Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

...ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ..

...στον λαβύρινθο του "σαλεμένου" μου μυαλού,βρέθηκα μπροστά σε σκέψεις,από καιρό καμωμένες και σχηματισμένες,με την διαφορά,ότι ήταν σε κατάσταση.."μαλλιοκούβαρου"!
Μπερδεμένες,μαζί με παιδικές θύμησες, (αναμνήσεις)που προσπαθούσαν ,συνεργαζόμενες οι μεν με τις δε,να βγάλουν κάποιο νόημα,κάποια λογική (;) εξήγηση,για όλα αυτά που μας χαστουκίζουν,τόσο εκ των έσω ,όσο και εκ των έξω..

..Στην εφηβεία μου,μου απαγορευόταν να κατεβαίνω σε συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια,γιατί ήταν "άκρως επικίνδυνες καταστάσεις"..Πολλές φορές,κατάφερνα να ξεγλυστρήσω και να παρευρεθώ σε αυτές,με αποτέλεσμα να επιστρέφω σπίτι,περισσότερο "μπερδεμένη από ότι έφευγα..
Μεγάλωσα,ωρίμασα, (έτσι θέλω να πιστεύω),εντάχτηκα από μικρή στην επαγγελματική "δράση",γνώρισα το ξεφτιλίκι του πουλημένου συνδικαλισμού,συμμετείχα και συνεχίζω να συμμετέχω σε κινητοποιήσεις,αλλά "ιδιωτικά",καταλήγοντας σε διάφορα συμπεράσματα:

... Στην φτιαχτή ,"περίεργη" εποχή μας οι παραδοσιακές απεργιακές κινητοποιήσεις,είναι απλώς,¨τουφεκιά στον αέρα"!..
Και αυτό,γιατί έχουμε φτάσει στο σημείο,το Δημόσιο,οι εργοδότες του Ιδιωτικού τομέα,να επωφελούνται από αυτές τις αποχές (!),με αποτέλεσμα να .."παρακαλάνε" για απεργιακούς ξεσηκωμούς! Γιατί;..Αφ¨ενός μεν,γλυτώνουν τα ημερομίσθια και αφ ετέρου δε,σε όσους επιθυμούν να εργαστούν σε τέτοιες καταστάσεις,τους δίνουν υποχρεωτική άδεια!Χάνει και την αίγλη της αδελφάκι μου ένα τέτοιο απεργιακό event!
Σκέφτομαι δε,ότι δεν "τιμωρούμε" και κανέναν την σήμερον ημέραν!Απεναντίας,διευκολύνουμε τα σχέδια τους..

Οπότε,καταλήγω σε άλλη μία μπερδεμένη σκέψη μου,ότι θα πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους διαμαρτυρίας,προσαρμοσμένους στην "μοντέρνα" μας εποχή.Δεν μπορώ να σκεφτώ αυτή την στιγμή ποιοί ακριβώς θα είναι,( εδώ, θα χρειαστώ και την δική σας βοήθεια και συμμετοχή).Για το μόνο που είμαι σίγουρη,είναι ότι πρέπει να καταργηθούν οι "χρωματιστές",κομματικές διαφοροποιήσεις και τα παραταξιακά μπλοκς.
Σκέφτομαι ακόμα,ίσως θα ήταν αποτελεσματικότερες,οι λευκές απεργίες,ίσως οι κατά κλάδους μεμονωμένες στάσεις εργασίας,που δεν θα υποκινούνται από πολιτικές παρατάξεις..
Κάτι βρε φίλε μου,που θα μπορέσει να έχει αμεσότερο αποτέλεσμα.Μην ξεχνάς,ότι έχεις την δύναμη μέσα σου να καταφέρεις πολλά..

...Νευριάζω,γιατί δεν βλέπω θυμωμένη νεολαία!!Χωρίς θυμωμένους νέους,αριθμητικά ικανούς,αλλαγή δεν μπορεί να γίνει..Πρέπει να βρούμε τρόπους να τους τσατίσουμε,να τους ξυπνήσουμε,για όλα όσα θα υποστούν στην μετέπειτα ζωή τους...

