Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΠΕΤΡΑΧΕΙΛΙΑ ΜΕ...ΚΑΡΥΟ...ΦΥΛΛΙΑ !!!






ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ :  http://patrinaki.blogspot.com/2011/08/blog-post_18.html



Κάνοντας λόγο για «φασιστο-χουντο-ψευδο-δημοκράτες της εποχής μας» ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος υπερασπίζεται με ανοιχτή επιστολή του, που κοινοποίησε την Τετάρτη μέσω της ιστοσελίδας του, την επίσκεψή του στον Νικόλαο Ντερτιλή, τελευταίο κατάδικο της απριλιανής δικτατορίας που βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές......



Ο μητροπολίτης δηλώνοντας σε υστερόγραφο ότι «εξ ανάγκης ξαναπήρα στα χέρια μου πρός στιγμήν  το καρυοφύλλι, επανέρχομαι σύντομα στο πετραχείλι», επιπλέον επισυνάπτει στο κείμενό του την επιστολή που απηύθυνε στον υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γ. Πεταλωτή, ο οποίος είχε επικρίνει την στάση του. Σε αυτήν ζητά όπως τονίζει «τον σωφρονισμόν και την επιμόρφωσιν» του υπουργού, μη διστάζοντας να χαρακτηρίσει το σημερινό πολιτικό σύστημα «χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα».                                                                                                                        
  Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος στην επιστολή-απάντηση που έστειλε στον κ. Πεταλωτή και την οποία ανήρτησε στο Διαδίκτυο περίπου ζητάει τα... ρέστα από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης για το γεγονός ότι δημοσιοποιήθηκε η αρχική του επιστολή και χαρακτηρίζει χούντα την κυβέρνηση: «...Εδώσατε στη δημοσιότητα ένα υπηρεσιακό έγγραφό μου, χωρίς να με ενημερώσετε, μόνο και μόνο για να με εκθέσετε. Και δεύτερον, διότι το εσχολιάσατε με περισσήν κακότητα. Αυτήν την "χούντα", της ιδικής σας εκδόσεως, την απεχθάνομαι! (...). Ναι, την σημερινή πολιτική κατάσταση, η οποία κυβερνά απολυταρχικά, έχει όμως κοινοβουλευτικό μανδύα, δεν την αποθαυμάζω!».
 
Ο μητροπολίτης χαρακτηρίζει και πάλι τον Ντερτιλή πολιτικό κρατούμενο. Στην αρχή του κειμένου του λέει: «Μια αίτηση αδείας προς το υπ. Δικαιοσύνης για μια επίσκεψη ανθρωπιάς στον πολιτικό κρατούμενο Στρατηγό κ. Νικ. Ντερτιλή ήταν αρκετή για να αναδειχθή η υποκρισία του κοινωνικού συστήματος της εποχής μας».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..