Σάββατο 16 Απριλίου 2011

...ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΠΩΣ ( ;) ΚΑΛΥΤΕΡΑ...
Ένας άγγελος λέει : " Μην δανείζεσαι ποτέ από το μέλλον.Αν πρέπει να ανησυχείς για το τι πρόκειται να γίνει αύριο και δεν συμβεί,τότε η ανησυχία σου πάει στράφι.Ακόμα και αν συμβεί,τότε θα πρέπει να ανησυχείς διπλά.
-Να πέφτεις γιαύπνο στην σωστή ώρα,ούτως ώστε να ξεκινάς την ημέρα σου,χωρίς βιασύνη και με κανονικούς ρυθμούς.
-Μην κάνεις σχέδια που δεν χωράνε στο ημερήσιο πρόγραμμά σου αν θέλεις να αποφύγεις το άγχος και την πίεση.Να ορίζεις εσύ τον χρόνο σου και όχι αυτός εσένα!
-Απλοποίησε τη ζωή σου.Το λιγότερο ,είναι πάντα αρκετό από το περισσότερο.
Οργάνωσε τον χρόνο σου για να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν.-Διαχειρίσου τις μεγάλες αλλαγές και δυσκολίες στο κατάλληλο χρόνο.Μην προσπαθείς να ασχοληθείς με όλες τις δύσκολες καταστάσεις συγχρόνως.
Διαχώρησε τις ανησυχίες από αυτά που σε αφορούν.
Εάν μία κατάσταση αποτελεί πρόβλημα,προσπάθησε να σκεφτείς πως θα συμπεριφερόταν ένας σοφός.
Εάν δεν μπορείς να κάνεις κάτι για μία δύσκολη κατάσταση,απλά ξέχασέ την!

-Κράτα το στόμα σου κλειστό!Αυτή η μικρή συμβουλή ,θα σε σώσει από μεγάλα προβλήματα!
Φρόντισε καθημερινά το μικρό παιδί που κρύβεις μέσα σου!
-Διάβαζε ένα βιβλίο που σε ευχαριστεί,ενώ περιμένεις στην ουρά....
-Τρώγε σωστά
Να ξεκουράζεσαι αρκετά
-Να γελάς!

Οργανώσου και όλα θα μπούν στη θέση τους!-'Ακου την μουσική που σου αρέσει ενώ οδηγείς στους ασφυκτικά γεμάτους δρόμους της πόλης.
-Κατέγραψε τις σκέψεις και τις ιδέες σου.
-Βρες χρόνο για να μένεις για λίγο μόνος.
-Να θυμάσαι πως δεν είσαι εσύ ο κυρίαρχος του σύμπαντος.
-Ηρέμησε και πριν πέσεις στο κρεββάτι,θυμήσου να ευχαριστήσεις την τύχη σου για όσα καλά σου έχουν συμβεί.

-Η επόμενη ημέρα θα είναι πολύ πιο εύκολη για σένα!

ΚΑΛΟ Σ/Κ!

...ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ...

…Οι αρχαίοι το γέλιο το είχαν σε μεγάλη εκτίμηση, καθώς είχαν προσέξει πως μόνο ο άνθρωπος γελάει (το μόνον γελάν των ζώων άνθρωπον, λέει κάπου ο Αριστοτέλης) και είχαν αναδείξει το γέλιο σε ειδοποιό διαφορά των ζώων από τους ανθρώπους.
Ακόμα και στη Σπάρτη, που τη θεωρούμε όχι άδικα αυστηρή και σκοτεινή πολιτεία, ο Λυκούργος, αν τουλάχιστον πιστέψουμε τον Πλούταρχο, είχε αφιερώσει ναό με αγαλματίδιο του Γέλωτα. Λένε μάλιστα πως οι πιο πλακατζήδες από τους αρχαίους μας προγόνους ήταν οι Τροιζήνιοι, που οι άλλοι Έλληνες τους έλεγαν φιλογέλωτες, γιατί δεν σταματούσαν να χωρατεύουν και να αστειεύονται ακόμα και την ώρα των συνελεύσεων της Εκκλησίας του Δήμου.
Και ναι μεν τα αστεία και τα πειράγματα προκαλούσαν άφθονα γέλια, εμπόδιζαν όμως την ομαλή λειτουργία των συνελεύσεων, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να παίρνουν αποφάσεις στα σοβαρά ζητήματα. Τελικά καταφύγαν στο Μαντείο των Δελφών, μήπως ο Απόλλων τους βρει κάποια λύση. Σύμφωνα με το χρησμό που πήραν, για να θεραπευθούν έπρεπε να θυσιάσουν στον Ποσειδώνα έναν ταύρο, χωρίς όμως σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και της θυσίας να γελάσει έστω και ένας από τους συμμετέχοντες.

Συμμορφώθηκαν με την εντολή του θεού αλλά καλού κακού κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών της θυσίας έδιωξαν από το χώρο όλα τα παιδιά, μήπως με τις αναπόφευκτες σκανταλιές τους δώσουν αφορμή στους μεγάλους να γελάσουν.
Έτσι και έγινε, αλλά την ώρα ακριβώς της θυσίας οι ιεροθύτες ανακάλυψαν έναν πιτσιρικά, που παρακολουθούσε κρυμμένος τη διαδικασία.
– Φύγε από δω μικρέ, του βάλαν τις φωνές
– Γιατί, φοβάστε μη σας φάω τον ταύρο;
απάντησε αυτός θαρρετά, προκαλώντας ακράτητα γέλια..

Όπως ήταν επόμενο η θυσία ματαιώθηκε, γιατί οι Τροιζήνιοι κατάλαβαν πως ο θεός ήθελε να τους δείξει ότι η περίπτωσή τους ήταν ανίατη