Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010

... Μ.Μ.Ε. - ( ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ..ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ)

..Μία από τις βασικές ανάγκες των πρώτων εκπροσώπων του ανθρώπινου είδους,άμα τη εμφανίσει τους στον πλανήτη γή,ήταν η επικοινωνία.
Άναρθρες κραυγές,σφυριές στο κεφάλι,νοήματα,όλο νόημα,ήταν οι πρώτοι τρόποι μορφής επικοινωνίας του εν λόγω είδους.
Αργότερα,πολύ αργότερα ,εμφανίστηκαν στους ουρανούς καπνοί,ντουμάνι ένα πράγμα,όταν συνειδητοποίησαν ότι ο καπνός ήταν ένα καλό μέσον όταν είχαν διάθεση ..συνομιλίας..
Μόνο να μην έβρεχε...Είχε και άλλο  ένα μείον εκείνη η κατάσταση..Ήταν αδιανόητο να εκμυστηρευτείς τα προσωπικά σου,ή να κουτσομπολέψεις!..Χάλια κατάσταση!

Όσο τα χρόνια έπαιζαν σκυταλοδρομία,οι ουρανοί απέκτησαν μεγάλο συνωστισμό.
Περιστέρια πηγαινοέρχονταν έχοντας δεμένα ραβασάκια και όχι μόνο, στα πόδια τους.
Αρκεί να ήσουν καλός εκπαιδευτής και το μαντάτο θα έφτανε στο πιτς φυτίλι στον κατάλληλο παραλήπτη...
Ε,και επειδή λάθη ήταν φυσικό να συμβούν,λίγο ο άνεμος να άλλαζε κατεύθυνση,λίγο τεμπέλικο να τους έβγαινε το πτηνό,γινόντουσαν και αρκετές παρανοήσειςκαι παρεξηγήσεις...

 ( Σκοπός μου δεν είναι να κάνω ιστορική αναδρομή στην εξέλιξη της επικοινωνίας,απλά να κάνω ένα πρόλογο σε αυτό που έχω στο νού μου!)

...   Φτάσαμε στην εποχή όπου ξεροστάλιαζαν έξω από την πόρτα του σπιτιού τους περιμένοντας με λαχτάρα ένα γράμμα,ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ,από τα  αγαπημένα τους  πρόσωπά.
Ο ταχυδρόμος αποτελούσε το πιο αγαπητό πρόσωπο του χωριού,της πόλης,της κοινότητας.
Κάτι που τώρα έχει μεταλλαχτεί στο πλέον απεχθές άτομο,αφού αυτά που μεταφέρει και παραδίδει  στους παραλήπτες,είναι μόνο... λογαριασμοί..
Και νάμαστε λοιπόν στην χρυσή εποχή της επικοινωνιακής εξέλιξης!
Όλη η τεχνολογία για πάρτη της!
Τηλέφωνα,κινητά,ΝΕΤ,οθόνες ,SKYPE,MSN,MMS,MAILS,όλα όσα γνωρίζουμε και χρησιμοποιούμε,έχουν κάνει την επικοινωνία ,άμεση,εύκολη,προσβάσιμη,λειτουργική.

 Με την ίδια λαχτάρα που περίμεναν οι γονείς μας,οι παππούδες μας ,τον ερχομό του ταχυδρόμου,με την ίδια λαχτάρα και εμείς,ανοίγουμε τους υπολογιστές μας και μπαίνουμε στα ηλεκτρονικά γραμματοκιβώτιά μας,για να βρούμε mails από αγαπημένα πρόσωπα,μυνήματα που περιμένουν απαντήσεις,εξηγήσεις,ανταλλαγές απόψεων,υπενθυμήσεις..
  Ναι,όλα αυτά είναι γνωστά μας και πολύ οικεία..!

Όσο θα εξελισσόμεθα(;),τόσο και η τεχνολογία θα φτάνει σε ψηλά κλιμάκια που δεν μπορεί να τα χωρέσει ο νους μας Ό,που και να φτάσει όμως,δεν μπορείνα καλύψει την δυνατότητα και την δύναμη της επικοινωνιακής επαφής,που την έχει μόνο ένα μέσο:..Το ΜΥΑΛΟ!
  Ναι!Το μυαλό! Εκεί ήθελα να καταλήξω τόση ώρα!

