Πέμπτη 25 Απριλίου 2013
ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΧΕΙΣ ... ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
( ΜΕΡΟΣ Β' ) -[ μάλλον θα έχουμεκαι συνέχεια...]
140 Πρακτικές Λύσεις στα Καθημερινά Προβλήματα στο Σπίτι!
Δυσκοιλιότητα: Φάτε ακτινίδιο,πίτουρο (στο γιαούρτι), μαϊντανό,
πεπόνι, φράουλες, δαμάσκηνα, σύκα, αφέψημα μολόχας ή φασκόμηλου (30 γρ
σε 1 λίτρο νερού) και πιείτε πολύ νερό.....
Διατροφή: Καλή διατροφή:πίτουρο, μαγιά μπύρας σκόνη στο γάλα ή στο
γιαούρτι, γύρη και βασιλικό πολτό,φίτρο σταριού, σολομό, σκουμπρί,
μυζήθρα νωπή ανάλατη, κοτόσουπα.
Διάρροια: Πιείτε χυμό λεμονιού στον οποίο έχετε διαλύσει 1 κουταλάκι
καφέ ελληνικό και φάτε μόνο ρύζι λαπά με λεμόνι.
Δοσολογία: Αν δεν έχετε ζυγαριά τότε η αντιστοιχία των υλικών είναι:
α) για υγρά υλικά(νερό, βούτηρο, λάδι, κρασί, γάλα κλπ): 1 ποτήρι
κρασιού = 100 γρ. και 1φλυτζάνι = 200 γρ.
β) για στερεά υλικά:1 φλυτζάνι αλεύρι = 100 γρ., 1 φλυτζάνι ζάχαρη =
200γρ, 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη= 140γρ και 1 φλυτζάνι τυρί τριμμένο =
100γρ.
Δερμάτινα: Το αντηλιακό λάδι του καλοκαιριού αδιαβροχοποιεί τα
δερμάτινα παπούτσια και τσάντες. Αν δε λερώθηκε το δερμάτινο σας
τρίψτε το με το εσωτερικό της φλούδας μιας μπανάνας και μετά με
βαμβακερό πανί (δοκιμάστε πρώτα σε εσωτερικό σημείο του δερμάτινου).
Εγκαύματα: Εαν καήκατε, βάλτε στην πληγή οδοντόκρεμα ή αλεύρι. Για τα
εγκαύματα από ήλιο χρησιμοποιείστε το χυμό αγγουριού ή και ώριμης
ντομάτας.
Επιπλα: Σημάδια στα ξύλινα έπιπλα από καυτά σκεύη φεύγουν αν τα
περάσετε με μείγμα οδοντόκρεμας και λίγης σόδας. Για να τα γίνουν ξανά
καινούργια τα έπιπλα σας περάστε τα με ένα πινέλο βουτηγμένο σε
διάλυμα λαδιού και πετρελαίου και μετά τρίψτε τα με μάλλινο ύφασμα ή
χρησιμοποιείστε κερί μέλισσας και λινέλαιο.
Εγχυμα ή ρόφημα:Για να κάνουμε έγχυμα βάζουμε τα βότανα σε γυάλινο
ποτήρι ή κεραμικό (1 κουταλιά του γλυκού για 1 φλυτζάνι νερό)και τους
ρίχνουμε βραστό νερό, σκεπάζουμε το ποτήρι για 10΄ μέχρι 1 ώρα (όσο
περισσότερο μείνει τόσο το καλύτερο) και μετά το πίνουμε.
Το ρόφημα είναι έγχυμα με λαχανικά ή χόρτα που χρειάζονται πολύ χρόνο
έγχυσης (πχ ραδίκια).
Εστίες κουζίνας: Για να καθαρίσουν να τις περνάτε με λίγο λάδι όταν
είναι ακόμα ζεστές.
Έρπις στόματος:Μίγμα οινόπνευμα με τάλκ
Ζάχαρη: Αν σας έπεσε πολύ ζάχαρη στο γλυκό σας χρησιμοποιήστε χυμό λεμονιού.
Ζυμαρικά: Για να μην ξεχυλίζει το νερό όταν βράζετε ζυμαρικά και για
να μην κολλήσουν ρίξτε στην κατσαρόλα λίγο λάδι. Για να τα
ξαναζεστάνετε (αν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων)χρησιμοποιείστε γάλα.
