Τρίτη 6 Απριλίου 2010

...TA ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ..( UPDATE)

...E,ναι!Δεν γίνεται αλλιώς!
Επειδή η επανάληψη αποτελεί,την μαμά πάσης μαθήσεως και επειδή σαν λαός.είμαστε "πιστοί" στις συνήθειες μας και στα πάθη μας,σκάλισα στο "blog-o-σεντούκι" μου και έβγαλα στην επιφάνεια μία περσινή μου ανάρτηση,μιάς και το..ζητάει ο οργανισμός μας...

..Ανοίγει ο καιρός καi λογικό είναι τα Σ.Κ,να ξετσουμίζει κάθε πικραμένος όλων των ηλικιών,για να πάρει τον "αέρα " του.. Οπότε δεν είναι κακό να "ξεσκονίσει",κάποιες βασικές οδηγίες,για να έχει εξασφαλισμένη την επιστροφή του….




….Αν είσαι πάνω από 60 χρονών και αποφασίσεις να .."σύρεις" τις γνώσεις σου στην οδήγηση πρακτικά,επιβάλλεται να περάσεις από ένα γενικό check up,καθώς και από οφθαλμίατρους..-ΘΥΜΗΣΟΥ:Στον πηγαιμό για την Ιθάκη,θα συναντήσεις πολλούς συνομήλικούς σου..


Συνεχίζω ΄γενικά…
-ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ-
Στο αριστερό μέρος του τμονιού,υπάρχει ένας διακόπτης,που ενεργοποιεί τα FLASH!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟΣ!!! Άναψέ το το ρημάδι,δεν καίει τίποτα και δεν λειτουργεί όπως ο γάιδαρος!: Ανάβεις το αριστερό,για να στρίψεις αριστερά,και το δεξί,για δεξιά..!Οι γάιδαροι λειτουργούν ανάποδα..!Α! και μετά,μην ξεχνάς να το κλείσεις σε παρακαλώ..




-ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙΣ!..

Αν έχεις παιδάκια,-να σου ζήσουν,βασικά-σιγούρεψέ τα στο πίσω κάθισμα,δέστα καλά,φίμωσέ τα εν ανάγκη,γιατί δεν είναι και η ασφαλέστερη οδήγηση,έχοντας ένα παιδότοπο στα πίσω καθίσματα..! Για σένα το λέω βασικά,αλλά και για μένα.γιατί δεν γουστάρω να μου πετάγονται στο παρμπριζ,χαρτιά,σακκούλες και διάφορα αντικείμενα λατρείας των βλασταριών σου..!
-ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ!..

Ε!,εσύ με την μπουρού εξάτμιση και το πειραγμένο "μπρίκι" σου..Σε παρατηρώ σε όλη την διάρκεια της διαδρομής..Σκοτώνεσαι..,κτυπιέσαι..,κάνεις σφήνες..,τρως του κόσμου τα μπινελίκια,για να φτάσεις..πρώτος στο φανάρι..!
- ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΕΙΣ..

.. Βρίσκεσαι στη ρώσικη ρουλέτα,την Εθνική ,Αθηνών Πατρών,ξέρεις ντε..,'ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 2 ΧΛΜ,ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ"..
Εσύ τι κάνεις;..Φυσικά δεν προσπαθείς να επαληθεύσεις την..ταμπέλλα..!
Ως γνωστόν,αυτή η εθνική οδός,που την ακριβοπληρώνεις,για να σκοτώνεσαι και με κάποιο αντίτιμο βρε αδελφέ,σου παρέχει μία λωρίδα κυκλοφορίας,συν την βοηθητική,ανά κατεύθυνση..



ΠΡΟΣΟΧΗ..,η δεξιά,είναι η βοηθητική,για τους αργούς και τους ρομαντικούς..
Έχεις μπροστά σου μία νταλίκα, λεωφορείο,τροχόσπιτο..,χελώνα,ένα κάτι τέλος πάντων και αποφασίζεις να το προσπεράσεις..και πολύ σωστά πράττεις..!
Από πού το προσπερνάς,οεο;;;....Από τα αριστερά βέβαια βρε κωθώνι!,και να ,πως.. …
Ανάβεις αριστερό φλας,και αφού ελέγξεις τους πίσω σου,τους απέναντι,τις διαθέσεις του προπορευόμενου σου,υπολογίζεις τον χώρο και τον χρόνο,γκαζώνεις και την "κάνεις" σαν κύριος..!
ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΣ στην ρόδα της νταλίκας,φορτηγού,κ.λ.π,με κολλημενο το φλας! Αν δεν το "εχεις",ξαναχώσου μεσα,και άσε τους ..πισινούς σου να χαρούνε..! Η νταλίκα,το φορτηγό κ.λ.π,δεν θα σου κάνουν τη χάρη να πέσουν στη θάλασσα για να σου κάνουν χώρο..!

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ: Τα ψάρια ανήκουν στη θάλασσα,και τα αυτοκίνητα στους δρόμους..!
-ΤΟ ΦΡΕΝΟ-

Άνθρωπέ μου,το γκάζι είναι στο δεξί πενταλ και το φρένο στο μεσαίο! Κάθε πότε αλλάζεις τακάκια; ΜΗΝ το πατάς το ρημάδι κάθε 10 μέτρα!..,δεν υπάρχει λόγος!Υπάρχει ξέρεις και το κατέβασμα των ταχυτήτων για να μειώσεις -αν χρειάζεται-ταχύτητα..
… Ν…

Ναι!μπροστά σου είναι ενας νέος οδηγός!Και τι έγινε δηλαδή;Ποιό ζόρι τραβας εσύ;Σταμάτα να τον ψαρώνεις και να του κορνάρεις σαν μανιακός!Ξέχασες τα δικά σου; Σε λίγο καιρό,θα παλιώσει και αυτός,και θα είναι..αλλοιως..!
- ΧΑΛΚΟΜΑΝΙΑ

Δεν χρειάζεται να κολλάς στο παρμπριζ και να οδηγείς με το τιμόνι αγκαλιά.! Μην ανησυχείς!Τα βλέπεις όλα εξ ίσου καθαρά καθισμένος αναπαυτικά.Άσε δε,που τα αντανακλαστικά σου θα λειτουργήσουν καλύτερα,αν κρατήσεις σωστές αποστάσεις απο το τιμόνι και το παρμπριζ..
Και όλα αυτά,όχι για σένα,αλλά για την φουκαριάρα την μάνα σου,που σε περιμένει να γυρίσεις..
...Μπορεί οι ουρανοί να είναι δικοί μας,αλλά δεν χρειάζεται κιόλας να επισπεύσουμε την επίσκεψή μας σε αυτούς,πριν την ώρα μας…