Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

...ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ......Δεν ξέρω πώς να αρχίσω την ανάρτησή μου.Και αυτό το παθαίνω κάθε φορά που είμαι τσατισμένη,αηδιασμένη και απογοητευμένη να έλεγα;..
Χμμ,όχι τόσο απογοητευμένη ,όσο  επιβεβαιωμένη για το ποιόν των ανθρώπων..Ούτε "ανθρώπων"!Η καλύτερη λέξη είναι "ανθρωποειδών",και ακόμα καλύτερα "Ανθρωπάκια"..Με κεφαλαίο -Α...
  Ξέρεις ποιά είναι αυτά;Είναι αυτά που ανήκουν σε μάζες, κρυμμένα πίσω από τις καλοβαλμένες και ρετουσαρισμένες μάσκες τους που αναγκάζονται μια φορά στο τόσο να τις βγάλουν για να τις πλύνουν όταν βρίσκονται απομονωμένα από τον περίγυρό τους..

  Είναι αυτά τα ανθρωπάκια ,που δεν έχουν μάθει να κρατούν την θέση τους,που επιβιώνουν έρποντας επάνω στα ίδια τους σάλια ,κερδίζοντας λίγο χρόνο στο ¨σύστημα¨" που παρατείνει την ύπαρξή  τους σε αυτό,μέχρι να έρθει η ώρα να τα αποβάλλει!...
Η πλάκα είναι ,ότι αυτά τα ανθρωποειδή ανθρωπάκια ,βρίσκονται παντού τα άτιμα!
Σε κάθε μικρόκοσμο του καθενός μας,με αποτέλεσμα να δημιουργούν κοινωνίες,πόλεις,κράτη...

Αν το καλοσκεφτείς όμως,-μου φωνάζει η "φωνή" μέσα μου-,δεν πρέπει να τσαντίζεσαι.Αφού τους ξέρεις και τους συναναστρέφεσαι 28 χρόνια τώρα.Γιατί σου κάνει εντύπωση;..
Ήλπιζα βρε παιδί μου πως μπροστά σε ένα κοινό πρόβλημα της ομάδας,θα υπερασπίζονταν την θέση τους και θα προάσπιζαν τα συμφέροντά τους και την φήμη τους..!
Απεναντίας όμως,διατήρησαν την ουρά κάτω από τα σκέλια και έτρεξαν να γιορτάσουν την "παράταση" της παραμονής τους στην "απρόσωπη αγέλη" που ανήκουν...

 Τελικά,θα πρέπει να χαρώ και όχι να "χαλαστώ"!
Να χαρώ που μπορώ να διακρίνω,να συγκρίνω και μετά, με όλη την άνεσή μου να αηδιάζω!..Έτσι απλά...
Προσέχω συνάμα να φορώ ..αντιολισθητικά παπούτσια στον εργασιακό μου χώρο,γιατί οι γόβες γλυστράνε πολύ βρε παιδάκι μου επάνω στην ..σιαλο-υγρασία....

...OTAN H ΦΥΣΗ ΤΙΚΤΕΙ...


...Τι κι αν ο όγκος τους είναι μεγάλος, τα συγκεκριμένα ζώα έχουν διαφορετική μορφή μόλις γεννηθούν.
Ξεκινώντας από το χαριτωμένο panda παρατηρούμε ότι είναι ακόμα πολύ μικρό , ενώ χρειάζεται 75 ολόκληρες μέρες μέχρι να μπορέσει να περπατήσει.


Τα μικρά πιθηκάκια χρειάζονται τη φροντίδα των μεγαλύτερων για να κάνουν τα πρώτα τους βήματα

Ο οικογενειακός δεσμός που ενώνει τους πελεκάνους είναι τόσο ισχυρός αφού και οι δύο γονείς φροντίζουν τα νεογέννητα.Οι αρκούδες από την άλλη, φροντίζουν τα νεογέννητα τους μόνο κατά τα πρώτα τρία χρόνια ζωής τους, ενώ μετά τα αφήνουν να πάρουν μόνα το δρόμο τους.Οι μητέρες των νεογέννητων πολικών αρκούδων κάνουν πολλές θυσίες προκειμένου να μεγαλώσουν τα μικρά τους, δίνοντας τους ως πρώτη τροφή το γάλα τους.


