Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010

...ΣΧΗΜΑΤΑ ΟΞΥΜΩΡΑ...

...…Και ενώ το δελτίο ειδήσεων,έκανε διάλειμμα από την ανακοίνωση των σκληρών μέτρων της κυβέρνησης,κάνοντάς μας όλους να ψάχνουμε να βρούμε διαθέσιμες φλέβες,μέτρησα 12 στην σειρά ,διαφημίσεις για αγορές αυτοκινήτων!..

-»..Θα θέλαμε,αν θέλετε,να τα κρατήσουμε..»

( Ναι..φυσικά,είναι καθαρά θέμα θέλησης και μόνο..!)

Γι αυτό τόσα χρόνια δεν μας επιστρέφουν τα μάρμαρα!!Το βρήκα!! Δεν ξέρουν σε ποιά διεύθυνση να τα στείλουν..!Κρατήστε τα ντε!Σε λίγο θα σας στείλουμε και άλλα!Τι να τα κάνουμε εμείς;Μόνο μπελάδες μας φέρνουν!Άσε δε που τελευταία αυθαδιάζουν κιόλας και μας σηκώνουν και δάχτυλο…!

- κοίτα πλάκα τώρα..

Φτάσαμε στο σημείο,οι εργοδότες και οι επιχειρήσεις,να τρίβουν τα χέρια τους κατά τις απεργειακές κινητοποιήσεις!
Αφ ενός μεν,γιατί γλυτώνουν ημερομίσθια και αφ ετέρου δε,αν κάποιος «απεργοσπάστης»,θέλει να δουλέψει,του δίνουν υποχρεωτική άδεια!..

( σου κόβουν έτσι και την χαρά ,να ξεσηκώσεις κόσμο για απεργία!)

-Λέει ένας δημόσιος υπάλληλος σε συνέντευξη μπροστά σε ένα «μαρκούτσι″:

«..Ό,τι έγινε,έγινε..!Ας ανασκουμπωθούμε,και να αρχίσουμε την δουλειά..!»

( και αναρωτιέμαι μετά εγώ,:» βρε,λες;..»-και μου μπαίνουν ψύλλοι στο σαλεμένο μου μυαλό..)

-Βρε κοπελλιά..!Δεν πηγαίνουν σε πορείες με 16ποντες γόβες!Δεν είναι διαδήλωση κατά της μείωσης της τιμής του DVD της Τζούλιας!..Είναι διαδήλωση και διαμαρτυρία,για την αύξηση των μισθών ( ένα το κρατούμενο..),για να μπορέσει ο κοσμάκης ο πολύς,να αγοράσει το dvd!….
-Ψιτ,εσύ νεαρέ..!Βγάλε το στρατιωτικό αμπέχωνο,το σκουφί,τα γάντια το κασκωλ και τις αρβύλες!Θα σκάσεις!Δεν βρίσκεσαι στην Αλάσκα!Στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεσαι,αλλά δεν γνωρίζεις τον λόγο…!

-Δεν μπορώ αδελφάκι μου άλλο τα πονεμένα τραγούδια της δεκαετίας του 50 που ακούγονται απο τα μεγάφωνα των διπλανών..»θα έρθουν δύσκολα χρόνιαααα..!»΄Αλλος ο πόνος του τότε,άλλος ο σημερινός..

Πάω παραδίπλα,που ο dj,είναι της εποχής..!Βάλε λίγο MARLEY,να ξεπιαστούν οι νέοι από το «βαθύ» κάθισμα…

-Θα ήθελα να μάθαινα τον ΄σημερινό τζίρο των καφετεριών!.Είμαι πολύ περίεργη..!

-Η ΓΕΣΕΕ,για το συνέδριό της που θα γίνει στη Χαλκιδική,έκανε κράτηση υπερπολυτελών σουιτών σε μεγάλο ξενοδοχείο της περιοχής!..

( ..ο αγώνας,από ό,που θέλει δικαιώνεται..!)

-Γιατί υπάρχουν μπλοκ και ταμπέλες διαφορετικά ανά χώρο και δεν μαζευόμαστε όλοι μαζί χωρίς σήματα κατατεθέντα;..

