Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

...ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ!...

Χρειάστηκε η δυνατή φωνή του γείτονα για να μας ξυπνήσει και να τσιγκλίσει τον εγωισμό μας!..
Τελικά πιστεύω,ότι όλοι μας το χρειαζόμαστε αυτό,αλλά οι κομματικές παντιέρες και ο επαγγελματικός συνδικαλισμός,δεν μας επέτρεπαν να δούμε καθαρά,να εμβαθύνουμε στον πυρήνα των προβλημάτων και με ξεκάθαρο μυαλό,πέρα απο τα πολιτικά "πιστεύω" του καθενός,να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις .
  Ναι!αυτή η περίοδος,θα προσθέσει καινούρια σελίδα στη ροή της νεότερης ιστορίας του τόπου μας και εμείς οι ίδιοι θα είμαστε αυτοί,που θα γράψουμε τον επίλογό της.

Αισιόδοξη,θα με πείς;..Γραφική,ίσως;..Αιθεροβάμων,καλύτερα;..Μπορεί όλα αυτά να είμαι,αλλά όπως όλοι μας παρατηρήσαμε,αυτές οι σημερινές πανανθρώπινες συγκεντρώσεις στις πόλεις της χώρας,απέδειξαν,ότι τελικά όταν δρούμε συλλογικά και ανεπηρέαστοι ,το αποτέλεσμα είναι θεαματικό!
Μία ειρηνική διαδήλωση,χωρίς κανείς να πειράξει κανέναν,για τον λόγο ακριβώς,επειδή δεν υπήρχαν υποκινητές,επειδή καταλάβαμε ίσως ότι το γενικό κακό που βιώνουμε δεν ξεχωρίζει πλέον χρώματα και πολιτικές παρατάξεις.

Θέλω να ελπίζω,ότι έστω και τώρα,μπορεί να γίνει η αρχή για ξεκαθάρισμα συνειδήσεων και για την συνειδητοποίηση ότι όταν είμαστε ενωμένοι με κοινούς στόχους,μπορούμε να αλλάξουμε έστω και την τελευταία στιγμή τις βουλές και τους σκοπούς των κυβερνήσεων.
Ο ενωμένος λαός,αποτελεί την μεγαλύτερη δύναμη και είναι αυτός που φοβούνται πάντα οι κυβερνώντες.
Ας συνεχίσουμε έτσι λοιπόν,αδιάσπαστοι,συνειδητοποιημένοι ,αυξάνοντας κάθε φορά το δυναμικό μας,αποδεικνύοντας στον καθένα την δύναμη και την υπεροχή μας.
Μην ξεχνάμε,ότι στην κατάσταση αυτή μας έφεραν οι κομματικοί διχασμοί ,οι παρωπίδες μας,χωρίς όμως κανένας από αυτούς να έχει σταθεί ικανός να δώσει κάποια λύση στη χαώδη και επικίνδυνη αυτή κατάσταση που βρισκόμαστε.

...Αισιόδοξη;,αιθεροβάμων;..,αφελής;..Μπορεί,αλλά έτσι μου αρέσει να βλέπω τα πράγματα.Και έτσι θέλω να τα βιώνω...

«Βραχυχρόνιες οι συνέπειες από μια στάση πληρωμών»

 

 

 

Τι λένε οικονομολόγοι του ΔΝΤ για τη στάση πληρωμών

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ  http://sindikato-see-daa.blogspot.com/

 


ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!
GUARDIAN: H ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΙΓΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!.......


..." Η ΖΩΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ..."

Χρόνης Μίσσιος








...«Χωρίσαμε τη μέρα σε πτώματα στιγμών, σε σκοτωμένες ώρες που τις θάβουμε μέσα μας, μέσα στις σπηλιές του είναι μας, μέσα στις σπηλιές όπου γεννιέται η ελευθερία της επιθυμίας, και τις μπαζώνουμε με όλων των ειδών τα σκατά και τα σκουπίδια που μας πασάρουν σαν «αξίες, σαν ανάγκες», σαν «ηθική», σαν «πολιτισμό».

...Κάναμε το σώμα μας ένα απέραντο νεκροταφείο δολοφονημένων επιθυμιών και προσδοκιών, αφήνουμε τα πιο σημαντικά, τα πιο ουσιαστικά πράγματα, όπως να παίξουμε και να κουβεντιάσουμε με τα παιδιά και τα ζώα, με τα λουλούδια και τα δέντρα, να παίξουμε και να χαρούμε μεταξύ μας, να κάνουμε έρωτα, ν απολαύσουμε τη φύση, τις ομορφιές του ανθρώπινου χεριού και του πνεύματος, να κατεβούμε τρυφερά μέσα μας, να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και τον διπλανό μας»...


Πηγή