Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

...ΜΗΠΩΣ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΝ ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗ;...

...Στην προηγούμενη ανάρτηση,ο Άη -Βασίλης,ψιλοτσατισμένος,φόρτωσε με 2 σακκιά το έλκηθρό του,και ξεκίνησε για το ταξίδι του..
Φέτος,άλλαξε το δρομολόγιό του και έδωσε περισσότερη προσοχή στην Αθήνα..
Για ρίξτε μια ματιά προς τα πάνω!..
Βρίσκεται πάνω από τις στέγες μας...

Η βορειοαμερικανική διαστημική αμυντική διοίκηση (NORAD) σε συνεργασία με την Google δημοσιοποίησε και φέτος το ταξίδι που ακολούθησε το έλκηθρο του Αη Βασίλη ανά την υφήλιο. Το βίντεο που καταγράφει τη διαστημική διαδρομή γύρω από τη γη είναι αναρτημένο σε ειδική σελίδα στον ιστότοπο της NORAD και υπάρχουν αποκλειστικές εικόνες από το ταξίδι του Αγίου πάνω από τις στέγες των σπιτιών μας και διάσημων μνημείων της ανθρωπότητας. Ειδικά για την Αθήνα ο Άγιος Βασίλης πετάει πάνω από το γήπεδο του ΠΑΟ, το Ζάππειο, την Ακρόπολη και το ΟΑΚΑ. Αν κάποιος τον πήρε είδηση και έχει απαθανατίσει την υπερπτήση, παρακαλούμε να μας τη στείλει!

πηγή

...ΤΟ F.B. ΤΟΥ ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗ...

...Άνοιξε γρήγορα τα εισερχόμενά του..Είχε την εντύπωση ότι κάτι ξέχασε..Βρέθηκε μπροστά σε χιλιάδες νέα μηνύματα,που τον έστελναν στην σελίδα του του F.B.
-"Μα τελευταία στιγμή,αυτοί οι ευλογημένοι τα θυμήθηκαν όλα;..",σκέφτηκε,και με ένα κλικ βρέθηκε στο "τοίχο" του,που είχε γεμίσει από ..."γκράφιτι" μηνυμάτων..

Παραξενεύτηκε όταν πολλά από αυτά,τον ρωτούσαν,'..Ποιός είσαι;..",ή "υπάρχεις στα αλήθεια;"..",από πού έρχεσαι και ποιός σε στέλνει;.."
Δεν του άρεσε αυτή η ξαφνική αμφισβήτηση!Χρόνια τώρα αποδεικνύει την ύπαρξή του στους καλύτερους αποδέκτες της,τα παιδιά,που γνωρίζει ότι πιστεύουν σε αυτόν και τον περιμένουν με περίσσια λαχτάρα κάθε χρόνο...'Αλλωστε για τα παιδιά έχει αντέξει τόσα χρόνια και για αυτά θα συνεχίσει να υπάρχει!

Κάτι έπρεπε να κάνει και μάλιστα σύντομα!Δεν του απέμεινε πολύς χρόνος για να αποδείξει το προφανές..!
Η πρώτη του δουλειά ήταν να σκανάρει την ταυτότητά του και να την 'ανεβάσει" στο προφίλ του:


