Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

...ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ...

...Παρ'όλο που σας αποχαιρέτησα με την προηγούμενη ανάρτησή μου,τα νεύρα μου είχαν άλλη γνώμη..
Αρχίζω την γκρίνια λίγο νωρίτερα από το προγραμματισμένο..
Θέλω να αναφερθώ στους εργαζόμενους των ΜΜΜ,μάλλον στα συνδικάτα τους ,που υποκινούν καταστάσεις.
Η απεργία είναι όπλο των εργαζομένων ως γνωστόν.Για όλους τους κλάδους,για όλους τους εργαζόμενους.Έχουμε φτάσει όμως σε ένα σημείο,που η απεργία,τους μόνους που ευνοεί είναι οι εργοδότες.Βρισκόμαστε σε μία περίεργη εποχή,που ο συνδικαλισμός γενικά,πρέπει να αναθεωρήσει τους τρόπους δράσης και αντίδρασής του.

  Επιστρέφω πάλι στα ΜΜΜ.

 Αγαπητοί συνδικαλιστές ,με το να σηκώνετε χειρόφρενο στα λεωφορεία και στο METRO,ποιούς νομίζετε ότι τιμωρείτε;Την κυβέρνηση;Το αρμόδιο υπουργείο;Το σύστημα γενικά;...
Πλήττετε τους εργαζόμενους,τους μεροκαματιάρηδες,όλη αυτή την μεγάλη μερίδα των ανθρώπων που ξυπνάνε χαράματα για να πάνε στις δουλειές τους!Και τους το απαγορεύετε εσείς!!!
Θέλετε να χτυπήσετε και να αντιδράσετε σε όλα αυτά τα μέτρα που η κυβέρνηση θέλει να σας επιβάλλει;..Λειτουργείστε τα λεωφορεία,κινείστε τα METRO και όλα τα ΜΜΜ,αλλά ΜΗΝ εισπράτετε!! Έτσι θα πλήξετε το κράτος και ίσως το ταρακουνήσετε!..
Σκοπός είναι να πάρετε τον κόσμο με το μέρος σας και όχι να σας εναντιωθεί!
Ας καταλάβουμε όλοι,ότι πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι διεκδίκησης των χαμένων.Το να δημιουργούνται εμφύλιοι πόλεμοι μεταξύ των πολιτών,σε μία περίοδο που όλοι αντιμετωπίζουν προβλήματα και αβεβαιότητα,μόνο έξυπνο δεν είναι!...

 Ο συνδικαλισμός που μέχρι τώρα γνωρίζαμε,πρέπει να αλλάξει μορφή και να βρεί νέους τρόπους δράσης.Για τον λόγο ακριβώς,επειδή και η εποχή που ζούμε ,εγκυμονεί πολλούς κινδύνους και πολλές εκπλήξεις..
Αν σκεφτούμε ,πως όλοι μας έχουμε κοινά προβλήματα και κοινούς στόχους πλέον,ίσως καταφέρουμε πολλά..Φτάνει μόνο να μην παρασυρόμεθα σε τουφεκιές στον αέρα,που το μόνο αποτέλεσμά τους θα είναι η διάσπαση και ο αποπροσανατολισμός.

 Δεν ξέρω τελικά..Ίσως μέχρι να φύγω για το τετραήμερο,να με ξαναπιάσουν τα νεύρα μου και να υπάρξει και άλλη ανάρτηση..

...ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ...




...  Πλησιάζουν τα Φώτα,σφήνα η Παρασκευή πριν το Σ.Κ,έχω κάτι υπόλοιπα αδείας,οπότε σκέφτηκα να πλέξω ένα τετραημεράκι...
Δεν έχω σκοπό να βουτήξω για να πιάσω τον σταυρό..Το αφήνω στη νεολαία,που έχει περισσότερο την ανάγκη,μαζί με τον σταυρό να βρεί  τα χαμένα της όνειρα και την κλονισμένη αυτοπεποίθησή της...

