Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2010

...ΕΚΛΕΓΕΙΝ VS ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ...

 Τι σημαίνει για μένα δήμαρχος;..

  Ο ευαισθητοποιημένος ΕΚΛΕΚΤΟΣ ,αλλά όχι ΑΡΕΣΤΟΣ,πολίτης,που νοιάζεται για την γειτονιά του,που προστατεύει τους κατοίκους της,που πιέζει τους ανώτερους του για δίκαιη και ισότιμη μεταχείρηση,που αφουγκράζεται τα προβλήματα των δημοτών του και τα μεταφέρει στα ανώτερα κλιμάκια,που φροντίζει κατά την διάρκεια της 4 ετούς θητείας του,να μην δημιουργούνται τρύπες στους δρόμους και όχι παραμονές των εκλογών να προσπαθεί να μπαλώσει την επί 4 χρόνια αφροντισιά και αδιαφορία του.
   Αποδέχομαι και προσκυνώ τον σωστό λειτουργό του "αξιώματος" του ανώτερου πολίτη,που δεν αφήνει τον δήμο του λουσμένο στο σκοτάδυ,δεν του επιτρέπει να γνωρίσει τον φόβο,παρά να μπορεί έμπρακτα να του μεταδίδει το αίσθημα της ασφάλειας και της σιγουριάς.
Αυτόν,τον όποιον,που μπορεί μεν να είναι πολιτικοποιημένος,αλλά όχι κομματόσκυλο, που δεν παρασύρεται από κομματικά "παιχνίδια",που απέχει από κάθε είδους ατασθαλίες και απατεωνιές.

  Ψηφίζω δαγκωτό,τον όποιον δήμαρχο της όποιας απομακρυσμένης περιοχής,που έλαβε με την πρώτη το 100%  της αποδοχής των  πολιτών της μικρής κοινωνίας που υπηρετεί!
Για μένα αυτοί ειναι οι πραγματικοί,σωστοί εκπρόσωποι της φωνής του πολίτη.Αυτοί που πραγματικά αγαπούν τον τόπο τους,πέρα από κάθε προσωπική φιλοδοξία και ναρκισσισμό!
  Θα ήθελα να ζούσα σε μία τέτοια περιοχή,για να έπαιρνε αξία η ψήφος μου! Γιατί εδώ χάνεται και πάει στράφι!Δεν υπολογίζεται ,γιατί είναι δεδομένο ότι οι πολίτες των μεγάλων κέντρων,προτιμούν γελωτοποιούς και άχρηστα ανδρείκελα να τους εκπροσωπήσουν...!Επειδή αυτοί γνωρίζουν καλά την μέθοδο του "κουκουλώματος"... Φτιασιδώματα και τα "σκουπίδια" κάτω από το χαλάκι!...
Γνωστή μέθοδος!...

  Θα ήθελα να έπαιρνα μαζί μου ,τους λίγους,τους εκλεκτούς και να πηγαίναμε να ζήσουμε στην πιο απαξιωμένη περιοχή της χώρας!...

....Προς το παρόν όμως,θα πρέπει να προσέχω πώς κυκλοφορώ,γιατί οι δρόμοι της περιοχής μου είναι γεμάτοι από τάφρους,που δεν πρόλαβαν να τις κλείσουν οι ¨"ανώτεροι επαγγελματίες άρχοντες" του δήμου μου...

 ... Το καθήκον μου πάντως το εξετέλεσα εν πλήρει συνειδήσει...

... ΤΟ "ΟΧΙ"

..Να καλέ τι γιορτάσαμε  την 28η Οκτωβρίου...!........................................

 
Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010
Διαβάστε τι έγραψε μαθητής στην Έκθεση για την 28η Οκτωβρίου!  
Η 28η Οκτωβρίου είναι μια πάρα πολύ σπουδαία μέρα. 
Η 27η Οκτωβρίου και η 29η Οκτωβρίου δεν λένε και πάρα πολλά πράγματα. 
Η 26η Οκτωβρίου κάτι λέει άμα σε λένε Δημήτρη... 

Ο Δημήτρης Καλπακλής που τον λένε Δημήτρη και πάει Δευτέρα, χαίρεται πάρα πολύ που τον λένε Δημήτρη γιατί γιορτάζει και παίρνει πάρα πολλά παιχνίδια και είναι πάρα πολύ τυχερός. Ενώ άμα σε λένε Νεκτάριο δεν είσαι και πολύ τυχερός, γιατί κανένας δεν ξέρει πότε γιορτάζουν οι Νεκτάριοι. Κάποτε πρέπει να γιορτάζουν οι Νεκτάριοι, γιατί ένα παιδί που το λένε Νεκτάριο μού είπε ότι κάποτε γιορτάζουν ακόμα και οι 
Νεκτάριοι, αλλά επειδή κανένας άνθρωπος στον κόσμο δεν ξέρει πότε γιορτάζουν οι Νεκτάριοι, αυτό το παιδί είναι πολύ στενοχωρημένο και τρέχουν και οι μύξες του. 

