Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ,


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ,
αν δεν ήρθε ο καιρός της εθνικής συνεννόησης, τότε δεν θα φτάσει ποτέ.....


 Πιο επιτακτική από ποτέ η συνεργασία ανάμεσα σ΄όλες τις πολιτικές δυνάμεις αυτού του τόπου. Είναι γεγονός πως τη δημοκρατία στην Ελλάδα τη συνθέτουν ακραίες πολιτικές θέσεις, παλλινωδίες, μικρές περίοδοι νηνεμίας και έπειτα πάλι η γνώριμη φωτιά. Παρά τις διαφορετικές καταγωγές και τις ιδεολογίες που κληρονομούνται σ΄όλους τους τόπους αταβιστικά και που στηρίζονται στην ίδια την εγχώρια ιστορία, έρχεται μια στιγμή κομβική που επιβάλλει τη συνεργασία.
 Η νέα, εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας αντιμετωπίζει δύο διπλά μέτωπα. Λαμβάνοντας υπόψη την αναγκαιότητα για μια εναλλακτική πορεία δράσης, κόντρα στις πολιτικές λιτότητας που εξάντλησαν τον λαό οι αντιπολιτευόμενες δυνάμεις αυτού του τόπου οφείλουν να προσέλθουν ως αρωγοί του σχεδίου που εξέλεξε η πλειοψηφία του λαού μας. 
Οι προκάτοχοι του Αλέξη Τσίπρα οφείλουν να παρουσιαστούν στο πλευρό του συμβάλλοντας στην ισχυροποίηση των ελληνικών θέσεων. Όλα τα κόμματα, νεοϊδρυθέντα μα και τ΄άλλα, όσα νέμονται την εξουσία στη χώρα πρέπει να ξεπεράσουν τους εγωισμούς και την ηθική της υπερηφάνειας που θρέφει το ελληνικό ιδεώδες. 
Ο πρόεδρος της δημοκρατίας μπορεί να αναβαθμίσει έναν παροπλισμένο θεσμό, θέτοντας σε κορυφαία σημασία το πρόσωπο που τον εκφράζει, έξω και πέρα απ΄τα πολιτικά παιχνίδια και τις ισορροπίες. Είναι στο χέρι της η σύγκληση όλων των αρχηγών σε μια ενσυνείδητη χάραξη πραγματικά εθνικής γραμμής. Έτσι ώστε οι σεβαστοί επισκέπτες που προσέρχονται για να αποσπάσουν απ΄το ψωμί των παιδιών μας να ανακαλύπτουν την ενότητα ενός έθνους και όχι την πρόσκαιρη αποτελεσματικότητα της κρατικής μηχανής που ποτέ δεν έσωσε καμιά εθνική αξιοπρέπεια. Πέρα απ΄την ψήφο μας την περασμένη Κυριακή πρέπει να ευχόμαστε και ν΄απαιτούμε τη συγκρότητα ενός αραγούς μετώπου.
Οι ευκαιρίες δεν θα είναι πολλές και οφείλουμε ν΄αναγνωρίσουμε τις πιο καταλυτικές. Το σύνταγμα θέτει το έθνος υπέρ πάντων. Έτσι γράφεται, πάντα εξαντλημένο σ΄ένα και μόνο άρθρο.
Απόστολος θηβαίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..