Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

...ΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ...

Ο Τζο, ένας αθλητικός τύπος, ήθελε από καιρό να πάρει ένα μοτοσακό. Όσπου μια μέρα η τύχη τον βοηθά και πέφτει πάνω σε ένα ξεπούλημα. Μια Harley πουλιώταν σε τιμή ευκαιρίας. Το μηχανάκι, αν και ήταν 10 χρονών, φαινόταν πιο καλό κι από καινούργιο. Άστραφτε από γυαλάδα σαν να είχε μόλις βγει από το εργοστάσιο. Τ' αγόρασε αμέσως. Δεν παρέλειψε όμως να ρωτήσει τον πωλητή πως κατάφεραν να το κρατήσουν σε τόσο καλή κατάσταση ύστερα από δέκα χρόνια.
"Κοίτα", του λέει ο πωλητής, "είναι πολύ απλό. "Όταν το μοτοσακό το έχεις έξω και πρόκειται να βρέξει άλειβε τα μέρη χρωμίου με βαζελίνη, για να τα προστατέψεις από τη βροχή." Μάλιστα του έδωσε ένα βαζάκι με βαζελίνη.
Εκείνο το ίδιο βράδυ η Σάντρα, φιλενάδα του Τζό, τον συνάντησε για να πάνε μαζί στο σπίτι της και να τον γνωρίσει στους γονείς της. Φυσικά πήγαν εκεί καβάλα στο μηχανάκι του. Την ώρα που προχωρούσαν να μπουν στο σπίτι, η Σάντρα σταματά και του λέει:
"Πρέπει να σου πω κάτι για την οικογένειά μου. Στο τραπέζι, στην ώρα του φαγητού δεν μιλάμε καθόλου. Στην πραγματικότητα ο πρώτος που θ' ανοίξει το στόμα του και πει το παραμικρό πρέπει να πλύνει τα πιάτα."
"Κανένα πρόβλημα" της λέει και προχωρούν στην είσοδο.
...

Μόλις μπαίνουν, ο Τζό μένει εμβρόντητος. Εκεί μπροστά τους, στη μέση της σάλας, είναι μια μεγάλη στίβα από άπλυτα πιάτα. Πιο πέρα, στο διάδρομο άλλα πιάτα στιβαγμένα στα σκαλοπάτια. Στην κουζίνα ακόμη μια πελώρια στίβα. Όπου κι αν κυτάξει σωροί από βρώμικα πιάτα.
Κάποτε κάθησαν στο τραπέζι να φάνε και πράγματι δεν ακούγεται κιχ. Καθώς περνούσε η ώρα ο Τζό αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Γέρνει λοιπόν προς την Σάντρα και τη φιλάει. Κανένας δεν βγάζει μιλιά. Συνεχίζει λοιπόν να της πασπατεύει τα βυζιά. Μιλιά!!
Οπότε σηκώνεται απάνω, την βουτάει, τη γυμνώνει σχίζοντας τα ρούχα της, τη ρίχνει πάνω στο τραπέζι και εκεί μπροστά στους γονείς της την κανονίζει.
Η κοπέλα του είναι αλαφιασμένη, ο πατέρας εμφανώς έχει αλλάξει χρώματα και η μάνα κυριολεκτικά αναστατωμένη και τρομαγμένη, αλλά κανένας δεν βγάζει λέξη.
Ο νεαρός κοιτάει την μάνα, την βρίσκει νά έχει μια κορμάρα ελκυστική, κι όπως είχε πάρει φόρα την βουτάει την διπλώνει πάνω στο τραπέζι και δίχνει την εκτίμηση του στη θηλικότητά της με πολλούς τρόπους.
Τώρα η κοπέλα του γίνεται έξω φρενών, ο πατέρας βράζει στο ζουμί του, αλλά ακόμη και σ' αυτό το σημείο δεν βγάζουν τσιμουδιά.
Όπου ξαφνικά ακούγεται μια εκκωφαντική βροντή και αμέσως ακολουθεί βροχή.
Ο Τζο θυμάται το μηχανάκι του κι αμέσως τραβάει από την τσέπη του το βάζο με τη ΒΑΖΕΛΙΝΗ.
Μόλις το βλέπει ο πατέρας πετάγεται φωνάζοντας:

"Σταμάτα, γαμώτο... Θα τα πλύνω εγώ τα κολοπιάτα!!"
 

