Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Υπάρχει πιο κάτω από εδώ;

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ   http://anemo-milos.blogspot.com/2011/03/blog-post_6995.html



ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Υπάρχει πιο κάτω από εδώ;

Δεν έχει περάσει Σαββατοκύριακο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, και όχι μόνο, που οι επιδρομές των βαρβάρων και των κανίβαλων να αποτελούν τον πρωταγωνιστικό ρόλο εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων. Οι σκηνές που διαδραματίζονται στα ελληνικά γήπεδα προσβάλουν όλους τους υγιείς φιλάθλους, όλους τους λάτρεις του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού και δεν αρμόζουν στον πολιτισμό και την παράδοση μιας χώρας όπως η Ελλάδα.
Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, κατά καιρούς, για την πάταξη της βίας στα γήπεδα δεν απέδωσαν, τόσο γιατί δεν εφαρμόστηκαν πιστά, όσο και γιατί οι ίδιες οι ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες συνέχισαν και συνεχίζουν να ανέχονται τα οργανωμένα «εγκλήματα» που βρωμίζουν σε κάθε αγωνιστική το άθλημα.
Και δεν είναι δυνατόν να ...αιτιολογούμε πάντα τα έκτροπα των ελληνικών γηπέδων ως προέκταση της κοινωνικής βίας και της γενικότερης έντασης. Ούτε θα πρέπει ενίοτε οι αρμόδιοι να αποπέμπουν το πρόβλημα στους χειρισμούς της αστυνομίας που δεν θα έπρεπε καν να είναι ο φύλακας των γηπέδων και των ΠΑΕ. Από τη στιγμή που το ποδόσφαιρο είναι ψυχαγωγία, είναι θέαμα, είναι ο βασιλιάς των σπόρ, οι ΠΑΕ ως υπεύθυνοι διαχειριστές της διεξαγωγής των πρωταθλημάτων θα πρέπει να είχαν μεριμνήσει για την ασφάλεια, την τάξη και την προάσπιση των συμφερόντων τους.
 
Η απεμπλοκή της αστυνομίας από τα γήπεδα είναι ένα μέτρο πίεσης στην διοργανώτρια αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της. 
Θα πρέπει κάποτε να γίνει η αρχή και να σταματήσει η ανακύκλωση των κουραστικών, εμπρηστικών δηλώσεων, από τη μια και την άλλη πλευρά, που πυροδοτούν το κλίμα και δίνουν τροφή σε όσους αρέσκονται σε επεισόδια και βιαιότητες. Θα πρέπει να αποβληθούν κάποτε από το χώρο του ποδοσφαίρου αυτοί που διαχειρίζονται τη λειτουργία των συλλόγων και του ποδοσφαίρου και διώχνουν από τα γήπεδα αυτούς που αγαπούν το άθλημα, κλείνοντας ταυτόχρονα το δρόμο και στα μικρά παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.
 
Ας σταματήσει ακόμη και τώρα το πρωτάθλημα ή ας μην ξεκινήσει καν το Σεπτέμβριο εάν δεν διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για την ομαλή διεξαγωγή του και αν δεν καθαρίσει ο χώρος του ποδοσφαίρου, τόσο στις κερκίδες, όσο και στα αρμόδια όργανα. Εάν δεν απεμπλακούν οι ΠΑΕ από τις στρατιές των «βάρβαρων», που αλλοιώνουν την ιστορία και το προφίλ των ομάδων που δήθεν αγαπούν, και αν η πολιτεία δεν εκτελέσει ένα σταθερό νομοθετικό πλαίσιο για την τάξη των γηπέδων και για την ποιότητα αυτών που το υπηρετούν, το πρόβλημα θα κλιμακώνεται για χρόνια.
Αν δεν συναινέσουν οι σύλλογοι στην υποχρεωτική συμμετοχή τουλάχιστον επτά Ελλήνων ποδοσφαιριστών στο βασικό σχήμα, εκ των οποίων οι δύο να είναι ηλικίας κάτω των είκοσι ετών, τότε δεν θα μπορούμε να καυχιόμαστε ούτε να συζητάμε για ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως δεν μπορούμε να μιλάμε για μεγάλους συλλόγους όταν αυτοί, για πολλά χρόνια τώρα, δεν παράγουν μεγάλους Έλληνες ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες τους και με την πρώτη ήττα και άσχημη απόδοση της ομάδας τους αλλάζουν προπονητή.
 