..Θυμώνω.γιατί δεν γουστάρω να με κοροιδεύουν!Όπως και εσύ άλλως τε..!
Θυμώνω,γιατί δεν δέχομαι με τίποτα το γεγονός,ότι ξυπνήσαμε μια μέρα και ακούσαμε ότι η χώρα μας,χρεωκόπησε!!..Δεν το δέχομαι αυτό με τίποτα,όπως δεν δέχομαι το γεγονός,ότι υπάρχει κράτος,που δεν έχει χρήματα!!
Θυμώνω,γιατί το ΝΤΟΜΙΝΟ της εξαθλίωσης και της εξαφάνισης των Ευρωπαικών κρατών,( επιλεκτικά)δεν βρέθηκε κανείς να το σταματήσει..Ποιός άλλω τε;( πόσο χαζή μπορεί να είσαι;)..

Αλήθεια,η ΑΠΑΤΗ της γρίππης,τι έγινε;..Ξεχάστηκε,έτσι;Το χρονοδιάγραμμα του προγραμματισμού της ΕΛΗΞΕ!..χα!( σας το είπα:σκέψεις,μαλιοκούβαρα..)

... Με ανησυχεί πολύ το γεγονός,ότι αρχίζουν διάφοροι "εμφύλιοι" πόλεμοι!Ο "πόλεμος" μεταξύ των εργαζομένων των 700 ευρώ και με αυτών των 1200,των 1200,με τους των 2000,και ακόμα..οι εργαζόμενοι του δημοσίου με τους ιδιωτικούς!Ναι!,δυστυχώς,έχω βρεθεί και σε τέτοιες,μεταξύ τους αντιπαραθέσεις..Γιατί μόνο εμείς και όχι και εσείς;..( προς το παρόν,δλδ..)

... Με τρελλαίνει η απατεωνιά και η εκμετάλλευση πολλών ιδιωτικών εταιρειών,που προκειμένου να τους προσλάβουν επί 12ωρης απασχόλησης,τους υποχρεώνουν να υπογράψουν ιδιωτικά συμφωνητικά,ενώ είναι εγγαμοι και με παιδιά,σαν άγαμοι και χωρίς καμμία περαιτέρω απαίτησή τους!
Και φτάνουμε σε σημείο,έγγαμος,με 2 παιδιά να δουλεύει 12ωρα,συν νυχτερινά και αργίες,με τον "υπερβολικό" μισθό των 750 ευρώ!!
Η εκμετάλλευση σε όλο της το μεγαλείο!!Και δεν υπάρχει κανένας νόμος που να προστατεύει τον συγκεκριμένο εργαζόμενο-και δεν είναι μόνο ένας,δυστυχώς είναι πάρα πολλοί-,και αντίστοιχα να παλουκώνει τέτοιες αλητείες..!

Ξέρεις κάτι;..Δεν φοβάμαι την οικονομική κατάρρευση και εξαφάνιση της Ελλάδας,ή οποιουδήποτε άλλου κράτους!Αυτό που με φοβίζει είναι η γεωφυσική του εξαφάνιση,που αυτό είναι το ζητούμενο!....
Στην πρώτη περίπτωση,πιστεύω ότι κάθε κράτος,είναι ικανό να ορθοποδήσει μετά από ένα οικονομικό κραχ,με ευλίγιστους χειρισμούς και ικανούς ηγέτες,εφ όσον νοιάζονται για αυτό φυσικά...Αν, ό,μη γενοιτο όμως,ο αυτοσκοπός των επαιόντων,είναι η δεύτερη,...δεν θέλω να φανταστώ το αποτέλεσμα....

Να μου πείς τώρα,πρέπει να πατώσεις για να ξανα αναδυθείς..
Βρίσκω μία αισιόδοξη σκέψη κάπου εδώ γύρω,που κλείνοντας μου το μάτι,μου ψιθυρίζει.."..κακά τα ψέμματα..,ο Έλληνας έχει τον τίτλο του κωλόφαρδου!..Μπουρδουκλώνεται,τρώει τα λυσσακά του,τον στριμώχνουν,φτάνει στον πάτο,αλλά ξέρει να κρατάει την αναπνοή του..
Αφού παίρνει τα μαθήματά του,στο τέλος τα καταφέρνει..,Όταν βγούμε από αυτόν τον κυκεώνα,τότε θα ανασκουμπωθούμε για να πάρουμε την ρεβάνς από τους δικούς μας ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ...!"

΄...Αυτά μου ψιθύρισε λοιπόν και αυτά προτιμώ να κρατήσω σαν φινάλε στο "σκαλιστικό" οδοιπορικό μου..

...Συγνώμη αν σε κούρασα,αλλά είπαμε,το blogging,αποτελεί και μέσον εξομολόγησης και εξωτερίκευσης συναισθημάτων και σκέψεων..

Θα ευχηθώ,ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!