Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010

...MONO ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΞΑΠΟΣΤΑΙΝΕΙ...


….Ώρα 18,00,αφίξεις στον Ελευθέριο Βενιζέλο και πιο συγκεκριμένα,στην αφετηρία των Χ..(express),γραμμών από και προς αεροδρόμιο…

…Άρτι αφιχθέντες από οπουδήποτε και από παντού,οι πρώτοι (?) Νεοέλληνες αδειούχοι,φέροντες από 3 μπαγκαζοβάλιτσα ο καθένας,με απαραίτητο αξεσουάρ κάποιο αναμνηστικό από την γενέτειρα πατρίδα..

…Το Χ95 για το Σύνταγμα καταφθάνει και το μπουλούκι,αρχίζει να συσσωρεύεται μπροστά στις πόρτες του..

…Ένας κυριούλης από το πλήθος,κουβαλώντας 4 τεράστια μπαγκάζια,κοιτάει αριστερά και δεξιά και χώνεται με υπέροχη επιδεξιότητα,σημαιοφόρος στην τελευταία πόρτα του λ(α)οφορείου…!

..Προσπαθώντας να ανέβει πρώτος,πάντα υπό μάλης τα 4 φορτία του,σκοντάφτει,μπουρδουκλώνεται,παίρνει μαζί του στο κατρακύλισμα και την συνοδό του..,αλλά χωρίς να τα βάλει κάτω,αρχίζει πρώτα να πετάει μία-μία τις βαλίτσες του μέσα ..και κατόπιν με ένα αιλουροειδές σάλτο,μπουκάρει και αυτός στο εσωτερικό του ..express του μεσονυκτίου..!

…Από τα δεξιά του όμως και από την μεσαία πόρτα,δέχεται μια τρίπλα από ένα ..τρίο,αποτελούμενο,από μεσήλικα κυρία,(ετών,περίπου 65-70),αλλά κοτσονάτη,την κόρη αυτής (40 περίπου Μαίων) και τον απόγονο αμφοτέρων,12χρονο (περίπου αγόρι).Σημ..το.."περίπου",πάει στο αγόρι ,στην προκείμενη..

..Μπουκάρει λοιπόν η τριας..,ανεβαίνουν στο εσωτερικό..,δίνει μια γρήγορη σπρωξιά η γιαγιά στο βλαστάρι,στέλνοντάς τον να πιάσει θέσεις…,κοζάρει την κίνηση ο κυριούλης…,αλλά γρηγορότερη η τριάδα,καταλαμβάνει τις 3 πρώτες εύκαιρες..

…Απογοητευμένος,τσαντισμένος,κουρασμένος και ίσως προσβεβλημένος που του την έφερε ο γυναικείος πληθυσμός..,πλησιάζει έναν έρημο τουρίστα,που είχε την ατυχή έμπνευση να βρεθεί μέσα στο πλήθος των..ιθαγενών την συγκεκριμένη στιγμή και στο συγκεκριμένο express..,τον σηκώνει από την θέση του..(!),λέγοντάς του ότι είναι αδελφός της ..κοτσονάτης κυρίας και πρέπει να κάτσει δίπλα της…!!!!!

.Και ο..έκπληκτος τουρίστας,χωρίς καλά-καλά να καταλάβει τι του συνέβαινε..,βρέθηκε να ταξιδεύει όρθιος,περικυκλωμένος από τα μπαγκάζια του μπουλουκιού,μέχρι το τέρμα της διαδρομής…

….Και όλα αυτά μέσα σε 10 λεπτά…
Σκηνές,απείρου ελληνικού κάλ(λ)ους,ανανεωμένες και ..νταβραντωμένες μετά τις διακοπές..!