Η 28η Οκτωβρίου είναι μια πάρα πολύ σπουδαία μέρα άμα πέφτει Δευτέρα, γιατί έχουμε τριήμερο και πάμε εκδρομή στο χωριό του μπαμπά μου. Εκτός αν δεν πάμε, γιατί η μαμά μου δεν χωνεύει τη μαμά του μπαμπά μου, ενώ χωνεύει πάρα 
πολύ τη δική της μαμά που δεν τη χωνεύει ο μπαμπάς μου, οπότε μπορεί να μείνουμε και σπίτι. 

Εμείς τα παιδιά είμαστε πάρα πολύ περήφανα που έχουμε την 28η Οκτωβρίου. Γιατί πριν γίνει η 28η Οκτωβρίου, είχανε να γιορτάζουνε μόνο την 25η Μαρτίου. Την 28η Οκτωβρίου πηγαίνανε σχολείο κανονικά γιατί δεν υπήρχε 28η 
Οκτωβρίου. Δηλαδή υπήρχε 28η Οκτωβρίου, αλλά κανένας δεν το έκανε θέμα γιατί δεν είχανε μπει οι Γερμανοί. Έπρεπε πρώτα να μπουν οι Γερμανοί και μετά να γίνει μια μέρα της προκοπής. 

Εγώ είμαι πολύ περήφανη Ελληνοπούλα. Νιώθω ένα ρίγος. Και μόλις το είπα στη μαμά μου μού έβαλε θερμόμετρο και είχα 37,4 και μου έδωσε σιρόπι και μου πέρασε το ρίγος. Η γιαγιά μου νιώθει ένα ρίγος από μόνη της, γιατί εκείνη την έζησε την 28η Οκτωβρίου και πρέπει να την πέρασε πάρα πολύ ωραία. 

Η κυρία Χρυσάνθη, η δασκάλα μας, μας είπε ότι την 28η Οκτωβρίου ήρθε ο Ιταλός πρέσβης στο σπίτι του Ιωάννη Μεταξά, νύχτα, χωρίς να τηλεφωνήσει πρώτα και τον ρώτησε αν μπορούν να πάρουνε την Ελλάδα και να την έχουνε για 
δικιά τους σ' όλη του τη ζωή. Και ο Ιωάννης Μεταξάς τσαντίστηκε που τον ξυπνήσανε και είπε «ΟΧΙ». Κι αυτό το «ΟΧΙ» το είπε πολύ ηρωικά γι' αυτό κι εμείς το λέμε «το ηρωικό ΟΧΙ». 

Κι εμένα όταν ήρθε η Χαρούλα σπίτι μου, μου ζήτησε όλες μου τις Μπάρμπι και τη Σίντι αστροναύτη, της είπα ηρωικά «ΟΧΙ» γιατί δεν είναι καθόλου ευγενικό αυτό που έκανε ο Ιταλός πρέσβης και η Χαρούλα. Άμα θέλεις να χαρίσεις κάτι το κάνεις από μόνος σου. Κι ο κύριος Μεταξάς δεν ήθελε να χαρίσει την Ελλάδα ούτε εγώ τη Σίντι αστροναύτη. 
Και μετά τους πολεμήσαμε τους Ιταλούς. Δηλαδή, εγώ δεν τους πολέμησα γιατί δεν είχα γεννηθεί ακόμα. Ούτε ο μπαμπάς ούτε η μαμά. Η μαμά δεν ξέρω πότε γεννήθηκε γιατί όποτε τη ρωτάω «μαμά, πόσων χρόνων είσαι;» μου απαντάει «μήπως είδες το Βετέξ της κουζίνας;». 


Και τότε όλοι οι Έλληνες βγήκανε έξω και φιλιόντουσαν κι εμένα δεν μου αρέσει να με φιλάνε οι φίλες της μαμάς μου γιατί έχουνε σάλια. Αλλά εκείνη η μέρα ήτανε πολύ σπουδαία και δεν τους ένοιαζε τους ηρωικούς Έλληνες που σαλιώνανε ο ένας τον άλλον. 

Και τώρα, από τη χαρά μας βάζουμε την ελληνική σημαία στο μπαλκόνι. Όμως εμείς δεν βάζουμε την ελληνική σημαία, γιατί όταν μετακομίσαμε τη χάσαμε. 
Και κάθε 28 Οκτωβρίου ντρεπόμαστε πάρα πολύ, αλλά τον υπόλοιπο χρόνο το ξεχνάμε και δεν πάμε να αγοράσουμε μια καινούργια. Αυτά και ελπίζω να μην ξαναρθούν οι Γερμανοί. Ελπίζω επίσης η έκθεση να είναι τρεις σελίδες και ελπίζω μετά να πάμε στο Βίλατζ Σέντερ, γιατί δεν έχω δει ακόμα το Σκούμπι Ντου.


Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!