Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

.. ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ


…Ξέρεις τι σκέφτομαι τώρα;;..Ότι λογικά πρέπει να αισθανόμαστε κάτι σαν ήρωες,σαν ευεργέτες,να το πώ,σαν ιεραπόστολοι,ίσως;..,κάτι τέλος πάντων ξεχωριστό από την καφρίλα που μας διακρίνει σαν λαό..

Ναι,ναι,κάτι τέτοιο..Δεν αισθάνεσαι βρε αδελφέ,ψηλότερος,περήφανος,δεν φουσκώνεις σαν το παγώνι,όταν σε λίγο η υπερδύναμη USA,θα σε προσκυνά και θα πίνει … JACK DANIELS στο όνομά σου;..Μα δεν κατάλαβες τον λόγο ακόμα;..Τς,τς,τς….Βρε κουτό,για κάτσε και μέτρα..Στα πόσα κρούσματα της γουρουνογρίππης φτάσαμε;..Στα 20;,ίσως μέχρι αύριο που θα το διαβάζεις αυτό να έχουν αυξηθεί. Και από πού εισήχθησαν οι φορείς της;Μα από Αμερική και Καναδά ως επί το πλείστον…,σωστά;..

Κόβω το κεφάλι μου,ότι θα αυξηθούν οι αφίξεις των επιβατών από Αμερική πλευρά!.,ναι,σωστά κατάλαβες..και ο λόγος;..βρε,θα μας τους στέλνει ο Αμερικάνος για να τους κάνουμε καλά..! Μέχρι και δωρεάν μεταφορά θα εξασφαλίσει στους υπηκόους του για την χώρα μας,για να τους βρούμε την υγειά τους..!
Εμείς θα τους γιατρέψουμε όλους! Μεγάλη περηφάνεια δεν νοιώθεις;;Εγώ ομολογώ,ότι πέρα από την μεγάλη συγκίνηση και ανατριχίλα που νοιώθω,αισθάνομαι και πολύ ηλίθια σαν Ελληνίδα.Θα μου πείς τώρα-και εύλογα-«πρώτη φορά σου συμβαίνει αυτό;»..Και σου απαντώ,πως ,όχι,αλλά τόσο έντονα και δυνατά,ναι!..

Και ο λόγος;..επειδή σκέφτομαι,πως αν αυτό συνέβαινε ανάποδα,δηλαδή,αν η Αμερική παρουσίαζε τόσα κρούσματα,εισαγόμενα από Ελλάδα και Έλληνες,φαντάσου φίλε μου,τι εμπάργκο θα δημιουργούσε εναντίον μας..Το νησί Ellis ( αν το γράφω σωστά),θα ξαναζωντάνευε !..,η καραντίνα θα έπαιρνε άλλη μορφή,τα ΜΜΕ τους θα λύσσαγαν στην κυριολεξία και γενικά θα κατάφερνε να στρέψει όλον τον υπόλοιπο κόσμο εναντίον μας. Ακόμα,θα απαγορευόταν ρητώς και δια ροπάλου η παραμικρή αναφορά σε λέξεις που το θέμα τους θα άρχιζε από ,..ελλην..-,GREE..-.ή μήπως δεν θα ήταν έτσι;..Στο περίπου..

Αλλά εμείς όμως,..Κύριοι!Υπεράνω όλων αυτών των μικροτήτων..

…Ένα άλλο παράδειγμα..Για φαντάσου γείτονα,το αεροπλάνο της AIR FRANCE που έπεσε πρόσφατα,να ήταν της Ολυμπιακής,ή να ανήκε σε κάποια άλλη ελληνική εταιρεία…Δεν θέλω καν να σκεφτώ και να μετρήσω τα «μαύρα φίδια» που θα μας έτρωγαν παγκοσμίως..
Η λάσπη,θα σκέπαζε και τις επόμενες γενιές μας,και ούτε τα ποτάμια όλου του κόσμου θα έφταναν για να ξεπλύνουν την κακοφημία μας..
…. Και τόσα άλλα παραδείγματα…
…Αυτό που θέλω να πώ ,είναι,ότι δεν ξέρουμε ακόμα σαν λαός και κράτος να παρουσιάζουμε τα «καλά μας» και τα θετικά μας στοιχεία ,γενικώς,προς τον έξω κόσμο.
Τα στραβά,υπάρχουν παντού και σε όλη την υφήλιο.Αλλά παίζει ρόλο,πως τα «πλασάρουν οι άλλοι ,ή πόσο καλά τα κρύβουν,με αποτέλεσμα,τα αρνητικά τους,να βγαίνουν προς τα έξω σαν θετικά,γενικώς..
Εμείς τι κάνουμε;;Δεν προασπίζουμε ούτε και τα θετικά μας στοιχεία και το κυριότερο,αφήνουμε να κάνουν το αντίθετο..,να μετατρέπουν τα θετικά μας σε αρνητικά και να τα εκμεταλλεύονται με τέτοιο τρόπο,ούτως ώστε να αποτελούμε αμελητέα ποσότητα στο πολυεθνικό καζάνι..
Και τα παραδείγματα,χιλιάδες..Θα με πάρει το ξημέρωμα αν αρχίσω να τα αναφέρω και είναι ήδη 11 το πρωί ..

Τα στραβά μας πολλά και γνωστά ,τόσο σαν κράτος,όσο και σαν ιδιοσυγκρασία λαού..Όμως,όσες «κακοτεχνίες»,κακοδιαχειρήσεις,λάθος επιλογές των δικών μας ..«ΜΕΓΑΛΩΝ»,μας ταλανίζουν σαν λαό,θα πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε τα «καλά» μας,να τα υποστηρίζουμε και να τα προμοτάρουμε σωστά προς τα έξω..

Ας βριζόμαστε μεταξύ μας,ας πλακωνόμαστε για τα χιλιάδες κακώς κείμενα,αλλά ας μάθουμε να τα διορθώνουμε αυτά και να αποδεχόμαστε τα θετικά μας,που μπορεί στην τελική,να είναι και περισσοτερα…

Και το κυριότερο..,να μάθουμε να τα διαφημίζουμε σωστά..,γιατί τελικά,το σωστό marketing,αποτελεί το passepartout,για την λειτουργία των πάντων..