(..για τον λόγο που υπάρχουν και τα χρώματα στην πολιτική..Για να πετυχαίνουν,ή να αποτυγχάνουν οι κινητοποιήσεις..)

-ΣΚΑΣΕ!!!!

Μην ξανακούσω να μου λες «..πολύ σωστά έκανες που κατέβηκες κάτω..», ενώ περιφέρεσαι στους διαδρόμους της εταιρείας γκρινιάζοντας για τα «σκληρά » μέτρα!

-ΑΝΗΣΥΧΩ..,γιατί δεν βλέπω θυμωμένη νεολαία..Και χωρίς θυμωμένη νεολαία,το αυλάκι μένει χωρίς νερό…Μάλλον,δεν υπάρχει αυλάκι.. Ψέμματα!Διακρίνω μία ομάδα νέων παιδιών παραδίπλα,που τσακώνονται για το ποιός έχει την γρηγορότερη σύνδεση..!

-ΣΚΑΣΕ!!!

Μην γκρινιάζεις για την αύξηση της βενζίνης!Και χαμηλή είναι η τιμή της..Το λεωφορείο,το μετρό,ο ηλεκτρικός,περνάει δίπλα από το σπίτι σου.Άφησε το αυτοκίνητό σου 2 εβδομάδες ακίνητο,να δείς για πότε θα πέσει η τιμή της..

( αυτό,το γράφω και για μένα..!)……….-Διάβασα σε graffiti : "..ΜΑΛΑΚΑΣ ΓΙΝΕΣΑΙ,ΔΕΝ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ.."


( και μου άρεσε!..πάντα μου άρεσαν τα..scripta on the walls!..)-Καλός φίλος από την γειτονιά μας,μου έστειλε,:...Όταν οι αγορές και οι πωλήσεις ελέγχονται απ την νομοθεσία, το πρώτο πράγμα που πουλιέται και αγοράζεται είναι οι νομοθέτες"
P.J. O' ROURKE (Αμερικανός δημοσιογράφος)


...Θέλετε παράδειγμα άχρηστου νόμου? Η βρετανική νομοθεσία απαγορεύει σε έναν άνδρα να παντρευτεί την πεθερά του!!!"
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
και αυτό..:


-Τι δώσαμε για να κερδίσουμε την κατάργηση της ΒΙΖΑΣ,προκειμένου οι Η.Π.Α ,να γίνουν το δεύτερο σπίτι μας;..

( τι,άραγε;…)…

…Μπανάνες υπάρχουν άφθονες..Δέντρα πού θα βρούμε όμως,για να σκαρφαλώσουμε επάνω τους και να..θυμηθούμε τα παλιά;…...ΤΑ ..ΞΥΝΩ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΑ!...

...2 εκατομμύρια ευρώ για να τα...ξύσουν !

Όσοι έχουν περπατήσει εμπρός από την Βουλή θα έχουν παρατηρήσει πόσο επικίνδυνα είναι τα μάρμαρα στο πεζοδρόμιο ειδικά όταν βρέχει.
Αυτό είδαν και στην βουλή και επί ΝΔ αποφασίστηκε χρηματοδότηση ύψους 2 εκκατομυρίων ευρώ (!) για να τα ξύσουν και να τα κάνουν σαγρέ.

Με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία ο νέος πρόεδρος της Βουλής θορυβημένος απο το κόστος έκανε νέα συμφωνία στα 400 χιλιάδες ευρω.

Τελικά τις τελευταίες μέρες υστερα απο απόφαση του υπουργείου οικονομικών στα πλαίσια των οικονομικών αναδιοργανώσεων ,το ποσό που κρίθηκε αναγκαίο για την διεκπαιρέωση των εργασιών είναι μόλις 20 χιλιάδες ευρώ όσο η αξία ενός μηχανήματος ξυσίματος καθώς την εργασία μπορεί να την κάνει η τεχνική υπηρεσία της Βουλής !
Δηλαδή 1 εκατομμυριο 980 χιλιάδες ευρώ εξοικονομηση !

Αυτό είναι ένα δείγμα για το πάρτυ που γίνεται στο δημόσιο...με τα λεφτά όλων μας .

Εσείς άντε τώρα να πληρώσετε το....μάρμαρο...της σπατάλης !