  Εν τω μεταξύ ,αυτές τις ημέρες,θα περιμένω την πραγματοποίηση των επιθυμιών μου,ετοιμάζοντας συγχρόνως την "έγγραφη¨"γκρίνια μου! ...
Και έχω πολλά να περιμένω....

Εύχομαι να περάσετε και εσείς καλά ,αγαπημένοι μου γείτονες ό,τι και να κάνετε,ό,που και να πάτε!
Να ξεκουραστείτε,γιατί το 2011,με τα δύο όρθια.."παλούκια"(11),αρχίζει από την Δευτέρα  στις 10 του μηνός!

Ραντεβού στη πλατεία του "χωριού"μας την Κυριακή  9/1 κατά το βραδάκι μεριά..

Σας φιλώ όλους!...

...ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ...

-Το 1608, ο Τζορζ Κένταλ ήταν ο πρώτος κρατούμενος που εκτελέστηκε στις Η.Π.Α. Έκτοτε, έχουν εκτελεστεί 19.200 άνθρωποι.
  • Ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Καλιγούλας διόρισε το άλογό του Συγκλητικό.
  • Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ δεν είχε ομφαλό, καθώς του αφαιρέθηκε κατά τη διάρκεια μίας επέμβασης
-Ένα πακέτο κράκερ την ημέρα αντιστοιχεί σε 5 λίτρα μαγειρικού λαδιού το χρόνο.

-Η Ολυμπιακή σημαία με τους πέντε κύκλους εμφανίστηκε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αμβέρσα το 1920. Ένας αθλητής, όμως, που συμμετείχε στους αγώνες, την έκλεψε και την επέστρεψε λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ.
  • Η μαζική παραγωγή ρολογιών ξεκίνησε στις Η.Π.Α. το 1860. Σήμερα, η παγκόσμια παραγωγή ξεπερνάει τα 500 εκατομμύρια ρολόγια ετησίως.
  • H λέξη τουρισμός προέρχεται από την πρώτη μαζική επίσκεψη στην ιστορία: έγινε στην γαλλική περιοχή Tours.
  • Η κάρτα του διάσημου γκάνγκστερ Αλ Καπόνε έγραφε πως είναι πωλητής επίπλων.
  • Η γυναίκα που έχει εμφανιστεί στα περισσότερα εξώφυλλα του γνωστού περιοδικού «ΤΙΜΕ» (10 φορές) είναι η Παναγία.
  • Η γιαπωνέζικη πολεμική επιχείρηση «Φου-Γκο» είχε ως στόχο να πλήξει το εσωτερικό των Η.Π.Α. με 9.000 μπαλόνια από ριζόχαρτο, γεμάτα υδρογόνο. Τελικά, μόνο ένα πέτυχε την αποστολή του, σκοτώνοντας μια γυναίκα και πέντε παιδιά στο Όρεγκον!
  • Η βασίλισσα Βικτωρία απαγόρευσε με νόμο την ομοφυλοφιλία των ανδρών, αλλά όχι και των γυναικών, διότι δεν πίστευε πως μπορεί να υπάρξει θηλυκή ομοφυλοφιλία. Άρα ο νόμος θα ήταν άχρηστος.
  • Δεν ήταν λίγοι οι φρενοβλαβείς που έφτασαν σε ανώτατα στρατιωτικά αξιώματα, κατά το παρελθόν. Κάποιοι απ’ αυτούς, όμως, σίγουρα ξεχώρισαν: Ο Σερ Γουίλιαμ Έρσκιν, ένας από τους διοικητές στον πόλεμο της Ισπανικής Χερσονήσου (1808-9) είχε νοσηλευτεί δύο φορές σε ψυχιατρικό άσυλο. Αργότερα, αυτοκτόνησε πηδώντας από ένα παράθυρο. Ο Πρώσος Μπλούχερ πίστευε πως είχε μείνει έγκυος από έναν ελέφαντα, ενώ ο αμερικανός στρατηγός των Βορείων Ρίτσαρντ Ίγουελ νόμιζε πως είναι πουλί και προσπαθούσε να τσιμπήσει το φαγητό του με τη μύτη.
  • Απ’ όλες τις φυλές του πλανήτη, οι μόνοι που δεν χρησιμοποιούν τη φωτιά είναι οι Άνταμαν και οι Πυγμαίοι.
  • Η Peugeot αγόρασε από παλιά τα δικαιώματα, ώστε τα μοντέλα της να έχουν ονόματα τους αριθμούς από το 101-909, για να καμουφλάρεται με το μηδέν η τρύπα της μανιβέλας!
-Τα στοιχεία του πληκτρολογίου της γραφομηχανής -και σήμερα των ηλεκτρονικών υπολογιστών- τοποθετήθηκαν μπερδεμένα από τον Christopher Latham το 1868 για να μπερδεύει τις γραμματείς και να μην μπλοκάρουν από την ταχύτητά τους τις μηχανές!