  Όταν υπάρχει η τέλεια ψυχική επαφή μεταξύ δύο ατόμων,όταν η σκέψη του ενός, γεμίζει με την ύπαρξη του άλλου,όταν η ταύτιση είναι πλέον δεδομένη,τότε το μυαλό,αποτελεί το τελειότερο μέσον επικοινωνίας,ανεξαιρέτου αποστάσεως!
Εδώ,η τεχνολογία μένει λίγο πίσω..Η τηλεπάθεια,οι ίδιες σκέψεις την ίδια στιγμή ακριβώς,τα όνειρα,ναι,τα όνειρα,κάνουν την τεχνολογία να κοκκινίζει από ντροπή!
Και όλα αυτά,με τον τελειότερο "ταχυδρόμο" όλων των εποχών!Το μυαλό!Με συνοδηγούς, την ψυχή και τα αισθήματα!
Φυσικά για να υπάρξει αυτός ο τέλειος συγχρονισμός επικοινωνίας,χρειάζεται,τα άτομα να έχουν μεταξύ τους κάποια ιδιαιτερότητα.Όποιας μορφής και να είναι αυτή.Δεν θα σας την αναπτύξω εδώ τώρα.
Δεν θέλει κόπο,ούτε τρόπο!Θέλει το κάτι ¨"ΑΛΛΟ" σαν γραμματόσημο και την λαχτάρα να δεχτείς και να δώσεις!
Και έτσι έρχεται η επιτυχία και η πλήρης επικοινωνιακή κάλυψη και..όχι μόνο...
   To παρακάτω,αφιερωμένο σε όσους..μπορούν!...

...ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ...

Η γυναίκα με τους 200 ημερήσιους οργασμούς

Άλλες δεν μπορούν αν έχουν ούτε έναν σε ολόκληρη τη ζωή τους και μια άλλη έχει τόσους που μπορεί να χαρίσει τους μισούς και πάλι να υπερέχει. Η Σάρα Κάρμεν από τη Μ. Βρετανία πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια, λόγω της οποίας ερεθίζεται πάρα μα πάρα πολύ εύκολα με αποτέλεσμα να τελειώνει και χωρίς να την ακουμπήσει καν κάποιος. Έχει δηλώσει πως για να «ξεσκάσει» επιδιώκει να κάνει όσο περισσότερο σεξ μπορεί, αλλά και πάλι, πολλές φορές βρίσκει τον εαυτό της να συνεχίζει τα αχ και βαχ ακόμα και μετά το τέλος της πράξης. Μέσα σε έξι μήνες έφτασε να έχει μέχρι και 150 οργασμούς την ημέρα και πλέον δηλώνει ότι μερικές ημέρες φτάνει τους 200. Ε, σόρι κιόλας, αλλά δεν καταντάει λίγο κουραστικό; ..


Ο άντρας που δεν μπορεί να παχύνει

 
Είναι το όνειρο κάθε παχουλού ανθρώπου πάνω στη γη. Ο κ. Πέρι μπορεί να καταναλώνει όσα μπέργκερ θέλει, να καταβροχθίσει ένα ολόκληρο γουρουνόπουλο και πάλι να μην πάρει ούτε ένα γραμμάριο! Το ειρωνικό είναι ότι στην παιδική του ηλικία ήταν ένα ευτραφές παιδί αλλά όταν έγινε 12 ετών, όλο το πάχος εξαφανίστηκε, σχεδόν δια μαγείας! Μετά από μια δεκαετία εξετάσεων και μελετών, αυτό που αποδείχθηκε είναι ότι πάσχει από μια πάθηση κατά την οποία το σώμα του παράγει έξι φορές περισσότερη ινσουλίνη από το κανονικό. Έτσι, όσο κι αν φάει ο κ. Πέρι, το σώμα του καίει σε χρόνο dt το λίπος! 

Η γυναίκα που είναι αλλεργική στην τεχνολογία


Μπορεί όλος ο υπόλοιπος κόσμος να μιλάει καθημερινά στο κινητό και να ζεσταίνει το φαγητό του στο φούρνο μικροκυμάτων, αλλά αν η Ντέμπι Μπερντ κάνει κάποιο από τα δύο, θέτει σε κίνδυνο την υγεία της! Η 40χρονη γυναίκα είναι πάρα πολύ ευαίσθητη στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που δημιουργούνται από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα και τους φούρνους μικροκυμάτων, ώστε σχεδόν δεν μπορεί να τα πλησιάσει! Το δέρμα της κοκκινίζει και ερεθίζεται, ενώ ακόμα και μερικοί τύποι αυτοκινήτων μπορεί να της «ενεργοποιήσουν» αυτήν την αλλεργία! 


Ο άντρας που δεν αισθάνεται το κρύο

 

Ο ολλανδός Βιμ Χοφ είναι ουσιαστικά ένα ανεξήγητο φαινόμενο. Μπορεί να κολυμπήσει γυμνός στα παγωμένα νερά της Αρκτικής, να μείνει για αρκετή ώρα μέσα σε ένα βαρέλι γεμάτο με παγάκια και να μην αισθανθεί καθόλου το κρύο. Ο ίδιος έχει καταλάβει την ιδιαιτερότητά του και δεν σταματάει μπροστά σε νέες προκλήσεις με στόχο να κατακτήσει παγκόσμια ρεκόρ. Ο Iceman, όπως τον αποκαλούν, παραμένει μυστήριο για την επιστήμη, αφού μπορεί να επιβιώσει σε θερμοκρασίες που θα ήταν θανάσιμες σε οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο.