Τι γίνεται στην ιδιωτικοποιημένη ΟΑ ;

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ  http://sindikato-see-daa.blogspot.com/


Συνδικάτο Εργαζομένων Εταιρειών Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών 

 

  08.03.2011                                         

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Ολυμπιακή -η ιδιωτικοποιημένη εταιρεία, διάδοχος της δημόσιας ΟΑ - αποδεικνύεται πρωτοπόρος στην παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας. Τα επιχειρηματικά της σχέδια ξεκινούν πρώτα από την στυγνή εκμετάλλευση των εργαζόμενων.

Επέβαλε, από άποψη εργασιακών σχέσεων , τη κυριαρχία της αυθαιρεσίας, την αγνόηση της εργατικής νομοθεσίας, το νόμο του εργοδότη σε όσους αρνούνταν να σκύψουν το κεφάλι, χρησιμοποιώντας το προσωπικό σαν «υλικό μιας χρήσης» προχωρώντας καθημερινά σε μαζικές απολύσεις.

Έφτασε στο σημείο να απολύσει από την Olympic Handling, το ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ, συναδ. ΠΑΠΑΔΕΑ AΙΚ. που άσκησε το αναφαίρετο συνταγματικό της δικαίωμα να συνδικαλίζεται και να ενδιαφέρεται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της και των υπόλοιπων εργαζόμενων. Γιατί σαν ιδρυτικό μέλος πρωτοστατούσε στην συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζόμενων, που πίστευε και πιστεύει ότι η περηφάνια και η αξιοπρέπεια είναι αδιαπραγμάτευτες αρχές. Αρχές που δεν είναι ανεκτές από την ιδωτικοποιημένη ΟΑ.

Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες μας προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Πολιτείας, η εταιρεία εξακολουθεί να δείχνει το αυταρχικό της πρόσωπο, παραβιάζοντας συνεχώς την εργατική νομοθεσία, προβαίνοντας σε μαζικές απολύσεις και δημιουργώντας ένα κλίμα ανασφάλειας και τρομοκρατίας στους εργαζόμενους, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα σε όσους διαλέγουν την συνδικαλιστική τους οργάνωση. Να τους αποτρέψει από αυτό που την φοβίζει περισσότερο από κάθε τι άλλο.

Η Ιδιωτικοποιημένη ΟΑ δεν χρειάσθηκε πολύ καιρό για να επιβεβαιώσει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα. Τα φιλελεύθερα ιδεολογήματα για την επιχειρηματικότητα και την αγορά, που θα επενδύσουν, θα αναπτύσσουν την οικονομία της χώρας και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, δεν άντεξαν στην σκληρή πραγματικότητα.

Το εγχείρημα της ιδιωτικοποίησης, που εμφανίσθηκε σαν η «σωτήρια» λύση για την δημόσια Ολυμπιακή και το σταμάτημα της δήθεν αιμορραγίας του Ελληνικού λαού, κατέρρευσε μέσα σε λίγους μήνες. Η αποτυχία της «μεταπώλησης» της εταιρείας στην Aegean επέτεινε την κατάσταση. Απέδειξε ότι η MIG παρέλαβε μια εταιρεία με παγκόσμιο δίκτυο με την μεγαλύτερη ασφάλεια στην παγκόσμια αγορά, με τις καλύτερες προϋποθέσεις για ανάπτυξη και την συρρίκνωσε σε μια μικρή  τοπική εταιρεία. Το κόστος των επιλογών της πρέπει να πληρώσουν τώρα οι εργαζόμενοι.

Η δυσφήμιση του δημόσιου τομέα, σαν σπάταλου, ρουσφετολογικού και αναποτελεσματικού, δεν ήταν τίποτα παραπάνω από το άλλοθι για την παράδοση των φιλέτων της δημόσιας περιουσίας για «ξεκοκάλισμα» από το μεγάλο κεφάλαιο.

Η Ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες γι΄αυτό που συμβαίνει στην ιδιωτικοποιημένη Ολυμπιακή. Η επιλογή της οδήγησε στη σημερινή κατάσταση. Αυτή έχει και την ευθύνη για την σωτηρία της εταιρείας και την προστασία των εργαζόμενων σ΄αυτή.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανώσουν την αντίστασή τους. Να οργανωθούν στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ. Με την ενότητα τους θα αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία, τους εκβιασμούς και τις απολύσεις. Χωρίς την οργάνωση τους θα είναι έρμαια στις επιλογές της εταιρείας. ‘Ολοι μαζί μπορούμε να δείξουμε την δύναμη μας.

Όχι στη συνδικαλιστική δίωξη
Να προστατευθούν οι εργαζόμενοι
Να σταματήσουν οι  απολύσεις

Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