Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΙΔΕΟΤΟΠΟΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΙΔΕΟΤΟΠΟΣ - Μ.Κ.Ο
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ
ΕΝΕΡΓΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Ιδεότοπος έχει σκοπό την δημιουργία ενός χώρου ελεύθερης διακίνησης ιδεών σε θέματα Ψυχολογίας, Φιλοσοφίας, Θρησκείας, Οικολογίας, Αυτογνωσίας, Μεταφυσικής, Πολιτισμού και Κοινωνίας, καθώς και σε θέματα κοινωνικού προβληματισμού και καθημερινότητας, στο βαθμό που προάγουν τα απαραβίαστα και θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου και της κοινωνικής ειρήνης και ευημερίας.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει την παρουσίαση της εταιρείας και του ιστοχώρου της www.ideotopos.gr την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 στο Ξενοδοχείο Stratos Vassilikos, Μιχαλακοπούλου 114 και ώρα 19.00.

Κύριος ομιλητής ο Δρ. Χαράλαμπος Κόκκινος, μέλος ΣΕΠ του ΕΑΠ με θέμα "Από την ενημέρωση στη γνώση: Ο ρόλος των νέων τεχνολογιών και η ανθρώπινη απόκριση".
Κείμενα διαβάζει η ηθοποιός Κα Ηρώ Μουκίου.
Χορηγός Επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Ο Ιδεότοπος στοχεύει στην διασφάλιση της συνειδητής και αποτελεσματικής συμμετοχής του ατόμου στη ζωή του κοινωνικού συνόλου και στην ανάπτυξη της ικανότητας να δημιουργεί νέες πνευματικές αισθητικές αξίες και στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά.

Ο αριθμός e



γράφει ο Κωνσταντίνος Μπενάς  

Απόσπασμα από τον πρόλογο


Ο αριθμός e έκανε την εμφάνισή του στον κόσμο των Μαθηματικών σχετικά πρόσφατα – χρειάστηκε μάλιστα χρόνος πριν γίνει αντιληπτό πως είχε ανακαλυφθεί!   Και σύντομα βρέθηκε πως, μαζί με κάποιους άλλους αριθμούς, διαθέτει «εξωτικές» ιδιότητες, ανοίκειες αν όχι απρόσιτες για τα δεδομένα της ανθρώπινης εμπειρίας.....