Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Η ΠΡΟΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ


ΜΗΤΡΙΚΟ ΒΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΛΗΣ
ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΟ-ΑΝΤΙΒΑΚΤΗΡΙΑΚΟ-ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΩΝΟΔΕΣ
Η πρόπολη είναι ρητινώδης κολλητική ου σία που συλλέγουν οι μέλισσες από διάφορα φυτά, την εμπλουτίζουν με κερί, γύρη, ένζυ μα και άλλες ουσίες και τη χρησιμοποιούν για να στεγανοποιήσουν και να απολυμάνουν το εσωτερικό της φωλιάς τους.....


Η ονομασία οφείλεται στο ότι οι μέλισσες την τοποθετούν μπροστά στην είσοδο της κυψέλης (προ της πόλης) ώστε να την στενέψουν και να εμποδίσουν την είσοδο στη φωλιά διαφόρων εχθρών όπως είναι τα ποντίκια, μεγάλες πετα λούδες και άλλα.
Το χρώμα της πρόπολης εξαρτάται από τη φυσική της σύσταση. Συνήθως εί ναι καφέ-πράσινη, καστα νή, σκούρο καφέ. Είναι αδιάλυτη στο νερό και δια λυτή στην αλκοόλη, στη βενζίνη και σε διάλυμα καυστικού νατρίου. Σε θερ μοκρασίες πάνω από 25°C είναι μαλακή, εύκα μπτη και κολλά στα χέρια, ενώ σε θερμοκρασίες πάνω από 15°C γίνεται σκληρή και εύθραυστη. Επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.
Η πρόπολη έχει βακτηριοστατικές και βακτηριοκτόνες ιδιότητες. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία τραυμάτων των αναπνευστικών οργά νων, της στοματικής κοιλότητας, και άλλων πε ριοχών του ανθρώπινου σώματος.


προπολη 24γραμματαjpgΗ πρόπολη περιέχει σε μεγάλες συγκε ντρώσεις φλαβόνες και φλαβανόλες οι οποίες έχουν τις εξής επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό:
I.Έχουν αντιφλεγμονική δράση στις αρθρώσεις, στο δέρμα και στους βλεννώδεις ιστούς.
II.Προστατεύουν τη βιταμίνη C από οξειδώσεις.
III.Έχουν ευεργετική επίδραση στα τριχοει δή αγγεία.
Παρατείνουν τη δράση της αδρεναλίνης αναστέλλοντας την ο-μεθυλο τρανσφεράση.
Αναστέλλουν τη συνάθροιση ερυθροκυττάρων.
Βελτιώνουν την κυκλοφορία αίματος στα τριχοειδή αγγεία.
Έχουν αντιβακτηριακή δράση στα gram θετικά και gram αρνητικά βακτήρια.

VIII.Έχουν αντισηπτική δράση.
Αλκοολικό εκχύλισμα πρόπολης 50% χρη σιμοποιείται για τη θεραπεία της χρόνιας ωτίτι δας.
Για αποτοξίνωση και αύξηση του ανοσοποιητικού που επαναλαμβάνεται στην αρχή κάθε εποχής για ενήλικες
·    Αρχικά για 3 ημέρες : πρωί -  μεσημέρι  -  βράδυ ( πριν το φαγητό 5 σταγόνες σε λίγο νερό)
·    Μετά για 10 ημέρες : 10 σταγόνες πρωί – μεσημέρι -  βράδυ
·    Τέλος για 3 ημέρες : 5 σταγόνες πρωί – μεσημέρι – βράδυ

ΨΩΡΙΑΣΗ : αφού τελειώσουμε με τις πρώτες 16 ημέρες, συνεχίζουμε με 10-15 σταγόνες μία φορά την ημέρα και στα σημεία που εκδηλώνεται η ψωρίαση τοποθετούμε αρκετή κεραλοιφή με πρόπολη. Όταν εξαφανιστούν τα συμπτώματα και χρωματικά, σταματάμε μέχρι να ξαναεκδηλωθούν, και επαναλαμβάνουμε τη θεραπεία, μέχρι να σταματήσει η εμφάνισή τους, κάνοντας σωστή διατροφή και καλή ζωή.
Για τον έρπη στο χείλος του στόματος: 1 με 2 σταγόνες με βαμβάκι όπου το κρατάμε επάνω στον έρπη λίγο, ενώ παράλληλα πίνουμε 5 σταγόνες ανά 4 ώρες για 3 ημέρες και χρησιμοποιούμε την κατάλληλη θεραπευτική κεραλοιφή για την ανάπλαση του δέρματος, χωρίς σημάδια.
Αντιμετώπιση κρυολογήματος, όταν υπάρχει ακριβής διάγνωση για πυρετό, ή ιώσεις. Για παιδιά κάτων των 10 ετών 1-5 σταγόνες για 3 με 4 ημέρες. Για τους ενήλικες 15 σταγόνες ανά 4 ώρες.

Για ουλίτιδα : Βάζουμπροπολη 2 24γραμματαε σε μισό φλιτζάνι το καφέ νερό και 5 σταγόνες βάμμα πρόπολης και κάνουμε μπουκώματα, μετά από την καθημερινή καθαριότητά μας και μετά από τα γεύματα για 2- 3 φορές την ημέρα.
Για έλκος στομάχου, αντικαθιστούμε το βάμμα πρόπολης με λάδι πρόπολης, όπου επουλώνει τις πληγές και απολυμαίνει συγχρόνως το στομάχι.
Γενικές παρατηρήσεις
Αισθανόμαστε καλύτερα, διότι παράλληλα υποχωρούν φλεγμονές στα δόντια, οπότε κάνουμε την εξής θεραπεία  20 σταγόνες το πρωί , νηστικοί και πάντα πριν το φαγητό μισή ώρα τουλάχιστον και επανάληψη ανά 4 ώρες για τους ενήλικες.
Για φλεγμονές στις κλειδώσεις χεριών – ποδιών και γενικά φλεγμονές στις αρθρώσεις: 10 σταγόνες πριν το φαγητό 3 φορές την ημέρα, μέχρι να περάσει ο πόνος και για 2 ημέρες ακόμα.
Η πρόπολη είναι επουλωτική, όποτε το δέρμα φαίνεται υγιέστερο.
Επίσης η πρόπολη, βοηθάει στο αναπνευστικό.
Το βάμμα πρόπολης, εκτός από αντιμετώπιση δερματικών και ανοσολογικών παθήσεων, βοηθάει στην περιοδοντίτιδα, συνεργατικά με την ανάλογη αγωγή στην ουλίτιδα, στην κακοσμία του στόματος καθώς και διάφορες άλλες φλεγμονές του οργανισμού από μικρόβια και βακτήρια.
Το βάμμα πρόπολης, για εξωτερική χρήση, απολυμαίνει και επουλώνει τραύματα, εκδορές καθώς και τσιμπήματα εντόμων. Δουλεύει ακόμα καλύτερα όταν συνδυάζεται με κεραλοιφές που περιέχουν αγνό κερί και πρόπολη.
Πληροφορίες : 6945 02 04 73, Διανομή κατ’οίκον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..