Οι μεγαλόσωμοι ελέφαντες συνηθίζουν να ζουν για πολλά χρόνια μαζί με τις οικογένειές τους, ενώ τα μικρότερα μέλη χρειάζονται αρκετό χρόνο να αποκτήσουν «έξυπνη» συμπεριφορά.

 "κλεμμένο" από  http://www.newsbeast.gr/

...Γκρίκλις (εναλλακτικός τίτλος, «mi grafc etc»)


Γιατί συνεχίζεις και γράφεις σε greeklish?
 

 Ταχύτητα μου λένε όλοι. Διαφωνώ. Είναι βαρεμάρα. Το να γράφεις greeklish δεν είναι από τη φύση του πιο γρήγορο από το να γράφεις ελληνικά. Απλώς έτσι συνήθισες να γράφεις τόσο καιρό, οπότε προφανώς και γράφεις πιο γρήγορα, αλλά τώρα βαριέσαι να μάθεις από την αρχή τον σωστό τρόπο. 
Αν σου δώσω χαρτί και μολύβι, και σου πω γράψε μου γρήγορα «Αρνάκι άσπρο και παχύ», θα το γράψεις κανονικά, ή θα γράψεις «arnaki aspro k paxy»? Το πρώτο φυσικά, γιατί με μολύβι έχεις συνηθίσει να γράφεις γρήγορα με τον σωστό τρόπο, ασχέτως αν έχει τόνους και μεγαλύτερες λέξεις απ' ότι αν έγραφες κι εκεί με greeklish. 
Το ίδιο ισχύει και στο πληκτρολόγιο. Τι θα πρέπει να κάνεις για να γράφεις πιο γρήγορα ελληνικά?. Να ζοριστείς για λίγο καιρό γράφοντας μόνο ελληνικά παντού, μέχρι να συνηθίσουν τα χέρια και να αρχίσουν πάλι να τρέχουν. Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι βαριούνται. Και δεν βαριούνται μόνο όταν γράφουν πχ στο chat με έναν φίλο, που εκεί θέλουν να γράψουν γρήγορα όπως έχουν συνηθίσει και να μη ζοριστούν με τα ελληνικά. Βαριούνται ακόμα και όταν γράφουν ένα απλό status update στο Facebook, έστω και 5 λέξεις. Αποτέλεσμα να γράφουν λάθος για χρόνια, να ξεχνάνε την ορθογραφία, και όταν κάποια στιγμή χρειάζεται να πληκτρολογήσουν ένα επίσημο κείμενο να τους φαίνεται λες και τους ζήτησαν να πλέξουν σε αργαλειό.
 

  Πλέον το θέμα της πληκτρολόγησης δεν είναι κάτι ασήμαντο. Το να ξέρεις να πληκτρολογείς σωστά, είναι εξίσου σημαντικό με το να ξέρεις να γράφεις σωστά με μολύβι και χαρτί, και με τον τρόπο που εξελίσσεται η τεχνολογία ίσως να γίνει και ακόμα πιο σημαντικό από τα παραδοσιακά μέσα γραφής.
Ειδικά λοιπόν για τους νέους ανθρώπους, το θεωρώ απαραίτητο να μάθουν να πληκτρολογούν με σωστή ορθογραφία, με σωστά δάκτυλα στο πληκτρολόγιο, και γρήγορα. Όσο αναγκαίο είναι να μάθεις να χειρίζεσαι έναν υπολογιστή, άλλο τόσο αναγκαίο είναι να μάθεις σωστή πληκτρολόγηση. 
Το πληκτρολόγιο είναι το βασικότερο μέσο επικοινωνίας της εποχής μας, όχι απλώς ένα μέσο για να γράφουμε μαλακίες στο Facebook. Συμβουλή μου σε όσους δεν έχουν άνεση με την πληκτρολόγηση ελληνικών, είναι να ψάξετε στο Google για προγράμματα εκμάθησης τυφλού συστήματος, και να κάτσετε να ασχοληθείτε για μερικές μέρες μέχρι να μάθουν τα δάκτυλα τη σωστή θέση στο πληκτρολόγιο. Και φυσικά να μην ξαναγράψετε greeklish πουθενά. 

