Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

OXI ,VS ΝΑΙ...




...Δύο λεξούλες,με 3 γράμματα η κάθε μία ,με αντίθετες έννοιες,εύηχες,εύκολες στη προφορά τους,που είναι όμως ικανές να δημιουργήσουν τόμους ιστορίας,να αλλάξουν σελίδες στα ιστορικά γραφόμενα,ή ακόμα,να δημιουργήσουν σταθμούς στην ιστορική πορεία ενός έθνους.
Οι σταθμοί αυτοί,στην χείριστη περίπτωση,μπορούν να αποτελέσουν και το "τέρμα"της ιστορικής πορείας του έθνους.( Καλή ώρα...).....




Στα σχολικά θρανία,μας μάθαιναν επί χρόνια ότι έπρεπε να τιμούμε αυτό το "ΟΧΙ",το ιστορικό,που αποτέλεσε ευκαιρία ,για να συμπληρωθούν λίγες ακόμα σελίδες στους τόμους της Νεότερης Ελληνικής ιστορίας.Μας έβαζαν να παρελαύνουμε 2 φορές τον χρόνογια να τιμήσουμε κάποιους ήρωες άλλων εποχών,για να θυμόμαστε συνέχεια ότι πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τους προγόνους μας και για το έθνος στο οποίο ανήκουμε!...Για ένα έθνος που ήξερε από τα γεννοφάσκεια του να αντιστέκεται και να αντιδρά σε κάθε είδους ξένης απειλής και κινδύνου...

Και ...ρουμπωθήκαμε!..Άγρια και απότομα όμως...Μας ξεγέλασαν όλους!Οι λεξούλες αυτές,μπερδεύτηκαν μεταξύ τους και ξαφνικά,το "ΝΑΙ",εκτόπισε το ιστορικό "ΟΧΙ"!
Μία αποδοχή και συγκατάβαση,έβγαλε ψεύτη το μέχρι τώρα image του" γενναίου " ελληνικού ταπεραμέντου.Τα καλαμάρια,σταμάτησαν να τρέχουν επάνω στις σελίδες,χωρίς να ξέρουν ποιό θα είναι το επόμενο βήμα και ποιός ο τίτλος του επόμενου κεφαλαίου.

Όπως κάθε χρόνο,έτσι και φέτος ετοιμάστηκαν οι κατά παράδοση παρελάσεις.Ένας θεσμός,που φέτος είχε άλλο νόημα τελικά.Τι να πρωτοθυμηθούμε τι δεν θα ξεχάσουμε;...Οι φετινές 'παρελάσεις"διαμαρτυρίας,δεν είχαν σκοπό να τιμήσουν κάποια ιστορικά γενναία γεγονότα,αλλά να αποδοκιμάσουν τους εκπροσώπους του επίκαιρου "ΝΑΙ"!Όλους αυτούς ,που είχαν το θράσος να στηθούν στις εξέδρες των επισήμων...
Προσωπικά,είμαι κατά των παρελάσεων.Αλλά επειδή δεν είμαι εγώ αυτή που θα καταστρατηγήσει τον θεσμό αυτό,έχω μία άλλη ιδέα.:

Θέλεις βρε αδελφέ να συνεχίσεις αυτό το "show";.Συνέχισέ το.!Αλλά θα πρότεινα στους συμμετέχοντες παρελαύνοντες,είτε μαθητές είναι αυτοί,είτε στρατός,είτε σώματα ασφαλείας,είτε όποιοι όσοι συνηθίζουν να λαμβάνουν μέρος σε αυτή την συνήθεια, να το κάνουν διαφορετικά.
Πώς; Απλά,με την όπισθεν!Να παρελαύνουν πηγαίνοντας προς τα πίσω ,γυρνώντας τα κεφάλια τους στην αριστερή πλέον πλευρά,κοιτάζοντας κατάματα τους "επίσημους" στημένους.
Φυσικά χρειάζεται πολλή εξάσκηση και πολλές πρόβες για αυτό το είδος παρέλασης...

Αλλά για σκέψου!...Παρέλαση με την όπισθεν μπροστά απο τους "ΝΑΙ",μέχρι να συναντήσουν τους αυθεντικούς του "ΟΧΙ"...






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..