Θερμός: Το θερμός θα ξεμυρίσει αν βάλετε διάλυμα νερού και σόδας ή
διάλυμα νερού και ζάχαρης το ανακινήσετε και το αφήσετε με το διάλυμα
όλο το βράδυ.
Κακοσμία στόματος:Μέχρι να πάτε στον οδοντίατρο ή μέχρι να κάνετε
εξετάσεις μήπως έχετε αμυγδαλίτιδα κ.λ.π., ανακατέψτε μια κουταλιά
ζάχαρη με λίγες σταγόνες λεμονιού και πιείτε το σιγά-σιγά ή ακόμη
καλύτερα μασήστε μαϊντανό ή διόσμο.
Κάρβουνα: Ανάβουν γρηγορότερα αν χρησιμοποιείσετε πιστολάκι μαλλιών.
Κάλτσες: Οι αθλητικές σας κάλτσες θα γίνουν πάλι άσπρες αν τις βράσετε
σε νερό στο οποίο έχετε προσθέσει λεμόνι.
Κατσαρίδες: Φλούδα από αγγούρι στα σημεία που τις εντοπίσατε.
Κατσαρόλα: Αν κάηκε και κόλλησε το φαγητό, η κατσαρόλα θα καθαρίσει αν
βράσετε μέσα στην κατσαρόλα νερό στο οποίο έχετε προσθέσει 3 κρεμμύδια
(κομμένα στα τέσσερα). Επίσης μπορείτε να βράσετε στην καμμένη
κατσαρόλα σόδα και ξίδι ή νερό και ζάχαρη ή ρίξτε άσπρο αρετσίνωτο
κρασί και αφήστε το να πάρει λίγες βράσεις σε χαμηλή φωτιά.
Καφές: Ο καφές φίλτρου νοστιμίζει αν ρίξετε στο φίλτρο μαζί με τον
καφέ λίγο κακάο ή σκόνη βανίλια και κανέλλα. Επίσης αν ο καφές φίλτρου
σας φαίνεται πικρός προσθέστε στο φίλτρο λίγο αλάτι. Για τον φραπέ
προσθέστε λίγο ασπράδι και καραμέλλα.
Κέϊκ: Οταν προσθέσετε σταφίδες να τις πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι για
να μην πάνε στο πάτο. Για να το διακοσμήσετε με σοκολάτα: κόψε μικρά
κομματάκια την κουβερτούρα, βάλτε την σε σακουλάκι, δέστη την καλά με
σπάγγο και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμμάτων και μετά κόψτε μια γωνία
(κορνέ) για να ρίξετε την λειωμένη σοκολάτα.
Κεραμικά: Τα κεραμικά σας δεν θα μυρίζουν αν τα πλύνετε με χλιαρό νερό
στο οποίο έχετε προσθέσει χονδρό αλάτι και ξύδι.
Κερί: Για να βγάλετε το κολλημένο κερί από το κηροπήγιο βάλτε το
κηροπήγιο σε μπώλ με καυτό νερό. Για να βγάλετε κερί από το χαλί βάλτε
πάνω στο κολλημένο κερί παγάκια και αφού σκληρύνει το κερί βάλτε
στυπόχαρτο και σιδερώστε το.
Για να μην καούν γρήγορα τα κεριάρίξτε λίγο αλάτι γύρω στο φυτίλι και
τοποθετείστε τα κεριά στο ψυγείο 1 ώρα πριν τα χρησιμοποιήσετε.
Για να μην στάζουντα κεριά, πριν τα ανάψετε, βουτήξτε τα στο αλατόνερο
για 10 λεπτά.
Αν τα κεριά είναι πιο μεγάλα από το κηροπήγιο βουτήξτε τα σε βρασμένο
νερό για 2λεπτά και ξαναπροσπαθείστε.
Κεφτεδάκια: Για κεφτεδάκια αφράτα και πικάντικα προσθέστε σόδα που την
έχετε διαλύσει σε λίγο ούζο και ξύδι. Για να μην ανοίξουν οι κεφτέδες
στο τηγάνισμα βάλτε στην φωτιά το τηγάνι χωρίς λάδι και μόλις κάψει
(για το καταλάβετε ρίξτε μια σταγόνα νερό) ρίξτε το λάδι και βάλτε
τους κεφτέδες δίπλα δίπλα, χωρίς κενά.
