Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Βραδιά Ερμηνείας Μύθου


 
 
Ο ΙΔΕΟΤΟΠΟΣ ΜΚΟ διοργανώνει, για δεύτερη φορά, την Παρασκευή 17 ΜΑίου 2013 στις 19.30 μια ΒΡΑΔΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΜΥΘΟΥ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της εταιρίας Σωκράτους 8β στην Κηφισιά. ....
 
 
Την βραδιά αυτή μέσω μιας διαλογικής συζήτησης θα γίνει προσπάθεια να ερμηνευτεί ένας μύθος. Στην συζήτηση θα πάρουν μέρος όλοι οι παρευρισκόμενοι συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο ενεργά στην ερμηνεία.
Ο μύθος θα έχει επιλεγεί από τον Αιμίλιο Μπουρατίνο ο οποίος και θα συντονίζει την εκδήλωση.
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λόγω της ιδιαίτερης φύσης της θα την παρακολουθήσει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων (20 άτομα) και για τον λόγο αυτό θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας στις δηλώσεις συμμετοχής.

 
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6971887372
ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο admin@ideotopos.gr
 
 
Ο Αιμίλιος Μπουρατίνος ασχολείται με την φιλοσοφία της επιστήμης. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα και Φιλοσοφία στο ΄Ιννσμπρουκ της Αυστρίας. Ασχολείται με τις προϋποθέσεις και τους μηχανισμούς που υποθεμελιώνουν την επιστημονική και φιλοσοφική σκέψη και ειδικότερα με την έρευνα των μηχανισμών της συνείδησης.Έχει παρουσιάσει αρκετές ανακοινώσεις σε συνέδρια και έχει γράψει επτά βιβλία.Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε διεθνή προσπάθεια για την δημιουργία μιας αναστοχαζόμενης διακλαδικής επιστήμης της συνείδησης.
 
Το ενδιαφέρον του για την μυθολογία αναπτύχθηκε παράλληλα με το ενδιαφέρον του για την θεωρητική φυσική. Διέκρινε στους μύθους την δυνατότητα να γίνεται ο άνθρωπος συνειδητός ενός κόσμου πέρα από εκείνο των αισθήσεων ή των έλλογων σχέσεων που εκείνες διαγράφουν.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..