..Ηταν πολύ ψηλός και πολύ αδύνατος, είχε σκούρο δέρμα και χλωμό, είχε επίσης κοντά μαλλιά και μακριά μαύρα γενιά που πέρα διέκρινες λευκές τρίχες, είχε μακριά μύτη και τα φρύδια του ήταν τοξοειδή, τα μάτια του ήταν σκούρα και η ματιά του βαθειά και ερευνητική, το μέτωπό του ήταν μεγάλο και ήταν μονίμως ζαρωμένο έμοιαζε δηλαδή με άνθρωπο που συνεχώς σκεπτόταν, είχε προβλήματα με την υγεία του και υπέφερε από το πραγματικά ανυπόφορο κρύο και γενικά βαρύ χειμώνα της Καππαδοκίας.
Ας δούμε όμως πότε και που έζησε και ποιά ήταν η οικογένειά του.
Η οικογένεια του Αη Βασίλη ήταν στ' αλήθεια μια οικογένεια Αγίων, είχε παππού μάρτυρα, τα αδέλφια του Γρηγοριος ήταν επίσκοπος Νύσσης και Πέτρος επίσκοπος Σεβαστείας και ο ίδιος επίσκοπος Καισαρείας, οι αδελφές του ήταν όλες αφιερωμένες στον Θεό, με πρώτη πρώτην την Αγία και σοφή Μακρινα που ήταν αυτή που επηρέασε τον Αη Βασίλη να στραφεί στην χριστιανική πίστη.
Ο Ναυκρατιος ενας άλλος αδελφός του ασκήτευε στην έρημο του πόντου κι πέθανε μόλις 27 χρόνων . Τον Πατέρα του τον έλεγαν και αυτόν Βασίλειο και ήταν ρήτορας δηλαδή δικηγόρος, ενώ την μητέρα του την έλεγαν Εμελεια και ήταν πολύ σοφή και αγία γυναίκα.
Η οικογένεια του Αγίου Βασιλείου είχε 11 παιδιά (5 αγόρια - 6 κορίτσια) και όλοι διακρίθηκαν στου Χριστού την πίστη, ο Αγιος μας γεννήθηκε στην Νεοκαισαρεια το 330μ.Χ. περίπου δηλαδή πριν 1668 χρόνια (όλες οι περιοχές που αναφέρουμε ήταν κάποτε ελληνικές ενώ σήμερα ανήκουν στην επικράτεια της Τουρκίας) σπούδασε στην Αθήνα σε φιλοσοφικές σχολές μαζί με τονφίλο του Αγιο Γρηγόριο τον θεολόγο και πέθανε σε ηλικία 48 ετών τον Δεκέμβριο του 378 μ.Χ κηδεύτηκε την 1η Ιανουαρίου του 379 μ.Χ. και κάθε πρωτοχρονιά όπως γνωρίζουμε γιορτάζουμε την μνήμη του.
Ο Αη Βασίλης στα 48 χρόνια που έζησε, έκαμε τόσα πολλά για τους ανθρώπους που η ιστορία τον ονόμασε ΜΕΓΑ όσο ακόμα ζούσε.




Ο Μύθος του Αη Βασίλη και ο Σάντα Κλάους
Παραδόξως στον πλανήτη μας στη διανομή των δώρων στα παιδιά, εμπλέκονται δύο ορθόδοξοι Αγιοι, δύο διαφορετικά πρόσωπα, που και οι δύο ήταν ΕΛΛΗΝΕΣ και οι δύο ήταν επίσκοποι, για τις χώρες της δύσης αυτός που φέρνει τα δώρα στους φτωχούς και τα παιδιά είναι ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ή ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΟΥΣ όπως λέγεται στη γώσσα τους που εμείς στην Ελλάδα εορτάζουμε στις 6 Δεκεμβρίου και τον θεωρούμε προστάτη των Ναυτικών,στην Ιστορία του Αγίου Νικολάου ως προστάτη των φτωχών και των παιδιών, οι λαοί του βορρά Ολλανδοι, Φιλανδοί κ.λπ. ανάμιξαν και στοιχεία από αρχαιότερους μύθους, όπως τα ξωτικά, το άστρο του βορρά, το έλκυθρο, κ.λπ. Ετσι, με τον καιρό έφθασε και στη χώρα μας, ομύθος του Σάντα Κλάους, ενός ευτραφούς τύπου με στρογγυλά γυαλιά λευκογένειο, με κόκκινη στολή και μαγικές ικανότητες που κατοικεί σ τον Βορειο Πόλο και περιστοιχίζεται από νεράιδες του χιονιού και ξωτικά είναι μια πραγματικά γοητευτική ιστορία, όμως τ α παιδιά μα κι εμείς οι μεγάλοι, πρέπει να αντιληφθούμε ότι ουδεμία σχέση έχει με τους πραγματικούς αγίους μας τον Αη Βασίλη και το ν Αη Νικόλα που ήταν ασκητικώτατοι.

