Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ένας κοινός απατεώνας που τον έλεγαν Μπεν Τζόνσον (Benjamin Sinclair “Ben” Johnson)


Οι μεγάλες απάτες στον Αθλητισμό

Ακολουθεί το βίντεο της απάτης
 
Canadian Dream

Το 1988 είχε φτάσει η ώρα οι Καναδοί να πάρουν την εκδίκησή τους από τους Αμερικανούς. Ο Μπεν Τζόνσον κατάφερε να συντρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα, κάνοντας χρόνο 9.79 και αφήνοντας πίσω του το μεγάλο φαβορί, Καρλ Λιούις.....



 “Θα ήθελα να δηλώσω ότι το όνομά μου είναι Μπέντζαμι Σινκλέρ Τζόνσον Τζούνιορ και ότι το παγκόσμιο ρεκόρ θα παραμείνει για ακόμα 50,  ίσως και 100 χρόνια”, είπε μετά το τέλος της κούρσας.
 Ο Τζόνσον έτυχε θριαμβευτικής υποδοχής στον Καναδά, αποθεώθηκε από media και κόσμο για να αποδειχτεί τελικά ότι η κούρσα του ακυρώθηκε, καθώς βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία. Ο προπονητής του μάλιστα παραδέχτηκε ότι είχε κάνει χρήση στεροειδών (stanozol), προκειμένου να βελτιώσει την απόδοση του.
 Μάλιστα, πριν την έναρξη της κούρσας τα μάτια του ήταν κίτρινα, σημάδι ότι το συκώτι του δούλευε υπερβολικά.
Το μετάλλιο του αφαιρέθηκε και τιμωρήθηκε με δύο χρόνια αποκλεισμό από όλες τις διοργανώσεις, γεγονός που ουσιαστικά σηματοδότησε το τέλος του στον πρωταθλητισμό, καθώς από τότε η καριέρα του πήρε την κατιούσα.
Το 1993 τιμωρήθηκε δια βίου, καθώς βρέθηκε ξανά θετικός.



Πηγή

2 σχόλια:

  1. Λένε ότι τον έθαψε μεγάλη εταιρεία αθλητικών ειδών επειδή δεν υπέγραψε σε αυτήν.
    Κοροιδία να πιστεύουμε ότι οι πρωταθλητές δεν τα παίρνουν, απλά δεν τους πιάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΛΕΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ 'ΒΑΡΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ",ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ "ΑΘΕΜΙΤΟΥ" ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..