Οταν βάζετε έτοιμο κιμά για μπιφτέκια στην κατάψυξη μην βάλετε
κρεμμύδια και σκόρδα, γιατί αποκτούν βαριά μυρωδιά. Προσθέστε πριν τα
ψήσετε.
Κοκτέϊλ: Για να υπολογίσετε πόσα μπουκάλια ποτά θέλετε ανάλογα με τους
καλεσμένους σας να έχετε υπόψη σας ότι: 1μπουκάλι ουϊσκυ, τζιν και
βότκα δίνουν 30 δόσεις, 1 μπουκάλι λικέρ είναι 15δόσεις και 1 μπουκάλι
κρασί 5 δόσεις. Επίσης για τους καλεσμένους σας μπορείτε να φτιάξετε
εύκολα και όμορφα κοκτέϊλ όπως:
1) Σανγκριά: Βάλτε σε μιά κανάτα: 1 μπουκάλι κρασί κόκκινο, 1 κούπα
κουαντρό, τον χυμό από 2 πορτοκάλια, 2 λεμόνια και λίγη ζάχαρη. Μέσα
στην κανάτα μπορείτε να ρίξετε φέτες από πορτοκάλι και λεμόνι.
2) Φρούτ πόντς: Βάλτε σ΄ένα μπώλ 1 μπουκάλι κρασί ροζέ, 1μπουκάλι
σπράϊτ ή λεμονάδα, χυμό μήλου, φέτες λεμονιού και πορτοκαλιού,
κομμάτια φράουλες και παγάκια.
3) Κιρ (γαλλική προέλευση): Σε ποτήρι σαμπάνιας βάλτε σαμπάνια ή καλό
άσπρο κρασί και λίγο κρεμ ντε κασίς. ή χυμό φραγκοστάφυλου.
4) Κοκτέϊλ με κονιάκ: Ισες δόσεις κονιάκ, σαμπάνια και χυμό
πορτοκαλιού και λίγη γρεναδίνη.
5) Κοκτέϊλ με τζίν: Χτυπήστε στο σέϊκερ τζίν με χυμό λεμονιού και λίγη
γρεναδίνη. Γαρνίρετε το ποτήρι με φέτα πορτοκαλιού και κερασάκι.
6) Κοκτέϊλ με βότκα: Ανακατέψτε στο σέϊκερ:
α) 3 μέρη βότκα,1 μέρος κουαντρώ και χυμό λεμονιού ή
β) Ισες ποσότητες βότκα, μπακάρντι, σάουθ-εντ-κόμφορτ και προσθεστε
χυμό πορτοκάλι και λίγη γρεναδίνη, ή
γ) 1 δόση βότκα,χυμό μισού λεμονιού, 3 δόσεις τόνικ, 1 δόση νερό και
γαρνίρετε το ποτήρι με 1φέτα λεμονιού ή
δ) 1 δόση βότκα,3 δόσεις λευκό ξηρό κρασί, 5 δόσεις χυμό τροπικών
φρούτων, φρέσκες φράουλες και τριμμένο πάγο. Γαρνίρετε το ποτήρι με
φράουλα.
7) Κοκτέϊλ με τεκίλα:
α) Αλείψτε το ποτήρι με χυμό λεμονιού και ζάχαρη και βάλτε το ποτήρι
για λίγο στο ψυγείο. Ανακατέψτε στο σέϊκερ τεκίλα με χυμό πορτοκαλιού
και λίγη γρεναδίνη. Γαρνίρετε το ποτήρι με φέτα πορτοκαλιού, ή
β) Χτυπήστε στο σέϊκερ ίσα μέρη τεκίλα, χυμό λεμονιού και κουαντρώ.
8) Κοκτέϊλ λεμόνι: Χτυπήστε στο σέϊκερ 1/ 4ποτηριού χυμό λεμονιού, 2
κουταλάκια ζάχαρη, 1/ 4 ποτηριού μεταλλικό νερό, 1/ 4τόνικ και 1
μεζούρα καπακιού του σεικερ βότκα.
