Κυριακή 29 Μαΐου 2011

....ΑΓΓΟΥΡΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ...

...και ας είναι στραβωμένο...!




Ε,Ναι! Δεν μας έφταναν οι Δανο-Γερμανικές διοξίνες που γέμισαν τα τραπέζια μας και τα στομάχια μας,φεσοθήκαμε τώρα και τα Ισπανικά δηλητηριώδη  αγγουράκια!Και να πείς ότι γέμιζαν το ..μάτι σου..Μια σταλιά είναι,τοσοδούλικα αλλά την ζημιά την έκαναν!Και είναι ανεπανόρθωτη...

Μωρέ,τα δικά μας αγγούρια,είναι θεικά!Καλυβιώτικά και μή ,είτε ίσια ,είτε στραβά,ο Έλληνας ξέρει να τα ισιώνει!Και αν δεν τα καταφέρνει μόνος του επειδή είμαστε και λίγο 'βολεψάδικες",κάποιος καλοθελητής πάντα βρίσκεται ,για να μας βγάλει από τον κόπο,δείχνοντάς μας τον..τρόπο!
   Με την Ισπανική αγγουροδηλητηρίαση και με τις διοξίνες των ανθελληνικών Ευρωπαικών χωρών,θυμήθηκα τώρα,τι πόλεμο μας είχαν κάνει και τι λάσπη μας έριξαν για τα κοκορέτσια μας!
Μέχρι και οδηγίες προς τους τουρίστες τους είχαν δώσει προς αποφυγήν αυτού του εδέσματος....
Και δεν κουνήθηκε κανείς μας για να απαντήσει σε αυτή τους την κίνηση...




  Πόσες φορές θα το φωνάξουμε,θα το πούμε,θα το δημοσιεύσουμε,ότι επιβάλλεται να προτιμάμε τα δικά μας προιόντα;
Γιατί να συντηρούμε ξένα συμφέροντα;
Γιατί να βρίσκω στον μανάβη,στο σουπερ μαρκετ ,βερύκοκα Αργεντινής,λεμόνια από το Ισραήλ,σκόρδα απο την Κίνα,κρεμμύδια από το Τσιμπουντί,χοιρινό από την Ολλανδία;..
Δεν έχουμε ντόπια γουρούνια εμείς;; Τα καλύτερα!και χοντρόπετσα!Παντός χρήσης μάλιστα!

Δεν βρίσκεις στο SUPER MARKET,στον χασάπη σου ελληνικά κρέατα;Πάρε βρε αδελφέ ένα κοτόπουλο,ένα ο,τιδήποτε κρεατικό,που να φωνάζει τον Εθνικό μας ύμνο...!
Από 1 φορά να το κάνει ο καθένας μας αυτό,να δείς μετά για πότε θα γεμίσουν οι χασαπο-βιτρίνες με ντόπιο κρέας! Και με καλύτερες τιμές.
Μέχρι πλέον να καταλάβουν όλοι ,παραγωγοί,μεσάζοντες,έμποροι,καταναλωτές,ότι πρέπει να δώσουμε εμείς οι ίδιοι αξία στην εγχώρια παραγωγική δυναμική.
Αν μη τι άλλο,τα χρήματά μας θα πέφτουν στην ντόπια αγορά.

Όχι τίποτα άλλο δηλαδή,αλλά βαρέθηκα βρε αδελφέ να μας περνάνε συνέχεια για μ@......ς, ( ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ ΦΥΛΑΚΗ ΤΩ ΣΤΟΜΑΤΙ ΜΟΥ!),είτε ξενόφερτα αγγούρια είναι αυτά,είτε...ντόπια....


...ΕΝΑ...¨"ΦΙΔΙ",ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΡΟΥΜΙ...

...Δεν χρειάζεσαι πολλά...Πολύ ρυθμό,ένα ποτήρι ρούμι,κοκα κολα με πολλά παγάκια,τα μεγάφωνα στο full και ένα..."φίδι" απέναντί σου...!
Με αυτόν τον τρόπο,οι αναμνήσεις ζωηρεύουν και παίρνουν σάρκα και οστά!....

Μεταξύ μας τώρα,προσωπικά,θα ήθελα να ήμουν το συγκεκριμένο..."φίδι"...



Πέντε δυσκολίες για να γράψει κανείς την αλήθεια

Μπέρτολτ Μπρέχτ


Περιγραφή:

Κι η τέχνη πρέπει, σ’ αυτούς τους καιρούς των αποφάσεων ν’ αποφασίσει. Μπορεί να κάνει τον εαυτό της όργανο μιας μικρής μερίδας ορισμένων που παίζουν τις θεότητες της μοίρας για τους πολλούς και που απαιτούν μια πίστη που πρέπει πρώτ’ απ’ όλα να είναι τυφλή, και μπορεί να σταθεί στο πλευρό των πολλών και να βάλει τη μοίρα τους στα δικά τους χέρια......