".... Αη Βασίλης έρχεται... από την Καισαρείαν...". Πολύ σωστά, τα κάλαντα του λαού μας, προσδιορίζουν τον τόπο καταγωγής και διακονίας ενός πραγματικού ανθρώπου του Θεού, πουέγινε παγκόσμιο σύμβολο, αγάπης και προσφοράς, εξ αιτίας του νεογέννητου Χριστού πρώτα, που ανέδειξε Αγίους σαν τον Αη Βασίλη, και χάρις στον Αγιο των Χριστουγέννων οι μεγάλοι έχουν μια ευκαιρία να δείξουν έλεος και φιλανθρωπία και τα παιδιά του κόσμου να "δουν" τις επιθυμίες τους να γίνονται πραγματικότητα.
Χάρις στον Αη Βασίλη, η ανθρωπότητα για λίγες ημέρες αλλάζει ύφος, γίνεται πιο ανθρώπινη, πιο χαρούμενη, ο Αη Βασίλης λοιπόν ΥΠΑΡΧΕΙ με την έννοια ότι αν και δεν ζει σωματικά το πνεύμα του περιτρυγυρίζει τις καρδιές μας κάθε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
....

..Aυτό ήταν.!Δημοσίευσε τα διαπιστευτήριά του και άρχισε να ανησυχεί για αυτή την ξαφνική δυσπιστία..Και τότε,του ήρθε 'φλασιά"!..Κατάλαβε!.. " -Εκεί κάτω,πρέπει να γίνονται πολλά σοβαρά πράγματα",σκέφτηκε,και άρχισε να ετοιμάζει την επόμενη κίνησή του..
 Ετοίμασε ένα δεύτερο τσουβάλι με δώρα,που θα απευθυνόταν στους γονείς!
Του άρεσε η ιδέα!..
Άρχισε να μαζεύει τα καλούδια που θα τους μοίραζε...
Βρήκε κάπου παραπεταμένα την πίστη,την αισιοδοξία,την υγεία,τον ορθολογισμό,το κουράγιο,την τιμιότητα,την δικαιοσύνη,την ανθρωπιά,την ισότητα και τα στοίβαξε όλα στο σάκο του.

-" Τι ακατάστατοι που είναι αυτοί οι θνητοί!"..σκέφτηκε...
Με αυτή την σκέψη,φόρτωσε το έλκηθρό του και άρχισε το γνωστό ταξίδι του.

Φέτος,αισθάνθηκε πιότερο κουρασμένος .
Πήρε για συνοδηγό την ΕΛΠΙΔΑ και έτρεξε να προλάβει....


...Ο ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ...



...Ένας γκρινιάρης καλικάντζαρος Ο Φρέντι περνούσε την ώρα γκρινιάζοντας στο φίλο του το Λιουκ. 
Ο Λιουκ ήθελε να γίνει καλικάντζαρος γιατρός και σκέφτηκε πως, ακούγοντας υπομονετικά το Φρέντι να κλαψουρίζει για το παραμικρό χτυπηματάκι, μπορούσε να εξασκηθεί γιατρεύοντάς τον. Έτσι θα μάθαινε το επάγγελμά του. 

Μια μέρα, ο Φρέντι ήρθε να τον βρει κλαψουρίζοντας, όμως χωρίς κανένα φανερό τραύμα, ούτε καν κακή όψη. Αντίθετα, ο Λιουκ τον είδε πολύ καλά, χαρούμενο, παρά την γκρίνια του, που, τώρα, έμοιαζε ψεύτικη. 

