Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

...ΜΑΘΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ...

Είναι πλέον έμπρακτα αποδεδειγμένο,ότι ο πολιτικός μας κόσμος,υστερεί σε επίπεδο μόρφωσης .
Σαν μαθητές ,ήταν ντουβάρια,αμελείς,κοπανατζήδες από συγκεκριμένα μαθήματα......




Στο μάθημα της ελληνικής ιστορίας,πρέπει να είχαν μείνει μεταξεταστέοι αρκετές φορές....
Δεν εξηγείται διαφορετικά...Αλλιώς ,σε δύσκολες καταστάσεις όπως τώρα,θα έκαναν πράξεις τις ξεχασμένες γνώσεις τους,με ένα γρήγορα 'ξεφύλλισμα" στα κεφάλαια της ελληνικής ιστορίας και πιο συγκεκριμένα στη νομοθεσία του Σόλωνα:

ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ

Πρώτο βήμα του Σόλωνα ήταν να καταργήσει το δανεισμό με ενέχυρο το σώμα και να αποσβέσει τα χρέη, ιδιωτικά και δημόσια, και έτσι, μια για πάντα, να «ελευθερώσει το “δήμο”». (Αριστοτέλης, "Αθηναίων Πολιτεία", 6, 1, 22) Ο ίδιος, μάλιστα, χάρισε επτά τάλαντα, που κάποιος χρωστούσε στον πατέρα του, και πρότρεψε και τους υπόλοιπους να τον μιμηθούν.
Οι σχετικοί νόμοι ονομάστηκαν “σεισάχθεια”, «...ως αποσεισάμενοι το βάρος.» επρόκειτο για “λύτρωση σωμάτων και κτημάτων” .
Τα δύο άλλα “δημοτικώτατα”, κατά τον Αριστοτέλη, μέτρα, ήταν: α) η δυνατότητα που έδινε, σε όποιον ήθελε, να υπερασπίζεται αυτούς που αδικούνται και β) η έφεση στο δικαστήριο. Το δεύτερο, όπως έλεγαν, έδωσε μεγάλη ισχύ στο “πλήθος”, γιατί «...κύριος ων ο δήμος της ψήφου κύριος γίγνεται της πολιτείας.»("Αθηναίων Πολιτεία" 9,1,27)


..."Πολλοί κακοί γίνονται πλούσιοι
και πολλοί καλοί ζούν φτωχικά.
Εμείς όμως δεν θα αλλάξουμε μαζί τους
την αρετή με τον Πλούτο
γιατί αυτή μένει πάντα σταθερή
ενώ τα πλούτη πότε τα έχει ο ένας
και πότε ο άλλος...."

...Λόγω οξυτάτων κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών προβλημάτων ο Σόλων κλήθηκε το 594 – 3 π.Χ. με έκτακτη διαδικασία να νομοθετήσει και για το έργο αυτό ζήτησε και εξοπλίστηκε με έκτακτες διαδικασίες.
Εκείνο το έτος εξελέγη Άρχων από τον δήμο των Αθηνών και όχι από τον Άρειο Πάγο, όπως προέβλεπε το αθηναϊκό πολίτευμα της εποχής. Του δόθηκαν έκτακτες εξουσίες του διαλλακτού , δηλαδή του μεσολαβητή, του συμφιλιωτή και του νομοθέτη, τις οποίες διατήρησε μέχρι τέλους της θητείας του.
 
Οι νόμοι που θέσπισε δημοσιεύθηκαν το 592 - 1 π.Χ. Τα νομοθετικά μέτρα του Σόλωνα
παραμένουν μέχρι σήμερα τολμηρά για πολλούς λαούς, ήταν δραστικά και αντικατόπτριζαν το μέγεθος της κρίσης που κλήθηκαν να θεραπεύσουν.
Βασίζονταν στην αρχή της δίκαιης ανισότητας και όχι της απόλυτης ισότητας, που είναι μία ουτοπία των Δημαγωγών. Δηλαδή θεμελίωσαν για εκείνη την εποχή μία πρωτότυπη δημοκρατία, που και σήμερα είναι παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς....

...Διαβάστε στραβάδια!Μελετήστε καλά τους θησαυρούς μας και βγάλτε στην επιφάνεια τις πράξεις τους.!
Τι λέω όμως;Για να γίνει αυτό,πρέπει να υπάρχει κάποιος που να αγαπάει πραγματικά τον τόπο αυτό!
Και κανείς από όλους εσάς που ανήκετε στο πολιτικό σύστημα της χώρας,δεν διακρίνεται για αυτή του την ευαισθησία!..
Άχρηστοι!Ανιστόρητοι ,ανθέλληνες πολιτικάντηδες,που κωφεύετε στη λαική κατακραυγή και αγανάκτιση,ταμπουρωμένοι πίσω από τα μικροπολιτικά σας κολλήματα και τις προσωπικές σας φιλοδοξίες!...
Μελετήστε,παρτάκηδες!Γιατί τα διδασκόσασταν άραγε;...

Ζητείται νεο-μοντέρνος Σόλων...

 Σκέψεις,δικές μου..
Αποσπάσματα από   http://proedros49.blogspot.com/2009/12/blog-post.html
                                 http://diamantarasel.blogspot.com/2008/12/blog-post_6563.html





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..