Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

..ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΑ ΣΟΚΚΑΚΙΑ...

...Δεν έφυγες το Σ.Κ.,και τι έγινε δηλαδή?..Μήπως όταν μένεις στην Αθήνα δεν επιλέγεις να περάσεις καλά,με την έννοια,ότι εκμεταλλεύεσαι τον χρόνο σου και βρίσκεις την ευκαιρία να τον "παίξεις" εσύ,και όχι όπως σε συνηθίζει αυτός?..
Μήπως δεν έρχεται η στιγμή, της εκδίκησης της ..¨καταπιεσμένης και τρελλαμένης αστής"?..Μα ναι!,έτσι είναι..!Τα Σάββατα στην Αθήνα,βρίσκω την ευκαιρία,να κοκκαλώσω για λίγο τον χρόνο,να βάλω τρικλοποδιά στον φρενήρη ρυθμό του,που με εμποδίζει τις υπόλοιπες ημέρες να νοιώσω τα λεπτά,τις ώρες του,με αποτέλεσμα να κυλάει μέσα από εμένα ,χωρίς να μπορέσω να τον καταλάβω..!

Και φυσικά,αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε εμένα!Συμβαίνει σε όλους μας δυστυχώς..!...

Τα Σάββατα λοιπόν στην πόλη μας,τα συναισθήματα και τα αισθήματά μου προς αυτήν,αλλάζουν..!Ναι,αλλάζουν! Φοράω τα..μάτια της τουρίστριας,τα αθλητικά μου παπούτσια και την περπατώ...
.
.


....Περπατώ στα χιλιοπερπατημένα σοκκάκια της,παρατηρώ τις όποιες αλλαγές έχουν υποστεί από την τελευταία φορά που τα έχω επισκεφτεί,πίνω καφέ στο Θησείο και ουζάκια στου Ψυρρή,ψωνίζω από τους πλανόδιους έγχρωμους και μη ,χειροποίητα και ασημένια κοσμηματάκια,χαζεύω μπροστά στους παπατζήδες και..ακόυω την "μοίρα " μου,από την επί χρόνια,μόνιμη πλέον τσιγγάνα στο Θησείο...Κάθε φορά μου λέει και κάτι διαφορετικό..,γι αυτό μου αρέσει..,για την σταθερότητα των μελλούμενων της..!χα χα!..


...Την λατρεύω την Αθήνα τα Σ.Κ.!Αλλάζει μορφή μπροστά στα μάτια μου,γίνεται και εκείνη πολύ καλή μαζί μου..,φοράει τα καλά της για να με κρατήσει και να συνεχίζω να την περπατώ......Αφουγκράζομαι τους χιλιοειπωμένους ψίθυρους,του "τότε",αισθάνομαι τους παλμούς από τα ελάχιστα εγκαταλελειμένα και ερειπωμένα παλάτια του χθές..

...Καμαρώνω και ορέγομαι τα κουκλίστικα ανακατασκευασμένα νεοκλασσικά,που θα μπορούσαν να υπήρχαν περισσότερα,αν το ελληνικό κράτος,20 χρόνια πριν,είχε την ευαισθησία να τα διατηρήσει και να μην τα αφανίσει για ένα κομμάτι ψωμί.
...Πόσο ανόητοι και ρηχοί υπήρξαν?...


..Άλλος τόπος,άλλος κόσμος,άλλος χωροχρόνος....που ενώ μας ανήκει,δεν έχουμε την πολυτέλεια,να τον αισθανθούμε,να τον νοιώσουμε,να τον παρατηρήσουμε..

...Σ'αγαπώ άτιμη τα Σ.Κ.,επειδή σε χάνω και σε μισώ τις καθημερινές...

...Γίνε φιλική μαζί μου,κάνε και μία ..κοινοπραξία με τον χρόνο,και ίσως τα καταφέρουμε να συνυπάρξουμε επί καθημερινής βάσης..

..Ένα υπέροχο Σάββατο στο κλινόν άστυ.. Καλά να περάσετε και εσείς..,με μία συμβουλή.. ...Να αρχίσουμε να περπατάμε την πόλη μας μήπως και..συσφίγξουμε τις σχέσεις μας μαζί της..

Iraklio Web Radio - Live Blog News via Web CameraΑκούστε και δείτε σήμερα την εκπομπή των Blogs ζωντανά με web camera από το Studio 1...

Ταυτόχρονα θα υπάρχει η δυνατότητα συνομιλίας με τους ακροατές...

Συντονιστείτε λοιπόν στις 18:00...

ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ BLOGS ΚΑΙ ΤΟΥ IRAKLIO WEB RADIO ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ

Δείτε μας και ακούστε μας στο...
Iraklio Web Radio


http://irakliowebradio2.blogspot.com/

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ 10
ΣΤΟ DARK -ROOM ΓΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
http://www.ustream.tv/channel/dark---room