Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Οι ιδιόκτητες νησίδες του Σαρωνικού


α) ν. Πάτροκλος, ιδιοκτησία οικ. Γιατράκου,

β) ν. Λαζαρέτο, ιδιοκτησία οικ. Καρρά,

γ) ν. Δασκαλειό, ιδιοκτησία οικ. Έβερτ.......

 

Οικονομική ενίσχυση ζητά το "Χαμόγελο του παιδιού"‏

«Βοηθήστε να κρατήσουμε το χαμόγελο ζωντανό»: έκκληση οικονομικής βοήθειας έκανε σήμερα το «Χαμόγελο του Παιδιού», η οργάνωση που δίνει λύσεις 24 ώρες επί 365 ημέρες το χρόνο σε χιλιάδες ανυπεράσπιστα παιδιά.

Απευθυνόμενοι στους ανθρώπους, οι οποίοι ακόμη και σε χαλεπούς καιρούς, όπως οι σημερινοί, μπορούν να έχουν πλεόνασμα ψυχής και να νιώσουν ότι μπορούν να βοηθήσουν παιδιά που βιώνουν τη φρίκη, ο πρόεδρος Κώστας Γιαννόπουλος και μέλη της οργάνωσης έθεσαν στη διάθεσή τους δύο τηλεφωνικούς αριθμούς, το 14545 για κλήσεις από σταθερό και κινητό με χρέωση 2,27 και 2,46 ευρώ αντίστοιχα και το 54020 για SMS με τη λέξη ΧΑΜΟΓΕΛΟ ή XAMOGELO με χρέωση 2,46 ευρώ, ζητώντας τη βοήθειά τους (ισχύουν σε μόνιμη βάση).

«Για τα παιδιά, όχι για την οργάνωση, γιατί το Χ.Π. είναι λύση και πρέπει να παραμείνει λύση», τόνισε ο πρόεδρος Κώστας Γιαννόπουλος σε συνέντευξη Τύπου.

«Χωρίς εσάς έχουμε μόνο ενάμιση μήνα ζωής», «Πείτε μας τι να του κόψουμε; Τη στήριξη στο νοσοκομείο; Το σπίτι του; την εθνική γραμμή SOS; τις 8 κινητές ιατρικές μονάδες για παιδιά και νεογνά; το Amber Alert για τα εξαφανισμένα και υπό εκμετάλλευση παιδιά;», τονίζει η οργάνωση που εδώ και 16 χρόνια βρίσκεται στο πλευρό των κακοποιημένων, παραμελημένων, πεινασμένων, άρρωστων παιδιών δίνοντας λύσεις σε καταστάσεις απόγνωσης, μέσα από ένα σταθερό δίκτυο υποδομών σε όλη τη χώρα. Για να μην κοπεί τίποτα από όλο αυτό το έργο που επαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών, η οργάνωση χρειάζεται «το ευρώ που δεν περισσεύει».

Γιατί χωρίς αυτό το ευρώ, τα 275 παιδιά-θύματα κακοποίησης που φιλοξενούνται στα 11 σπίτια της οργάνωσης θα βρεθούν χωρίς σπίτι. Γιατί μόνο πέρσι η Εθνική Γραμμή για Παιδιά και Εφήβους SOS 1056 απάντησε σε 270.000 κλήσεις για βοήθεια, οι κινητές ιατρικές μονάδες μετέφεραν 2.360 νεογνά και παιδιά που κινδύνευαν, οι εθελοντές στάθηκαν στο πλευρό 9.344 παιδιών που νοσηλεύθηκαν. Γιατί κάθε μήνα στηρίζονται από το Χ.Π. 3.000 παιδιά και οι οικογένειές τους που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

«Το Χ.Π. δεν είναι ευχολόγια και φιλανθρωπία. Παράγουμε έργο, είμαστε μπροστά, όποια μέρα του χρόνου κι αν είναι, εμείς θα ανταποκριθούμε», είπε ο κ. Γιαννόπουλος περιγράφοντας τραγικές ιστορίες που σκιαγραφούν τη δεινή πραγματικότητα, η οποία υπάρχει στην Ελλάδα για χιλιάδες τρυφερές ψυχές, από την έλλειψη υποδομών. Παιδιά που παρκάρονται για λίγο στα νοσοκομεία για να επιστρέψουν κάποια στιγμή στα σπίτια όπου βιάζονταν, παιδιά χωρίς ελπίδα, στοργή, φαγητό. Παιδιά που βρίσκουν στο Χαμόγελο του Παιδιού μια αγκαλιά να τα προστατεύσει.

Το Χ.Π. δεν χρηματοδοτείται από το κράτος. Ολόκληρος ο οργανισμός επιβιώνει αποκλειστικά χάρη στις χρηματικές δωρεές του απλού κόσμου και τις χορηγίες, χρηματικές ή σε είδος, φίλων και εταιριών που συμμετέχουν με τον τρόπο αυτό στην ποιοτική κάλυψη των αναρίθμητων αναγκών τις οποίες αντιμετωπίζουν τα παιδιά που το Χ.Π. έχει υπό την προστασία του. Τα οικονομικά του στοιχεία ελέγχονται κάθε χρόνο από ορκωτούς λογιστές και, όπως προκύπτει, μόλις το 10% των εσόδων του δαπανάται για τη διοικητική του λειτουργία.

Στο πλευρό του το Χαμόγελο του Παιδιού έχει περίπου 4.000 εθελοντές