Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΤΕΧΝΗ

...Δεν ήξερα τι τίτλο να βάλω σε αυτή μου την ανάρτηση,ούτε και ξέρω πώς να αρχίσω...
Θα καταγράψω άτακτα τα συναισθήματα και τις σκέψεις μου και βάλτε τα εσείς σε μία σειρά!..
Πρόλογος ,κυρίως θέμα και επίλογος θα είναι ένα κουβάρι,αλλά το συμπέρασμα που θα βγεί,πιστεύω ότι θα καλύψει την ακαταστασία των γραφόμενων μου........




Σε μία εβδομάδα,έχουμε την έναρξη των Special Olympics,που ως γνωστόν ανέλαβε την διοργάνωση της η "πανηγυρτζού" Ψωροκώσταινα!Μία ειδικής χρήσεως και λεπτών χειρισμών διοργάνωση,που πέρα από τον σωστό και λεπτομερέστατο χειρισμό του όλου στησίματος αυτού του γεγονότος,χρειάζεται πολλή γνώση,πολλή προετοιμασία και πολύ σεβασμό!...
Μία επιχείρηση,μέσα από την οποία περιμένουμε την εισροή πολλών χιλιάδων επισκεπτών.Φανταστείτε ότι μόνο οι αθλητές θα είναι  7000 άτομα,προσθέστε τους συνοδούς τους,τις οικογένειες τους και τους παράγοντες και κάνετε εσείς την σούμα...
Χιλιάδες επισκέπτες,που θα αφήσουν χρήματα στη χώρα..Και το κράτος,δεν ασχολήθηκε καθόλου για την προβολή αυτού του γεγονότος!Καμμία αναφορά,καμμία προωθητική ενέργεια,που για μένα προσωπικά,χρήζει μεγαλύτερης προσοχής από τους απλούς "επαγγελματικούς", Ολυμπιακούς αγώνες.

( Σε αυτό το σημείο,επικρατεί η οργή μου.)

Πού θέλω να καταλήξω;Περίμενε λίγο..Σου προανέφερα,ότι οι σκέψεις μου θα είναι άτακτα καταγεγραμμένες εδώ...

Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της διοργάνωσης,η εταιρεία όπου εργάζομαι και συγκεκριμένα ο χώρος που λειτουργώ,σκέφτηκε να διοργανώσει ενα event,κατά την λήξη των αγώνων και κατά την διάρκεια των ημερών που θα φεύγουν οι επισκέπτες από την χώρα.
Πέρα από τα happenings που θα πραγματοποιηθούν στους χώρους αναχωρήσεών τους,σκεφτήκαμε να τους προσφέρουμε μικρά αναμνηστικά δωράκια που να θυμίζουν Ελλάδα.
Ο όγκος των τεμαχίων πολύ μεγάλος,ο χρόνος λίγος ,για την συλλογή τους...
Υποσχέθηκα,ότι θα προσπαθούσα να το υλοποιήσω ,τουλάχιστον να το προσπαθήσω,χωρίς να γνωρίζω καλά-καλά αν θα υπήρχε κάποιο αποτέλεσμα από αυτή την σκέψη.

...Μέσα σε 2 ώρες,επικοινώνησα με τους συνεργάτες μας και προμηθευτές μας των ειδών Λαικής Τέχνης και στο τελευταίο πλέον τηλεφώνημα ξέσπασα σε κλάμματα..
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι,που τους γνωρίζω προσωπικά,άμεσα,χωρίς κανέναν ενδοιασμό,πρόθυμα,προσεφέρθησαν να συμμετάσχουν,προσφέροντας ο καθένας από το είδος τους,ό,τι μπορεί και ό,τι προλάβει να ετοιμάσει!...

Εδώ είναι το ζουμί της όλης ανάρτησής μου!...
Κατέληξα για άλλη μιά φορά,ότι ,μπορεί να χάσουμε τα πάντα σαν λαός,αλλά το μόνο που δεν μπορούν να μας πάρουν είναι η ΑΝΘΡΩΠΙΑ!!!
Αυτό το στοιχείο και μόνο είναι υπερ αρκετό,για να μας οδηγήσει εκεί που πρέπει να είμαστε σαν λαός και έθνος.
Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ,είναι πολύ λίγο για όλους αυτούς τους κατασκευαστές,δημιουργούς,μικρές μονάδες καλλιτεχνών των ειδών ελληνικής λαικής τέχνης,ανώνυμους και επώνυμους!
Κανένα εύσημο δεν είναι αρκετό γι αυτούς τους ανθρώπους,για να τους καλύψει τον χρόνο,την προσπάθεια,το κόστος που θα χρεωθεί ο καθένας τους.

Υπάρχουν άνθρωποι ακόμα και τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου!

Δεν με ενδιαφέρει πόσα σε αριθμό είδη θα συγκεντρωθούν τελικά!αυτό που με ενδιαφέρει,είναι όλα τα παραπάνω....


( Σε αυτό δε το σημείο,τα συναισθήματα μου που υπερτερούν,είναι η συγκίνηση,η ευαισθησία και η υπερηφάνεια,ρε γαμώτο!....)

2 σχόλια:

  1. ΠΑΝΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΥΠΕΡΕΧΕΙ ,
    ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ,
    ΤΩΝ ΑΝΘΡΟΠΩΕΙΔΩΝ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΩΣΤΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!ΑΠΛΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..