερόλεπτα..ντουπ,ντουπ,γκλονγκ,γκλονγκ,..και εναλλάξ..,γκλονγκ,γκλονγκ,ντουπ,ντουπ..!..,3 λεπτά,4..,5…Πετραδάκια μέσα στα κουβαδάκια!,και ξανα μανά,ενώ η Deutche Welle ,ούρλιαζε μέσα στα αυτιά μου..

…..Ένα από τα "γκλονγκ",προσγειώθηκε στο κεφάλι μου..Αυτό ήταν..!

..Δεν με πρόλαβαν..Τα 2 κουβαδάκια εκσφεδονίστηκαν μέσα στη θάλασσα με όλο το περιεχόμενό τους,ενώ οι μετανάστες εκ Γερμανίας σταμάτησαν να αναλύουν την ..ψυχολογία σκυλιών που είχαν αρχίσει και κοίταζαν σαν χαμένοι τα βλαστάρια τους..!

..Τα μάζεψαν και έφυγαν χωρίς να πούν κουβέντα!

Συγνώμη,αλλά ο Ξένιος Δίας,δεν μένει πια εδώ όταν καταχράσαι την ιδιότητά του!..

..Την επομένη τους είδα πάλι στην ερημική παραλία μας,αλλά 300 μέτρα μακριά μου..


.........................................................................................................................

Το ταξιδάκι συνεχίζεται…

-Σήμερα βρήκα ένα σκορπιό στη μπανιέρα μου,νταβραντωμένος αρκετά,και σαν κυρία που είμαι,του παραχώρισα τον χώρο μου ευγενικά,ορμώντας έξω από την μπανιέρα και καλώντας σε βοήθεια τις ειδικές δυνάμεις..

…Φωτό,γιοκ!..

….Μόλις κουτσούλησε στο laptop μου ένα πουλί..!Ακριβώς στο σημείο..G του..Κάτι θα είχε φάει και το είχε πειράξει..!Τα ..κοιλιακά,είναι άτιμο πράγμα..

..Και όσο η ταξιδεύτρα επιμένει,τόσο μου έρχονται και άλλες επισκέψεις στο μυαλό μου..

Αλλά θα κρατήσω ορισμένες για το επόμενό μου.

Η "dead line" ,πλησιάζει ,οπότε θα υπάρξει άλλο ένα τουλάχιστον,πριν την επιστροφή μου..

Να είστε όλοι καλά!