Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Μήπως η πολιτική κρίση αρχίζει από το σχολείο;

Από   http://ideotopos.gr


Από τον Αλέξανδρο Πολίτη 


Σχολείο. Η ένταξη ενός νέου στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση αποτελεί, τις τελευταίες δεκαετίες, το χώρο της πρώτης του βιωματικής επαφής με τη συμμετοχική δημοκρατία και την ενασχόληση με τα τεκταινόμενα του πρωταρχικού περιορισμένου κύκλου του. Ήδη, από τις τελευταίες τάξεις του δημοτικού, σε πολλά σχολεία, συγκροτούνται πενταμελή συμβούλια κάθε τάξεως. Στο γυμνάσιο και το λύκειο, πέρα από τα πενταμελή συμβούλια συγκροτούνται παράλληλα και δεκαπενταμελή συμβούλια, τα οποία αντιπροσωπεύουν το σύνολο των μαθητών του κάθε σχολείου......
 

Mr Freeman

Tην ανάρτηση αυτή ,την τσίμπησα και την αναδημοσιεύω από το αγαπημένο μου,εκτός των άλλων blog , Ανθρώπινη Επανάσταση

 Μιας και χρόνος για γράψιμο δεν περισσεύει θα δημοσιεύω όσο είναι δυνατό βίντεο.
Ο Mr.Freeman δεν είναι ακόμη γνωστός στο ευρύ κοινό και ούτε θα γίνει ποτέ μάλλον, διότι απλούστατα τα θέματα με τα οποία ασχολείται ανήκουν έξω απ' τη τηλεκατευθυνόμενη σφαίρα ενδιαφερόντων της μάζας. 

Δε διστάζει να κατακρίνει τη δυτική νοοτροπία - η οποία έχει πάρει πλέον οικουμενικές διαστάσεις - να θίγει όχι μόνο θεσμούς αλλά συχνά και τον ίδιο το θεατή, πάντα όμως με στόχο την αφύπνιση. Γρήγορα αντιλαμβάνεται κανείς πως είναι ένα μυαλό απελευθερωμένο από κάθε είδους επιβαλλόμενα πρότυπα, στερεότυπα και προκαταλήψεις το οποίο προσπαθεί να εθίσει το θεατή σ' έναν ελεύθερο και άφοβο τρόπο σκέψης.
 

Χαρακτηριστικό πάντως των βίντεο του είναι η γρήγορη ομιλία και εναλλαγή σκηνικών, οπότε αν θέλετε να εμβαθύνετε στα λόγια του σας συνιστώ να έχετε το δείκτη του ποντικιού κολλημένο στο pause ή να κάνετε αρκετά replay. Τα βίντεο του επίσης περιέχουν συχνά αλληγορίες και συμβολισμούς, ακόμη και εικόνες-σύμβολα που εμφανίζονται στιγμιαία. Ο λόγος; Ίσως επειδή κύριο μέλημά του είναι να προβληματίσει και να οδηγήσει τον θεατή στην αναζήτηση. Μια στείρα μετάδοση πληροφοριών δεν θα μπορούσε ποτέ να προκαλέσει την αφύπνιση της συνείδησης.

Η τελευταία εξαρτάται κυρίως από εμάς τους ίδιους........