Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ο Χίτλερ πουλά στις Ινδίες.



Έρευνα του BBC news καταδεικνύει ότι ο Ναζισμός καθιερώνεται ως άρχουσα αντίληψη στις Ινδίες
γράφει ο Σωτήρης Αθηναίος
Μπλουζάκια με τη φωτογραφία του Αδόλφου, ναζιστικοί χαιρετισμοί, καπελάκια με τη φωτογραφία του Χίτλερ και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε στηρίζει το μάρκετινγκ στις μακρινές Ινδίες....


 Η περίπτωση, μάλιστα, έχει ξεφύγει από τα όρια του γραφικού και έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Τα εμπορικά προϊόντα συνοδεύουν δεκάδες εκδόσεις γύρω από το ναζισμό και εκατοντάδες άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
 Φαίνεται ότι οι νεαροί Ινδοί ενθουσιάζονται από τον “πατριωτισμό και την πειθαρχία” καθώς και από όλα τα Χιτλερικά ιδεολογήματα. “Ο Αγών μου” το βιβλίο που περιέχει την ψευτοϊδεολογία του Χίτλερ είναι το πιο πετυχημένο best seller στα βιβλιοπωλεία των Ινδιών, ενώ το Bollywood, η κινηματογραφική παραγωγή των Ινδιών με μεγαλύτερες πωλήσεις από το αμερικανικό Hollywood, ετοιμάζει υπερπαραγωγή με τον προκλητικό τίτλο “αγαπημένε μου Χίτλερ”. 
Το θέμα απασχόλησε και το BBC, το οποίο αφιέρωσε μια μεγάλη έρευνα για την κατανόηση του φαινομένου. Οι Άγγλοι αναλυτές έμειναν άφωνοι, όταν διαπίστωσαν ότι ο Ναζισμός δε σαγηνεύει αμόρφωτους και χαμηλά κοινωνικά στρώματα (όπως στην Ευρώπη), αλλά αντίθετα στις Ινδίες δελεάζονται “μορφωμένοι” και φοιτητές.

1 σχόλιο:

  1. Να 'ταν η θάλασσα η πλατιά τόση που να μπορέσει τo σ'άγαπώ που σου χω πει μεσα τση να χωρέσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..