9) Κοκτέϊλ φράουλα: Βάλτε στο σέϊκερ φρέσκες φράουλες, λευκό ξηρό
κρασί,βότκα και τριμμένο πάγο.
Κόλλα: Για να κολλήσετε χαρτί με χαρτί χρησιμοποιείστε ασπράδι αυγού.
Για να κολλήσετε μέταλλο με ύφασμα βάλτε σιλικόνη.
Κοσμήματα: Αν έχουν θαμπώσει τα κοσμήματα σας βράστε τα σε νερό με
αμμωνία και απορρυπαντικό πιάτων ή σόδα. Επίσης μπορείτε να καθαρίσετε
τα κοσμήματα σας αν τα τρίψετε με παλιά οδοντόβουρτα στην οποία έχετε
βάλει οδοντόπαστα ή χυμό λεμονιού και αλάτι και μετά τα ξεπλύνετε.
Οι αλυσίδες ξεμπερδεύουν με τάλκ ή αλεύρι.
Κοτόπουλο: Για να μην μυρίζουν το κοτόπουλο και το κουνέλι πριν τα
μαγειρέψετε πλύντε τα με ξίδι ή τρίψτε τα εσωτερικά και εξωτερικά με
μισό λεμόνι στο οποίο θα έχετε ρίξει αλάτι.
Για το βραστό κοτόπουλο φτιάξτε σάλτσα με κρέμα γάλακτος και μουστάρδα.
Μαρινάρισμα: Για 24 ώρες το κοτόπουλο σε μίγμα λαδιού, ξιδιού, καφέ,
ζάχαρης, σκόρδου, μουστάρδας, χυμού λεμονιού και αλάτι
Κουβερτούρα: Αν δεν έχετε σοκολάτα κουβερτούρα βάλτε σε αναλογία με
ένα πλακάκι κουβερτούρα: δύο κουταλιές της σούπας κακάο και μισή
κουταλιά της σούπας βούτηρο.
Κούραση: Για να ξεκουραστείτε φτιάξτε έγχυμα βασιλικού ή ματζουράνας ή
δενδρολίβανου ή φασκόμηλου (βλ. έγχυμα) και φάτε σαλάτα παντζάρια και
μαϊντανό.
Για να σας φύγει το άγχος πιείτε έγχυμα λεβάντας ή φασκόμηλου.
Για να ξεκουράσετε τα πόδια σας βάλτε τα σε λεκάνη με ζεστό νερό και
μια χούφτα δενδρολίβανο.
Κουνούπια: Θα αποφύγετε να σας τσιμπήσουν όλα τα κουνούπια!!!!! αν
έχετε στη τσέπη σας φύλλα μέντας ή διόσμου ή βάλετε δίπλα σας ένα βαθύ
μπώλ με ξίδι ή καρφώσετε σε ένα λεμόνι κομμένο κλωναράκια γαρύφαλλο.
Επίσης βάλτε στην βεράντα σας γλάστρα με βασιλικό ή διόσμο ή γεράνια.
Κουνουπίδι: Οταν βράζετε κουνουπίδι για να μην μυρίζει το σπίτι
προσθέστε στο νερό της κατσαρόλας μια φέτα ψωμί ή φύλλα δάφνης και μια
φλούδα πορτοκάλι. Αν χρησιμοποιείτε χύτρα βάλτε στο καπάκι της χύτρας
μπαμπάκι με ξύδι. Για να πλύνετε το κουνουπίδι προσθέστε στο νερό και
ξίδι, θα γίνει άσπρο και θα εξαφανιστούν τυχόν ζωΰφια.
Για να μην διαλύετε όταν το βράζετε βάλτε το στην κατσαρόλα με τα
κοτσάνια προς τα κάτω. Το κουνουπίδι αλλάζει χρώμα ανάλογα με το
σκεύος που το μαγειρεύεται. Αν χρησιμοποιείτε κεραμικό ή πυρέξ θα
παραμείνει λευκό.
Κουρκούτι: Στα τηγανητά σας (αν και το καλύτερο είναι να τα
αποφεύγετε) θα έχετε κρούστα πιο τραγανή αν προσθέσετε στο κουρκούτι 3
σταγόνες ξύδι και αντί για νερό μπύρα.
( συνεχίζεται )
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..