Η υποχώρηση των υπευθύνων μπροστά σε όλα αυτά, ο φόβος για το οποιοδήποτε κόστος, οι αλληλοκατηγορίες, οι υβριστικές δηλώσεις, η ανοχή της ελεύθερης εισόδου απίθανων παραγόντων σε καίρια διοικητικά πόστα, καθώς επίσης και η πυροδότηση του κλίματος μέσω συγκεκριμένων οπαδικών, αθλητικών εφημερίδων είναι λόγοι που λειτουργούν ανασταλτικά στην εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου.
 
Ίσως και το ποδόσφαιρο να αποτελεί μια μικρογραφία της άρρωστης ελληνικής κοινωνίας. 
 
Μήπως όμως φτάσαμε στο τέρμα και δεν υπάρχει πλέον πιο κάτω;...

Γ.Τ.

Το είδαμε στο: http://anemo-milos.blogspot.com/

...ΕΚΤΟΝΩΘΕΙΤΕ...

...Ξέρω ότι τους έχεις άχτι!
Και εγώ άλλως τε!Μεγάλο!
Επειδή όμως είμαστε "κοπρίτες" και δεν έχουμε ακόμα χωνέψει όλα αυτά που .."φάγαμε μαζί" και επειδή ακόμα δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις λαμογιές του καθενός τους,βρέθηκε ένας τρόπος να εκτονώσουμε  το άχτι μας  επάνω τους!

Κλικάρετε το παρακάτω link  και αρχίστε την προπόνηση!...
Καλή ...εκτόνωση...

http://www.greekpayback.com/

...ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ...

Κρίση ταυτότητας!

Έχοντας περάσει σχεδόν τριάντα χρόνια να τον τρώει η απορία γιατί δεν έμοιαζε καθόλου με τα αδέλφια του και τους γονείς του (όλοι τους όμορφοι και αυτός κακάσχημος) μάζεψε όλο του το θάρρος και ρώτησε την μητέρα του:
- Μάνα, πες μου την αλήθεια, είμαι υιοθετημένο παιδί;
Η μάνα ξεσπάει σε κλάματα και του λέει μέσα σε λυγμούς:
- Ναι, παιδί μου! Αλλά δεν έπιασε... Σε γύρισαν πίσω.

Τυφλοί πιλότοι

Περιμένουν όλοι οι επιβάτες ενός αεροπλάνου στο "Ελ.Βενιζελος" στις θέσεις τους περιμένοντας την απογείωση. Είχε και λίγη ώρα καθυστέρηση η Ολυμπιακή κατά τα γνωστά και υπάρχει ένας γενικός εκνευρισμός.

Σε κάποια στιγμή, μπαίνουν στο αεροπλάνό οι δύο πιλότοι από την πίσω πόρτα του αεροπλάνου και περπατάνε στη μέση του διαδρόμου προς την καμπίνα. Και οι δύο μοιάζουν να είναι τυφλοί. Ο ένας για να προχωρήσει πιάνεται από κάθισμα σε κάθισμα, ο άλλος έχει ένα άσπρο μπαστούνι και το χτυπάει δεξιά κι αριστερά και φοράνε και οι δύο μαύρα γυαλιά.

Οι επιβάτες δεν δίνουν πολλή σημασία στην αρχή, νομίζοντας ότι θα είναι καμία κακόγουστη φάρσα. Οι πιλότοι όμως μπαίνουν μέσα στην καμπίνα και βάζουν μπροστά τις μηχανές. Μερικοί αρχίζουν κάτι να ψιθυρίζουν και να κοιτάνε με ανησυχία τις συνοδούς. Εκείνες μοιάζουν να είναι ήρεμες και χαμογελάνε με επαγγελματική ψυχρότητα.

Το αεροπλάνο ξεκινάει, κάνει μια επιτόπου στροφή και ξεχύνεται με μεγάλη ταχύτητα στο διάδρομο απογείωσης. Αρχίζει να πέφτει ένας πανικός στον κόσμο. Μερικοί επιβάτες κάνουν το σταυρό το υς, οι γυναίκες αρχίζουν να στριγκλίζουν και κάποιοι τρέχουν έντρομοι στα παράθυρα. Το αεροπλάνο επιταχύνει συνέχεια, καταβροχθίζοντας τα μέτρα του διαδρόμου απογείωσης.