Πώς είσαι; ρώτησε ο Λιουκ. Έχεις υπέροχη όψη σήμερα. 
- Βρίσκεις;& είπε ο Φρέντι. Ωστόσο, δε νιώθω πολύ καλά. 
- Πονάει η κοιλιά σου; ρώτησε ο Λιουκ. 
- Όχι και τόσο, είπε ο Φρέντι. 
- Ναι ή όχι, πονάει η κοιλιά σου; είπε κοφτά ο Λιουκ. 
- Όχι! Δε νομίζω. 
- Λοιπόν! Τι τρέχει; ρώτησε ενοχλημένος ο Λιουκ. 
- Δεν ξέρω, είπε ο Φρέντι. Δεν είμαι καλά. 
- Ο Λιουκ δεν ήξερε τι να πει. Κοίταξε το φίλο του, που χαμήλωσε το βλέμμα και δεν είπε τίποτα. 
Νομίζω πως ασχολιόμαστε υπερβολικά μαζί σου, φιλαράκο μου, είπε ο Λιουκ. Άλλωστε κι εσύ ασχολείσαι πολύ με τον εαυτό σου. Προσπάθησε να σκεφτείς λίγο και τους άλλους και θα νιώσεις καλύτερα, σε διαβεβαιώ. 
- Μα κανείς δε με χρειάζεται, είπε ο Φρέντι. 
- Ο Φρέντι είχε δίκιο. Επειδή βογκούσε όλη μέρα και παραπονιόταν συνεχώς, όλοι τον απέφευγαν και κανείς δε θα σκεφτόταν ποτέ να του ζητήσει κάποια εξυπηρέτηση. Τον ρωτούσαν απλώς αν ήταν καλά και ο Φρέντι δε απαντούσε ποτέ ναι. 
- Δεν υπάρχει λύση για σένα, Φρέντι, είπε ο Λιουκ κάπως σκληρά. Είσαι χαμένη περίπτωση. Θα είσαι όλη σου τη ζωή ένας γκρινιάρης καλικάντζαρος. Στα καλικαντζαροχωριά, πάντα υπάρχουν ένας δυο τέτοιοι. Ε λοιπόν, εδώ, αυτός θα είσαι εσύ. Δεν πειράζει, έτσι είναι. 
- Νομίζεις; ρώτησε ο Φρέντι αναστατωμένος. 

Και γύρισε στο σπίτι του, ευχαριστημένος που ήταν επιτέλους κι αυτός ξεχωριστός. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ήταν ο γκρινιάρης του χωριού. 

ΠΗΓΗ: από το βιβλίο Χειμωνιάτικες Ιστορίες (Gregoire Solotareff),
από τη σειρά: Μια ιστορία για κάθε μέρα, Εκδόσεις: Μεταίχμιο
 

...ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ...

...Συνέβησαν ορισμένα γεγονότα...
Για να δούμε ποιά μπορεί να είναι...

Γεγονoτα



376: Καθιερώνεται στο ανατολικό τμήμα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ο εορτασμός των Χριστουγέννων στις 25 Δεκεμβρίου.
390: Ο αυτοκράτωρ του Βυζαντίου Μέγας Θεοδόσιος παραδέχεται την ενοχή του σε διάπραξη μαζικών φόνων στη Θεσσαλονίκη και προβαίνει σε δημόσια απολογία, ενώπιον του αρχιεπισκόπου Μεδιολάνων Αμβροσίου.
1741: Ο σουηδός αστρονόμος Άντερς Κέλσιους εισάγει την εκατονταβάθμια κλίμακα μέτρησης της θερμοκρασίας, που έκτοτε φέρει το επώνυμό του.
1818: Το τραγούδι του Φράντς Γιόζεφ Γκρούμπερ «Silent Night» (Άγια Νύχτα) παρουσιάζεται για πρώτη φορά στον Ναό του Αγίου Νικολάου στο Όμπερνσντορφ της Αυστρίας.
1914: Ο αμερικανός χημικός Εντουαρντ Κένταλ απομονώνει τη θυροξίνη, την πρώτη ορμόνη του θυροειδούς. Θα τιμηθεί με Νόμπελ το 1950.
1944: Ενώ μαίνονται τα «Δεκεμβριανά», ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γουίστον Τσόρτσιλ και ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Ίντεν επισκέπτονται την Αθήνα για συνομιλίες με την κυβέρνηση Παπανδρέου.

πηγή

...ΑΝΑΨΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΩΣ!...

...Αυτό θα πεί ...αισιοδοξία!!Κόβω το κεφάλι μου,ότι οι παρακάτω "χαρούμενοι" ιδιοκτήτες των σπιτιών,έχουν μεγάλα .."κονέ" με την αντίστοιχη Δ.Ε.Η.τους!
Άραγε τα ξαναμαζεύουν όλα αυτά τα λαμπιόνια με την λήξη των εορτών;..
Όπως και να έχει,..χαρά στο κουράγιο τους!...

Θαυμάστε,ή απορείστε!...

Τις εικονίτσες,τις τσίμπησα   από το: http://www.newsbeast.gr