Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

...Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ...

Από τον  Γιώργο Μπουσούτα - Θανάσουλα.  
 


  Πριν από λίγες μέρες βρέθηκα μπροστά σε ένα άρθρο στον ιστότοπο TVXS. Το άρθρο αυτό με πληροφορούσε ότι σύμφωνα με διάφορες επιστημονικές μελέτες η συνολική αποθηκευτική ικανότητα πληροφοριών της ανθρωπότητας σήμερα ανέρχεται 600 δισεκατομμύρια Gigabytes. Ο αριθμός αυτός είναι τεράστιος. Αν σκεφτούμε ότι ο πληθυσμός των ανθρώπων στον πλανήτη μας ανέρχεται στα 7 δισεκατομμύρια περίπου τότε σε κάθε άνθρωπο αντιστοιχούν περίπου 87 Gigabytes αποθηκευτικής δυνατότητας. Ακόμη και αν όλες οι αποθηκευμένες πληροφορίες δεν είναι μοναδικές ο αριθμός των πληροφοριών που διαχειρίζεται η ανθρωπότητα είναι τεράστιος.......
 

...ΕΝΑ ΝΕΟ BLOG...

O Ideotopos.gr είναι ένας χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Η διαχείριση του ιστότοπου φροντίζει για την ευπρέπεια του λόγου στα κείμενα αλλά δεν επεμβαίνει στις απόψεις των συγγραφέων ή των ομιλητών. Τα κείμενα και οι απόψεις που εκφράζονται ανήκουν σε αυτούς που τις εκφέρουν και δεν αντανακλούν κατ' ανάγκη και αυτές της διαχείρισης.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ · · · · · · · · · · · ·

Η Ψυχολόγος - Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεύτρια Άννα Κούρτη μας μιλά για την Σεξουαλικότητα στην θεραπευτική Σχέση. Στην αρχή μας παρουσιάζει την έννοια της Σεξουαλικότητας όπως αυτή προσεγγίζεται από τους υπαρξιστές φιλοσόφους και στην συνέχεια την προβάλει στην σχέση θεραπευτή - θεραπευόμενου. Η παρουσίαση αυτή έγινε στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Υπαρξιακής Ψυχοθεραπείας 'Γίγνεσθαι' στις 25/2/2011. Περισσότερα.

Ο εκπαιδευτικός, συγγραφέας και αρθρογράφος Δημήτριος Μάρκου μας παρουσιάζει το δεύτερος μέρος μιας πολύ ενδιαφέρουσας διαφοράς που συναντούμε στα πατερικά κείμενα. Η διαφορά αυτή άπτεται του σωτηριολογικού νοήματος της χριστιανική θρησκείας και κυρίως του ανατολικού ορθοδόξου δόγματος. Περισσότερα.
Η εικαστικός Ιωάννα Ράλλη αναφέρεται στην αξία της εσωτερικής βίωσης σε αντιδιαστολή με αυτή των έντονων εξωτερικών ερεθισμάτων της σύγχρονης ζωής. Περισσότερα.

Ο συγγραφέας Γιώργος Μπουσούτας - Θανάσουλας,  με αφορμή ένα άρθρο στον ηλεκτρονικό τύπο, γράφει για την πληροφορία, την αξία της, τις ιδιότητές και την χρήση της στην προσπάθεια του ανθρώπου να γνωρίσει τον Κόσμο και τον Εαυτό του.  Περισσότερα.

Ο Αρχιτέκτονας - Μηχανικός Γρηγόρης  Δαουτόπουλος μας εισαγάγει στην τεχνική του Feng Shui με απλό και κατανοητό τρόπο. Αναφέρεται στους νόμους και τις αρχές που το διέπουν και απορρίπτει απομυθοποιώντας κάθε πρόσθετο στην τεχνική αυτή. Έχοντας ζήσει για πολλά χρόνια σε χώρες της Άπω Ανατολής γνώρισε την τεχνική στον τόπο καταγωγής της. Περισσότερα.

Το βιβλίο της Emmy van Deurzen ‘Η Ψυχοθεραπεία και η Αναζήτηση της Ευτυχίας’ που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ‘Κοντύλι’ μας παρουσιάζει ο βιβλιοφάγος. Περισσότερα.


Ideotopos.gr
Διαδικτυακός  τόπος ελεύθερης διακίνησης ιδεών.

...Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ...

Του Γιάννη Μανουσάκη

«Η ίδια η σκέψη είναι καμιά φορά πιο κοντά σ' ένα ζώο που πεθαίνει παρά σ' ένα ζωντανό άνθρωπο, ακόμη και δημοκράτη» Ντελέζ και Γκουαταρί, «Τι είναι η φιλοσοφία». Τα σκληρά ταρακουνήματα της πρόσφατης κρίσης αναστάτωσαν, πρώτα απ' όλους, τα μυρμήγκια της δύναμης και του χρήματος, που για μιας άρχισαν να τρέχουν στους ίδιους διαδρόμους όπου πριν πηγαινοέρχονταν ήσυχα, φορτωμένα πλούτο και φανταχτερές ιδέες. 

Οι οικονομολόγοι, οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι ανακάλυψαν απότομα ότι όλα δεν πάνε τόσο καλά όσο απαιτεί η τάξη του κέρδους. Οι πολιτικοί ξαφνιάστηκαν από την εμφάνιση της αταξίας, τον ερχομό της καταστροφής. Παρέα, ψάχνουν εναγωνίως να ξαναβρούν την παλιά άνεση. Οργανώνουν συμπόσια, γράφουν βιβλία, ορκίζονται ότι θα αλλάξουν. Προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα με συνταγές, δήθεν σωφρονιστικές για τους ανθρώπους.....