( σημ.Τετραήμερο έρχεται,έχετε χρόνο για να μελετήσετε ...)

...ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ...

 ...  Η αίθουσα αναμονής ήταν κατάμεστη..Είχε μαζευτεί όλο το σόι της οικογένειας.Από παππούδες μέχρι και μικρά παιδιά περίμεναν…Όλες οι γενιές ήταν παρούσες!..
  Με το ίδιο τσιγάρο,άναβαν το επόμενο..
  'Οσο περνούσαν τα λεπτά ,οι ώρες,η αγωνία όλων κορυφώνονταν..Τι θα είναι άρα γε,αγόρι ή κορίτσι??
Οι γονείς δεν ήθελαν να μάθουν…
Τα μικρά παιδιά κρατούσαν μπαλόνια..
Πολλά μπαλόνια!..ΣΙΕΛ και ΚΟΚΚΙΝΑ!…

  Όλοι ήλπιζαν και περίμεναν,αυτό το παιδί να καλύψει τις προσδοκίες τους..
Ήθελαν να είναι καλότυχο,γιατι το είχαν ανάγκη!..
'Επρεπε να είναι καλότυχο!Πρώτα για τους άλλους και μετά για τον εαυτό του!
  Το χρωστούσε σε όλους, όσους ο μεγαλύτερος αδελφός του,δεν πρόλαβε να ευχαριστήσει!..
  
 ..Ώσπου..10..9..8..7..6..5..4..3..2..1..0..και ένα δυνατό κλάμα αντήχησε στον αέρα..!
..Τα μπαλόνια πέταξαν ψηλά!
Ο μεγάλος αδελφός βγήκε από την αίθουσα,κρατώντας στην αγκαλιά του το νεογέννητο μωρό.
Το έδωσε στους γονείς τους,λέγοντας..

    "-Θέλω να τον προσέχετε..Είναι ιδιαίτερος.!..Μην τον κακομεταχειριστείτε..!
Θα αποτελέσει την πραγματοποίηση της δικής μου προετοιμασίας...
  -Στο χέρι σας είναι να χειριστείτε με τον καλύτερο τρόπο,τόσο για τον εαυτό σας,όσο και για τους γύρω σας,τις επόμενες…8760  ώρες!..
 

   Ο ίδιος χρόνος δεν θα ξαναγυρίσει πίσω…Ζήστε την κάθε στιγμή μαζί του!..Μην αφήσετε λεπτό να πάει χαμένο από αυτά που θέλετε να κάνετε και επιθυμείτε..!
  -Μην κάνετε τα ίδια λάθη που κάνατε με εμένα!..
  ..-Μην γυρίσετε το κεφάλι πίσω να με κοιτάξετε..!Μόνο μπροστά,αγκαλιά με αυτό το νεογέννητο!..
  ..-Μεγαλώστε,ωριμάστε,διασκεδάστε,φιλοσοφείστε μαζί του,μάθετέ του να αγαπάει..!

…-Και όταν το μάθετε να ζει μαζί σας και να μοιράζεται τον εαυτό του μαζί σας..,τότε,όταν ΄ερθει η στιγμή να παραδώσει την σκυτάλη,τότε θα σας έχει ήδη ανταμείψει!!!!…………."