Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

...ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!...


Ανθρωπόμορφοι Ηλεκτρικοί Πυλώνες Εντυπωσιάζουν στην Ισλανδία

Ο διαχειριστής του ηλεκτρικού συστήματος της Ισλανδίας διεξήγαγε
πρόσφατα διαγωνισμό για την κατασκευή ηλεκτρικών πυλώνων. Οι υπεύθυνοι εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα όταν είδαν την πρόταση της αρχιτεκτονικής εταιρείας Choi+Shine, η οποία σχεδίασε πυλώνες σε σχήμα ανθρώπου. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, η συγκεκριμένη μορφή δεν απαιτεί παρά μικρές αλλαγές επί του παραδοσιακού
σχήματος των πυλώνων και χρησιμοποιεί τα ίδια υλικά. Σκοπός είναι η αισθητική αναβάθμιση της υπαίθρου στις περιοχές εκείνες από όπου περνούν τα καλώδια τροφοδοσίας υψηλής τάσης, ενώ οι «γίγαντες» θα δίνουν μια αίσθηση δέους, όμοια με αυτή των αγαλμάτων στη Νήσο του Πάσχα.

Οι ανθρωπόμορφοι πυλώνες δεν θα έχουν όλοι το ίδιο σχήμα, αλλά θα αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες. Για παράδειγμα, σε μια απότομη ανηφόρα, ο πυλώνας θα έχει τη μορφή ενός ανθρώπου που σκαρφαλώνει. Αν ο πυλώνας πρέπει να φτάσει σε μεγαλύτερο ύψος, τότε θα έχει τα χέρια του σηκωμένα ψηλά. Στην περίπτωση που περνούν κοντά σε μια μικρή πόλη, θα μπορούσαν να τη χαιρετίζουν. Ο κάθε πυλώνας αποτελείται από τα ίδια προκατασκευασμένα κομμάτια και θα έχει ύψος κοντά στα 50 μέτρα. Η εταιρεία έλαβε ειδική διάκριση από τον διαχειριστή ηλεκτρισμού της Ισλανδίας για αυτή την καινοτομία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..