Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Περαστικό τσίρκο, στάση Syndagma square


Μανώλης Δημελλάς
Είναι η πιο μεγάλη, σημερινή, ολόφρεσκια απορία:
Τι ρεπορτάζ μπορεί να έχει πιο ενδιαφέρουσα εικόνα;....


 Οι Βασιλιάδες και οι Βασίλισσες, πρώην και νυν, που τρωγοπίνουν ή βγάζουν για κατούρημα το σκύλο τους ή η Lady Gaga, να κυκλοφορεί σχεδόν ξεβράκωτη στο Σύνταγμα;
Ρεπορτάζ γαλαζοαίματων δεν πρόλαβα να κάνω. Και ναι, φαίνεται να έχει μια αίγλη, ένα κάτι, αφού όλα έχουν σειρά, κανόνες και ιεροτελεστία και όσοι συμμετέχουν θα έχουν πάρει (δεν μπορεί) μια λάμψη από τους κεντρικούς φωτισμένους ρόλους. Όμως το άλλο, αυτό με τις κάπως ερωτικές περφόρμανς, με χορευτικά χασίματα μέσα στους δρόμους και τα ξαφνιάσματα που θυμίζουν ξεσπάσματα από τις ταινίες της ατελείωτης Τσιτσιολίνας, αυτό το αδιάντροπο, δεν αφήνει σε ησυχία το πρόστυχο μυαλό.
Περιμέναμε κι εμείς τη Lady Gaga να βγει και να κάνει το κομμάτι της στην Αθήνα, μάταια οι λιγοστοί fun της, οι litlle monsters, φώναζαν κάθε που κουνιόταν μια κουρτίνα από τα ψηλά δωμάτια του κεντρικού ξενοδοχείου.
Δεν ήταν τίποτε χαζά παιδάκια, κάναν κι αυτά την πλάκα τους και διασκέδαζαν με τις κάμερες που ωστόσο παρέμεναν κλειστές. Την λατρεύουν σαν Θεά, όπως οι παθιασμένοι οπαδοί τις επαγγελματικές ομάδες ποδοσφαίρου.
Μαζί με την ταλαντούχα κοπέλα, εκτός από το επιτελείο ταξίδεψε ο σκύλος και η μητέρα της.
 Μετρούσαμε, λοιπόν, ένα-ένα, τα σκυλιά που μπαινόβγαιναν και χαζεύαμε τις ηλικιωμένες γυναίκες. Μπα, ούτε αυτό δεν είχε νόημα! Μάθαμε ότι ψώνισαν όλα τα καλά της αγοράς, φρέσκιες γαρίδες και φιλέτα κοτόπουλου γιP9183117α να μαγειρέψει ο σεφ της. Δεν μπορεί, κάποιος από όλους θα έκανε μια τσάρκα για να χωνέψει, κάτι θα πάρουμε μάτι και να καταγράψουμε στη κάμερα.
Ξεροκαταπίναμε και αποφεύγαμε να πίνουμε νερό, για να μην βγούμε στη γύρα για καμπινέδες, αφού είναι ντροπή και ανεπίτρεπτο να κατουράς δημόσια. Άλλο αν αποφάσιζε να το κάνει ένας επώνυμος ή ένας περφόρμερ, ακόμη και η σύλληψη του θα ήταν διαφημιστικό παιγνίδι! Για το θάρρος δε μπορεί θα τον καμάρωναν και μερικοί θαυμαστές του.
Κάποια στιγμή, την ώρα που ακόμη και η Λίντα, το χοντρό αδέσποτο σκυλί της γειτονιάς, είχε άρχισε να δυσφορεί με τη παρουσία τόσων ανθρώπων, εμφανίστηκαν και οι γνωστοί γαλαζοαίματοι.
Περασμένα μεγαλεία, βαριεστημένα πλάνα και αδιάφορα συγκαταβατικά χαμόγελα. Όχι, πολύ πριν τη Γαλλική επανάσταση ίσως να είχε ενδιαφέρον αυτό το ρεπορτάζ. Αυλικοί των πρώην βασιλιάδων μοιάζουν με καντηλανάφτες σε κατηργημένα άδεια νεκροταφεία.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ φημισμένη, παγκόσμια Lady είναι το θέμα μας, αυτή που οι κακές γλώσσες λένε ότι δε θα καταφέρει να γεμίσει το κλειστό του ΟΑΚΑ, όμως εμείς θέλουμε να σιγουρευτούμε, θα βγει στο Σύνταγμα με τη κιλότα ή όχι;
Στη μεγάλη πλατεία χωράνε όλοι, οι πιο διαφορετικοί και οι πιο εκκεντρικοί.
Φτάνει όλοι τους να είναι περαστικοί και η σκόνη από το προγραμματισμένο ή αυθόρμητο χορό τους να μην κουρνιάζει πάνω στα δικά μας κορμιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..