Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ρε πούση


Μήπως μια βαθμοφόρος σε διατεταγμένη υπηρεσία;
Περιμένω την επόμενη παρουσία της γνωστής κυρίας  στα μέσα ενημέρωσης, ποντάρω στην πιθανότητα να χαρακτηρίσει όλους τους αρχαίους Έλληνες ομοφυλόφιλους και να προκαλέσει σάλο, πανικό, και το εθνικό μας φρόνημα σαν φαλλός, να τιναχτεί ξανά στα ύψη.....


Εμείς, οι σπουδαίοι Νεοέλληνες, δεν δίνουμε διάρα για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς, για τα (απο) κόμματα που παρασύρουν σε μαύρα, επικίνδυνα φασιστικά νερά, ρευόμαστε και κρυφοχαμογελάμε με τους εραστές του Χίτλερ, ξεσπαθώνουμε όμως, κάθε που η γνωστή κυρία καταθέτει μια διαφορετική άποψη, για την ιστορική μας διαδρομή.


Η επανάληψη της ιστορίας, αυτή τη φορά γίνεται σε ένα άλλο μοτίβο, αυτή τη φορά η έκδοση έχει χορούς, Ζάλογγο και μικρές-μικρές αμφιβολίες που αναστατώνουν μέσα στο καλοκαίρι, ενώ όλοι παλεύουν να τη βγάλουν, η δασκάλα αλήθεια ή ψέμματα, παραποιημένη ή όχι, βγάζει μπροστά με τιμές και δόξες, τον μικρό φασιστάκο που κρύβουμε μέσα μας.
Η ήπια αριστερή διανόηση, χαμογελά άνευρα, ξεπερνά στα γρήγορα αυτήν τη λογική, κυβερνά, στα λόγια και στα καφενεία. Οι πιο σκληροί κομμουνιστές, όσο κι αν σκούζουν, δεν ακούγονται πια, αντίθετα όσοι αναζητούν ερείσματα για να τονώσουν το ήθος και λεβεντοσύνη του Τσολιά, εκείνον το φουστανελά που κρύβεται στις ψυχές μας, βρίσκουν στα λόγια της καθηγήτριας γόνιμο έδαφος, να σπείρουν τα τρυφερά χρυσά, φιδίσια αυγά τους.
Δεν πρόκειται για την αλήθεια, δεν ενδιαφέρει η ουσία, κυρίως έχουμε για την εκμετάλλευση ανθρώπινων συναισθημάτων, αφού αναπαράγεται και προβάλλεται μόνο η διαφορετική, αιρετική της άποψη και χρησιμοποιείται σαν μοχλός για να πάει δεξιά, ακροδεξιά, όλο το καράβι.
Ιστορικός, με μακρύ και βαρύ βιογραφικό, σε πολιτική θέση που δίνει στίγμα και κατεύθυνση, δεν ξέρει η ίδια που μπορούν να οδηγήσουν τέτοια λόγια και κουβέντες;
Θα πεις δεν έχει δικαίωμα να μιλά, να γράφει, να παρουσιάζει την ιστορία, όσο πικρή ή σκληρή κι αν είναι;
Φυσικά, δεν πρόκειται να κάψουμε μάγισσες, δυστυχώς δεν υπάρχουν κι αλχημιστές, μπας και βαφτίσουν τα σπουδαία τενεκέδια μας για χρυσάφια, μα αν κάτι έχουμε ανάγκη είναι από σταθερές αξίες, από ανθρώπους που να βλέπουν την μιζέρια και τη βύθιση μας στη θλίψη και την εσωστρέφεια, να παλέψουν για το αντίθετο, όχι να μας πετούν με βία στα στα βράχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..