Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ο ΙΔΕΟΤΟΠΟΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ


 Το Σάββατο 2 Μαρτίου ,πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση του ΙΔΕΟΤΟΠΟΥστο εργαστήριο της κεραμίστριας Ιωσηφίνας Κοσμά στην Νέα Κηφισιά. Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στον κύκλο εκδηλώσεων με τον γενικό τίτλο ΠΕΡΙ ΖΩΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ.....





Οι συμμετέχοντες αφού παρακολούθησαν μια σύντομη παρουσίαση του ΙΔΕΟΤΟΠΟΥ και της καλλιτέχνιδας από την Ταμία του Διοικητικού Συμβουλίου ,τον λόγο πήρε η Ιωσηφίνα Κοσμά και παρουσίασε την τέχνη της με την βοήθεια οπτικών μέσων και ηλεκτρονικού υπολογιστή. Σε αυτή αρχικά παρουσίασε έργα από διάφορες περιόδους της καλλιτεχνικής της διαδρομής που σχολιάστηκαν από τους παρευρισκομένους ενώ η κεραμίστρια απαντούσε σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε άλλες πτυχές της δημιουργίας μέσω της κεραμικής τέχνηςόπως αυτή της συμπεριφοράς του πηλού, του ρόλου της φωτιάς και του χρώματος, την διαφορά του χώματος κάθε περιοχής με βάση τα συστατικά του κ. ά. Στην συνέχεια επισκέφθηκαν τους χώρους που βρίσκονταν οι φούρνοι στους οποίους 'ψήνονται' τα έργα και είδαν τα διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στην κεραμική. Τέλος είδαν από κοντά τα έργα της καλλιτέχνιδας ενώ ενημερώθηκαν και για τις εκδηλώσεις ενός διεθνούς συμποσίου κεραμιστών ,στο οποίο η Ιωσηφίνα Κοσμά έχει συμμετάσχει αρκετές φορές.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε σε εστιατόριο που βρίσκεται κοντά στο εργαστήριο της κεραμίστριας όπου όλοι οι συμμετέχοντες απολαμβάνοντας γευστική ελληνική κουζίνα συνέχισαν την συζήτησή τους μέχρι αργά το απόγευμα.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..