Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

..ΒΡΑΔΙΕΣ.. ΡΥΖΟΓΑΛΟΥ..




...Στα πλαίσια της πολιτιστικής δραστηριότητας,που εμφανίζεται στον blog-ο-μαχαλά μας,τελευταία συγκαταλέχθηκε και η τελετή λατρείας προς το γνωστό σε όλους μας ,ΡΥΖΟΓΑΛΟ"!..
Ναι!,μην απορείτε καθόλου..,και επειδή για όλες τις ¨δράσεις¨και τις πράξεις,το σημαντικότερο ρόλο,παίζει η διαδικασία,θα σας παρουσιάσω το προαναφερθέν event,από την αρχή μέχρι το τέλος του.

Κάθε βράδυ λοιπόν,στην πλατεία του "χωριού" μας,πιανουμε στασίδι, ορισμένοι γείτονες,έχοντας ως απώτερο σκοπό την τέρψη των 3 βασικών μας αισθήσεων!
Η μάζωξη,ξεκινά στις 22.00 ακριβώς,με το "σφύριγμα" του DJ της κοινότητάς μας τον niok ντε!,από το iraklio web radio.
Ο τύπος αυτός που λέτε,κουβαλάει τα μηχανήματά του και αφού τα ρυθμίσει κατάλληλα,ξεκινά το μουσικό του πρόγραμμα,με επιλεγμένα κομμάτια,έχοντας σαν σκοπό,την ακουστική μας τέρψη.Τώρα τελευταία,πρόσθεσε και κάμερα,οπότε το σύστημα λειτουργεί πλέον,ως οπτικοακουστικό! Η εξέλιξη της τεχνολογίας γαρ!!

Αμέσως,καλύπτονται 2 αισθήσεις μας..

Επειδή όμως,θέαμα χωρίς μασαμπούκα δεν "λέει",ο Αντιδήμαρχος της κοινότητας, ο γνωστός τοις πάσι , Sourta-ferta,ανέλαβε την καθημερινή μας νυχτερινή εστίαση με την παρασκευή του γνωστού μας ρυζόγαλου..!Ναι!!,Κάθε απόγευμα λοιπόν,βάζει την ποδιά,και ετοιμάζει το καζάνι..!
Η ρυζογαλοκατάνυξη,έχει ήδη αρχίσει..
Καθημερινοί θαμώνες στην ιεροτελεστία μας;;..




-Δεν είναι δυνατόν να λείψουν οι gr.bloopers,οι οποίοι ρίχνουν και τις απαιτούμενες πενιές τους,για να υπάρχει η απαραίτητη μουσική ποικιλία..
-Το trello kouneli,έχει κάνει τις guest star εμφανίσεις του,αλλά είναι λίγο ντροπαλό..
Sibilla ,μας έχει πολλές φορές τιμήσει δια της παρουσίας του..
proaggelos,περιμένει στην γωνία τον Sourta,για να αρχίσει τα λογοπαίγνια μαζί του..( τς,τς,τς,τς,παιδιά και αυτά..!) μα στο τέλος προτιμάει το στιφάδο, δεν του αρέσει βλέπεις το ρυζόγαλο αλλά τρώει καθημερινά λάκερδα γλυκό.
MOLEMOU,παρ'όλο ξενητεμένος,δεν έχει χάσει μέχρι τώρα,συνεδρία για συνεδρία!..(χμ!,να θυμηθώ να τον ζυγίσω την επόμενη φορά..!)

Καθημερινά,δεχόμαστε και νέους πελάτες!
blog24,έχει δηλώσει fan της "μυστικιστικής" μας δραστηριότητας..
Όταν του επιτρέψουν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις,του κάνει την εμφάνισή του και ο peiratis.
- Σοβαρός και μετρημένος στα λόγια του,εμφανίζεται και ο STOXASMOS POLITIKI,ο,Νάσος..

Εκτός από τους ενγεγραμμένους,πρώτο τραπέζι-πίστα έχουν τα τιμώμενα πρόσωπα και πιστοί μας φίλοι,οι:Cecilia, Λένα,ο γνωστός-άγνωστος Γιάννης,αριθμοί χωρίς loging in..και πολλοί άλλοι,που είμαι σίγουρη ότι τους έχω ξεχάσει..

Έτσι λοιπόν..Μαζευόμαστε,απολαμβάνουμε μουσική,τιμούμε το ρυζογαλάκι,κουτσομπολεύουμε και αφήνουμε την πίεση της ημέρας να εξατμιστεί..
Από σήμερα,ο καθένας μας θα βάζει το μεράκι του και θα ρεφενάρει στην παρασκευή του εύγευστου αυτού γλυκίσματος,με νέες παραλλαγές...



Η πλατεία μας χωράει πολλούς..Περιμένουμε καθημερινά,νέα μέλη..Προσοχή όμως..:
Επειδή όμως,με το μπούρου-μπούρου,δεν καταλαβαίνουμε πως περνάει η ώρα,θα πρέπει να είστε σίγουροι,ότι το ξενύχτι,σας πάει πολύ..!,αν και το ρυζογαλάκι προσφέρεται κάθε ώρα,πριν,μετά ,κατά την διάρκεια, στο οτιδήποτε..
Αφήστε δε το γεγονός,ότι πάει με όλα και σε όλους..

Φτου!Η ώρα περνάει και πρέπει να ετοιμαστώ για το meeting!
Tρέχω να φορέσω τις πυτζαμούλες μου,να κάνω log in στο iraklio web και να απολαύσω το ρυζόγαλο του Sourta!

Τα κουταλάκια ,δικά σας..

Η αποσυμπίεση αρχίζει...

O Γιάγκος Ανδρεάδης αποκλειστικά στο channel 114 news



Αποκλειστικά στο «114 channel», καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Γιάγκος Ανδρεάδης, μιλάει για το νέο του βιβλίο "Από τον Αισχύλο στον Μπρέχτ. Όλος ο κόσμος μια σκηνή".

Όσοι ενδιαφερόμενοι και οι bloggers μπορούν να συντονιστούν, ή να βάλουν το σχετικό κώδικα στο δικό τους blog, για αναμετάδοση της παρουσίασης: Αύριο, Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009 12:30, η παρουσίαση από τις εκδόσεις ΤΟΠΟΣ και το «114 channel» θα είναι εκεί στην πρώτη απευθείας μετάδοση της συζήτησης.

* To web channel, 1-1-4 News είναι η ερασιτεχνική δημιουργία μιας μικρής ομάδας ΜΗ δημοσιογράφων πολιτών που θα επιδιώξουν να δώσουν την άλλη διάσταση στην ενημέρωση. ΔΕΝ έχουν χορηγούς, εξαρτήσεις ΔΕΝ θα εμπορευθούν την ενημέρωση και την επικοινωνία με κρατικές διαφημίσεις.