Η γυναίκα που δεν μπορεί να ξεχάσει

Η γυναίκα με το κωδικό όνομα AJ, είναι μια 40χρονη παντρεμένη Αμερικανίδα που κυριολεκτικά δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει το οτιδήποτε. Οι επιστήμονες την έχουν χαρακτηρίσει ως ένα άτομο που έχει «μια μνήμη ανεξέλεγκτη, αυτόματη και ατέρμονη» κι αυτό χωρίς καμία υπερβολή. Αν ρωτήσεις στην τύχη την AJ για μια οποιαδήποτε ημέρα των τελευταίων 25 ετών, εκείνη θα μπορέσει να σου πει όλα όσα έλαβαν χώρα τη συγκεκριμένη ημερομηνία, με λεπτομέρειες που φτάνουν μέχρι και τη θερμοκρασία!
Το αγόρι που δεν μπορούσε να κοιμηθείΜια από τις βασικές «διαταγές» που δίνουν όλοι οι νέοι γονείς στα παιδιά τους είναι να πάνε για ύπνο. Τι γίνεται όμως αν αυτό που τους ζητάνε είναι πρακτικά αδύνατον; Ο Ρετ Λαμπ, ένα τρίχρονο παιδάκι, ταλαιπωρούσε πολύ τους γονείς του για αυτόν ακριβώς το λόγο. Δεν μπορούσε να κοιμηθεί, λόγω μιας σπάνιας πάθησης. Αυτή η κατάσταση ίσχυε για τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής του, όπου έμενε ξύπνιος 24 ώρες το 24ωρο, με αποτέλεσμα να γίνεται όλο και πιο νευρικός και κακότροπος. Οι γονείς του δήλωναν ότι μερικές φορές έφτανε στο σημείο να τους δαγκώνει από τον εκνευρισμό του. Ευτυχώς για αυτόν -και κυρίως του γονείς του- τελικά «θεραπεύτηκε» και μπόρεσε να κοιμηθεί ξανά.
Το κορίτσι που είναι αλλεργικό στο νερόΗ 19χρονη Άσλεϊ Μόρις από την Αυστραλία δεν μπορεί να πάει για κολύμπι, να πιεί νερό ούτε καν να κάνει ένα ντους όπως όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι. Είναι αλλεργική στο νερό, αφού πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια δερματική πάθηση που λέγεται Aquagenic Urticaria. Το πρόβλημα της είναι τόσο σοβαρό, αφού ακόμα και μια στάλα ιδρώτα μπορεί να την κάνει να υποφέρει για όλη την ημέρα.
Το κορίτσι που πέφτει κάτω κάθε φορά που γελάειΗ Κέι Άντεργουντ πάσχει από μια ασθένεια που λέγεται cataplexy και λόγω αυτής, κάθε δυνατό συναίσθημα όπως ο φόβος, η χαρά ή συγκίνηση χαλαρώνουν τους μύες της! Ακόμα και ο θυμός ή μια απλή έκπληξη μπορούν να την κάνουν σχεδόν να πέσει κυριολεκτικά ξερή! Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η Άντεργουντ σωριάζεται κάτω πάνω από 40 φορές σε μια ημέρα, ενώ πάσχει και από μια άλλη ασθένεια που σχετίζεται με το cataplexy, και μπορεί να την πάρει ο ύπνος κυριολεκτικά εκεί που κάθεται, χωρίς προειδοποίηση.
Το κορίτσι που τρώει μόνο καραμέλεςΗ 17χρονη Νάταλι Κούπερ έχει μια μυστηριώδη ασθένεια και για αυτόν το λόγο ότι και να φάει αρρωσταίνει. Το παράδοξο στην ιστορία της είναι ότι το μόνο πράγμα που μπορεί να φάει και να μην της φέρει πυρετό και εμετούς είναι οι καραμέλες Tic Tac. Οι γιατροί δεν έχουν βρει το λόγο για τον οποίο οι συγκεκριμένες καραμέλες δεν την ενοχλούν, ενώ η ίδια η κοπέλα αναγκάζεται να παίρνει την υπόλοιπη τροφή που έχει ανάγκη ο οργανισμός της από σωληνάκι.
Ο μουσικός που δεν μπορεί να σταματήσει το λόξυγκα


 

Ο Κρις Σαντς έχει λόξυγκα τόσο συχνά ώστε ως τραγουδιστής δεν έχει μπορέσει να ολοκληρώσει μια συναυλία παραπάνω από 4 φορές στη ζωή του! Ο ίδιος πίστευε μέχρι πρόσφατα ότι το πρόβλημα του προέρχεται από μια χαλασμένη βαλβίδα στο στομάχι του, η οποία τον αναγκάζει να έχει λόξυγκα συνεχώς! Μερικές φορές, ο λόξυγκας δεν τον αφήνει ούτε καν να κοιμηθεί, ενώ τον ταλαιπωρούσε κάθε δύο δευτερόλεπτα! Τελικά, το πρόβλημά του τού έσωσε τη ζωή. Όταν εγχειρίστηκε, οι γιατροί βρήκαν ότι είχε όγκο, ο οποίος πίεζε τα νεύρα που ελέγχουν την αναπνοή! Τώρα ο λόξυγκας του έχει σταματήσει, αφού οι γιατροί του αφαίρεσαν τον όγκο, και ζει μια φυσιολογική ζωή.