 Στην αρχή είναι λίγο σπαστικό γιατί ξαφνικά ξαναβρίσκεσαι στη θέση που ήσουν όταν έπιασες πρώτη φορά πληκτρολόγιο, όμως πολύ σύντομα τα χέρια συνηθίζουν και γράφεις ακόμα πιο γρήγορα απ' ότι έγραφες πριν.
Αν δεν σας έπεισα, σκεφτείτε το έτσι: 

Το πουλάκι στην φωτογραφία είναι ένα σπάνιο είδος υπό εξαφάνιση, ο γνωστός Γκρύκλης. Κάθε φορά που γράφετε μια ελληνική πρόταση με λατινικούς χαρακτήρες, ένας μικρός Γκρύκλης πέφτει από την φωλιά του στην άσφαλτο και τον πατάει διερχόμενη νταλίκα. 

Το κρίμα στον λαιμό σας.


Gi afto stamaticte na grafete etc. 
Αφιερώστε λίγο χρόνο για να μάθετε να γράφετε σωστά. Θα κάνετε καλό στον εαυτό σας, θα προστατέψετε ένα είδος υπό εξαφάνιση, και θα σταματήσετε να σπάτε τα νεύρα των φίλων σας.

...{HAF} ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ...

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ GREEKLISH


 "Τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να εκδηλώνεται μία τάση να αντικατασταθεί το ελληνικό αλφάβητο από το λατινικό. Η τάση αυτή γίνεται φανερή κυρίως σε κείμενα παραγόμενα από ηλεκτρονικούς υπολογιστές - με χρήστες κρατικές υπηρεσίες ακόμη και Α.Ε.Ι. - σε κείμενα προβαλλόμενα από την τηλεόραση αλλά και από σχετικές προτροπές ξένων ραδιοφωνικών σταθμών. Είναι χαρακτηριστικό ότι η προσπάθεια αυτή, η οποία θα καταφέρη καίριο πλήγμα κατά της ελληνικής σκέψης και όλων των πτυχών του ελληνικού πολιτισμού που εκφράζονται με γραπτά κείμενα, αλλά και των γένει ανθρωπιστικών σπουδών, έφτασε μέχρι ν' απασχολήση τον Τύπο και ν' αποτελέση αντικείμενο ερωτήσεων βουλευτών προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η γλώσσα μας η αρχαιότατη αλλά πάντα σύγχρονη και ζώσα, αυτή η γλώσσα που εμπλούτισε όχι μόνο τη λατινική, αλλά και τις κυριώτερες ευρωπαϊκές γλώσσες, που έχει και οπτικά συνδεθή άρρηκτα με το αλφάβητό της, δεν είναι δυνατό να υποστή μείωση με την κατάργησή του από εμάς τους ίδιους. Είναι αδιανόητο να δεχθούμε ως Έλληνες την μεταμφίεση της γραφής μας με την κατάργηση πολλών γραμμάτων της, που δεν πέρασαν στο λατινικό αλφάβητο, και με την αντικατάστασή τους από άλλα υποτίθεται ηχητικώς παραπλήσια γράμματά του.