Οι υστερικές κραυγές δυναμώνουν, ακούγονται κάτι "Βαγγελίστρα μου !" και όλοι πλέον έντρομοι βλέπουν να φτάνει το τέλος του διαδρόμου απογείωσης και το σιδερένιο πουλί να μη λέει να σηκωθεί. Όταν πια δεν μένουν παρά 50-60 μέτρα για το τέλος, ακούγεται πια μια δυνατή κραυγή τρόμου από όλους τους επιβάτες, αλλά ευτυχώς την τελευταία στιγμή, το αεροπλάνο παίρνει απότομα κλίση και επιτέλους απογειώνεται.

Μέσα στην καμπίνα γυρίζει ο ένας πιλότος και λέει στον άλλον. "Θα τύχει καμία από αυτές τις μέρες ξέρεις, να μη φωνάξουν οι επιβάτες και θα σκοτωθούμε !!!"

Βούλες

Ένας ασθενής λέει στο γιατρό:
- Γιατρέ μου βλέπω συνεχώς μπλέ και κόκκινες βούλες.
- Οφθαλμίατρο είδατε;
- Όχι, μόνο μπλέ και κόκκινες βούλες βλέπω...

...Η ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ...

...Άσε για λίγο το Δ.Ν.Τ.,τους μαιμουδοπολιτικούς μας,τα βρώμικα παιχνίδια της παγκοσμιοποίησης και συγκεντρώσου σε εσένα.Κλείσε τηλεόραση,κινητό,lap-top,υπολογιστή,( αφού διαβάσεις πρώτα αυτό),κάτσε στην αγαπημένη σου γωνιά και σκέψου...
...Προσπάθησε να θυμηθείς την στιγμή που στάθηκε ικανή να ανατρέψει ,να καθορίσει την μέχρι τώρα πορεία της ζωής σου.Ποιό ήταν αυτό το χρονικό "κλικ",που  διαμόρφωσε την νύν υπόστασή σου;
Πού θα ήσουν,ποιός θα ήσουν,πού θα ενεργούσες και ποιούς θα συναναστρεφόσουν,αν δεν έπαιρνες εκείνη την συγκεκριμένη απόφαση σε εκείνη την συγκεκριμένη στιγμή;..
Την ψάχνεις ακόμα; Άσε με να σε βοηθήσω..

Ήταν τότε,που το ταξίδι του χρόνου έφτασε σε σένα.Στάθηκε για λίγο και σου παρουσίασε εκείνη την  στιγμή του,για να αποφασίσεις,να επιλέξεις,να καθορίσεις,να διαμορφώσεις τη ζωή σου,την προσωπικότητά σου,το status σου...Και μετά,όλα κύλησαν...Ένα ποτάμι "εξέλιξης" (;),που πέρασε μέσα απο διαδικασίες,αλλαγές,εκπλήξεις.
   Την θυμήθηκες τώρα την στιγμή σου;Ναι!Είναι αυτή ακριβώς που έφερες τώρα στο μυαλό σου !
Αυτή ,που σε έκανε κάτι να χάσεις και κάτι να κερδίσεις!
Ξέρω τι σκέφτεσαι τώρα: '-Αν την είχα προσπεράσει εκείνη την δεδομένη στιγμή,πώς θα ήμουν τώρα και πού;..Πού θα έγερνε η ζυγαριά; στα χαμένα ή στα κερδισμένα;..."

Όπως και να έχει,πάει ,..πέρασε  και σε έφτασε εδώ που είσαι τώρα.Απλά,σε έκανε να αναλογιστείς,ότι μία μικρή στιγμή,ένα απειροελάχιστο σημείο του χρόνου,ένα απλό κλικ του λεπτοδείκτη,είναι ικανό να φτιάξει το καλούπι ,τον κόσμο σου,μέσα στον οποίο θα αναπτυχθείς και θα
κινηθείς.
Το καλούπι όμως!..Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν γι αυτό,είναι καθαρά δικιά σου επιλογή και ευθύνη...