Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Αξιομνημόνιος – Ισίδωρος Πόσδαγλης, μέρος 3 [και έπεται συνέχεια;]



Είναι τετριμμένο, αλλά οφείλουμε να το τονίζουμε. Η ηλιθιότητα, είτε συνολική είτε επιμέρους, δεν παίζεται.  Είναι μάλιστα άξιο μελέτης ειδικών πως αφ’ ης στιγμής ξεκινήσει δεν υπάρχει κανένας τρόπος να σταματήσει.....


 Και μιας και το έναυσμα είναι το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο με τον «προφήτη» Ισίδωρο Πόσδαγλη, αρκεί να χτυπήσει εκείνες τις χορδές που σε απαλλάσσουν από τις ευθύνες σου και τις μεταφέρουν σε ένα άλλο επίπεδο στο οποίο εσύ, ο απλός ελληναράς, δεν μπορούσες να επέμβεις, αφού δεν ήξερες τίποτα από όσα σχεδιάζονταν σε βάρος σου.
 Γιατί βέβαια οι πολιτικοί σου και όσοι τυχόν ήξεραν, οι «υπεύθυνοι», ήταν πουλημένοι. Προφανώς και στόχος του παρόντος δεν είναι να υπερασπιστεί το μη πουλημένο των πολιτικών, γιατί ακόμα και αν δεν είναι πολλοί και ιδίως μεταξύ αυτών που κατείχαν καίριες θέσεις, έπρατταν και πράττουν ως αν πουλημένοι. Ο στόχος είναι αφενός να αναδείξει, για μία ακόμα φορά, την ευκολία με την οποία πιστεύεις κάθε ανοησία συνωμοσίας που, για να έχει και το κύρος που της αρμόζει, ξεκίνησε πολλά χρόνια πίσω αφετέρου να σου θυμίσει ότι και πάλι αγνοείς της δικές σου ευθύνες. Τις ευθύνες της εθελοδουλείας που επέλεξες και αρνείσαι να παραδεχτείς.
Το καπιταλιστικό σύστημα δεν έχει καμία ανάγκη να δολοπλοκεί έτσι. Απλά κινείται στη λογική του κέρδους και των αγορών, συνήθως από άμεσο μέχρι μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, σταθερά ενάντια στον άνθρωπο. Όλα όσα είναι να γίνουν θα επιδιωχθεί γίνουν, αρκεί να συμφέρουν στη βελτιστοποίηση των νούμερων. Το καπιταλιστικό σύστημα, δηλαδή, κινείται στη λογική την οποία εσύ αρνείσαι να απορρίψεις.
Κανένας Ισίδωρος Πόσδαγλης δεν υπάρχει και όπως μάλιστα έχουμε δείξει , ούτε να υπάρχει θα μπορούσε.
Ας μην κοροϊδευόμαστε. Οι ευρωπαίοι σου έδωσαν, γιατί τουλάχιστον δεν εναντιωνόταν στο συμφέρον τους, την ευκαιρία που ήθελες, στο Ναβαρίνο,  την 20η Οκτωβρίου του 1827,  αλλά την έκανες σκουπίδια στο Ναύπλιο την 9η Οκτωβρίου 1931. Δολοφονώντας τον Καποδίστρια αποφάσισες να θέλεις να ζεις υπό τη διοίκηση των κοτζαμπάσηδων, στην οποία είχες συνηθίσει και τελικά ποτέ μέχρι σήμερα δεν ανέτρεψες.
Αν, λοιπόν, ζητάς ή χρειάζεσαι μια ημερομηνία που να ευθύνεται για όλα είναι αυτή και για αυτή εσύ είσαι ο υπεύθυνος.
Ας μην μακρηγορούμε. Η συνεχής αναγωγή των γεγονότων που σε καταδυναστεύουν σε διαπλανητικές συνωμοσίες αλλότριων εξουσιαστών, τις οποίες χάβεις απλώς με το άκουσμά τους, αφού σου προσφέρουν το άλλοθι που ζητάς, σε συνδυασμό με την πλύση εγκεφάλου των ΜΜΕ περί μνημονιακών μονόδρομων, τη θέση των οποίων αφομοίωσες ως άριστος παπαγάλος/μαθητής του νεοφιλελευθερισμού, σε έχει πνευματικά ευνουχίσει και καταστήσει το αξιομνημόνιο και ανίκανο για την ανατροπή άτομο και μόνο αποκλειστικό υπεύθυνο του μέλλοντός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..