Όταν άλλοι λαοί, όπως π.χ. Γάλλοι και Ισπανοί μάχονται ως σήμερα να διατηρήσουν μέχρι τη τελευταία τους λεπτομέρεια τον τρόπο γραφής των κειμένων τους με το δικό τους αλφάβητο, εδώ, με την δικαιολογία της δήθεν διευκόλυνσής μας στην παγκόσμια επικοινωνία, επιχειρείται η αντικατάσταση του ελληνικού αλφαβήτου των 2.500 και πλέον χρόνων με το λατινικό. Ως λαός, που μέσα από το ίδιο αλφάβητο της γλώσσας του μετέδωσε τον πολιτισμό σε όλο των κόσμο, εμείς οι Έλληνες δεν είναι δυνατόν παρά να αρνούμεθα να εγκαταλείψουμε την ιστορική μας γραφή. Όχι μόνο γιατί αχρηστεύεται ένα από τα θεμελιακά στοιχεία του πολιτισμού μας, αποκόβοντάς μας από τις μέχρι σήμερα εκδηλώσεις του, αλλά και γιατί έτσι αγνοείται η σχέση αλφαβήτου και γλώσσας. Μιας γλώσσας, που ο τρόπος της γραπτής της απόδοσης έμεινε αναλλοίωτος επί ολόκληρες χιλιετίες ως σήμερα.


Θεωρούμε α ν ό σ ι α αλλά και α ν ό η τ η κάθε προσπάθεια να αντικατασταθή η ελληνική γραφή στο λίκνο της, εφ' όσον μάλιστα σε άλλες χώρες ανάλογες απόπειρες μεταβολής του τρόπου γραφής - σε μερικές περιπτώσεις πολύ δυσχερέστερης της ελληνικής - προσέκρουσαν στην καθολική και οργισμένη αντίδραση των λαών των χωρών αυτών. Όπως και επί Ενετών, όταν αυτοί στα μέρη που κυριαρχούσαν προσπάθησαν να αντικαταστήσουν στα ελληνικά κείμενα τους ελληνικούς χαρακτήρες με λατινικούς, έτσι και τώρα θα αντισταθούμε, καλώντας όλους τους συνέλληνες ν' αντιδράσουν για την πρόρριζα εξαφάνιση των ανίερων αυτών σχεδίων.


Οι υπογράφοντες:


1. Αθανασιάδης Τάσος

2. Αλεξόπουλος Καίσαρ

3. Αρτεμιάδης Νικόλαος

4. Βλάχος Άγγελος

5. Βοκοτόπουλος Παναγιώτης

6. Γεωργιάδης Απόστολος

7. Γρόλλιος Κωνσταντίνος

8. Δεσποτόπουλος Κωνσταντίνος

9. Δρακάτος Κωνσταντίνος

10. Ζηζιούλας Ιωάννης Μητροπολίτης Περγάμου

11. Ιακωβίδης Σπυρίδων

12. Καμπανέλλης Ιάκωβος

13. Καμπίτογλου Αλέξανδρος

14. Καμπύλης Αθανάσιος

15. Κονομής Νικόλαος

16. Κοντόπουλος Γεώργιος

17. Κουνάδης Αντώνιος

18. Λαΐου Αγγελική

19. Λιγομενίδης Πάνος

20. Μανούσος Μανούσακας

21. Ματσανιώτης Νικόλος

22. Μητσόπουλος Γεώργιος

23. Μουτσόπουλος Ευάγγελος

24. Μυλωνάς Παύλος

25. Νανόπουλος Δημήτριος

26. Παλλάντιος Μενέλαος

27. Παππάς Ιωάννης

28. Παρισάκης Γεώργιος

29. Πεσαμαζόγλου Ιωάννης

30. Πετράκος Βασίλειος

31. Ρούκουνας Εμμανουήλ

32. Σακελλαρίου Μιχαήλ

33. Σαράντη Γαλάτεια

34. Σκαλκέας Γρηγόριος

35. Στεφανής Κωνσταντίνος

36. Τέτσης Παναγιώτης

37. Τούντας Κωνσταντίνος

38. Τριχόπουλος Δημήτριος

39. Χατζηϊωάννου Θεμιστοκλής

40. Χρήστου Χρύσανθος"


πηγή:Ακαδημία Αθηνών