Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

...ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!....








ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

,,.ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΙ...

Σε παλαιότερη ανάρτησή μου,ανέφερα για το ‘άστρο» μου.
Ένα άστρο,που με ακολουθεί από την ημέρα που γεννήθηκα  και γνωρίζω καλά ότι δεν πρόκειται να το αποχωριστώ.ποτέ!

Μου θυμίζει συνέχεια την παρουσία του ,όταν εμποδίζει την όποια δυσκολία να ολοκληρωθεί,δίνοντάς μου την λύση σε ανύποπτο χρόνο για τυχόν προβλήματα,όταν με ‘εμποδίζει» να πραγματοποιήσω κάποια λανθασμένη απόφασή μου,όταν μου προσφέρει ξαφνική ευτυχία και με γεμίζει αναπάντεχες ευχάριστες εκπλήξεις...
 Δεν θα το ονοματίσω..Μπορεί να είναι ο,τιδήποτε..Μπορεί να είναι ο Θεός,ένας άγγελός του,,ο ίδιος ο Αη-Βασίλης,ένα απλό άστρο...!
Είναι αυτό που ο καθένας πιστεύει και από το οποίο ζητάει την βοήθειά του,όταν έχει ανάγκη..
Ό,τι και να είναι,όπως και να είναι βαφτισμένο στον καθένα μας,υπάρχει!

Το μόνο που χρειάζεται για να ενεργοποιηθεί,,είναι να πιστέψουμε ότι αξίζουμε να μας συμβούν πολλά καλά..και όταν μας  συμβούν,να μην ξεχνάμε να λέμε ένα "ευχαριστώ" ..Ο αποδέκτης του θα το εκτιμήσει και θα προσπαθήσει πολλές φορές να κάνει έντονη την παρουσία του ανταμείβοντάς μας!

   Αυτή η ανάρτησή μου είναι η τελευταία του 2010 και αποτελεί ένα ευχαριστήριο στο ΑΣΤΡΟ μου..!
Στη βασιλόπιττά μου,θα προστεθεί άλλο ένα κομμάτι,αφιερωμένο σε ΑΥΤΟ!
Το ποιός θα κερδίσει το φλουρί,το ξέρω από τώρα...

Σας συμβουλεύω,να προσθέσετε και εσείς ένα ακόμα κομμάτι στη βασιλόπιττά σας...Σίγουρα δεν θα πάει χαμένο..
Το φλουρί,θα επιστραφεί σε εσάς...

Σας εύχομαι:

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ,ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΥΓΕΙΑ,ΕΥΤΥΧΙΑ,ΑΝΤΟΧΗ και ΠΙΣΤΗ,σε αυτό που πιστεύετε....


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

...ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ.....


" Βασίλειε θαυματουργέ ήλθα να σε παινέσω που στων αγγέλων το χορό βρίσκεσαι εν τω μέσω. Της Καισαρείας γέννημα φλαστός Καππαδοκίας..

"Ας την καλησπερίσουμε τούτην την φαμελίαν
ο Θεός να την πολυχρονά και να' χει την υγείαν.
Βασίλειε θαυματουργέ ήλθα να σε παινέσω
που στων αγγέλων το χορό βρίσκεσαι εν τω μέσω.
Της Καισαρείας γέννημα φλαστός Καππαδοκίας
και ποιητής και λυτρωτής της θείας λειτουργίας.
Κάμνω λοιπόν καλήν αρχήν επαίνους να συνθέσω
τον Άγιον Βασίλειον για να τον επαινέσω.
Να σας ειπώ τα θαύματα που έκαμε ο εαυτός του,
με του Θεού τη δύναμη που ήταν βοηθός του."

...ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ...;

Κοίτα να δείς κάτι πράγματα...
  • Το 1998, 2.541 ταχυδρόμοι δαγκώθηκαν από σκυλιά στις Η.Π.Α. Οι περισσότερες επιθέσεις (49) έγιναν στο Χιούστον.
  • Το 1994, ένα αεροπλάνο της Αεροφλότ έπεσε, εξαιτίας του πιλότου, ο οποίος έδινε μαθήματα πλοήγησης στον 15χρονο γιο του. Σκοτώθηκαν και οι 75 επιβαίνοντες του αεροπλάνου.
  • Το 1993, οι επιστήμονες εντόπισαν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ηφαιστείων στο βυθό του Νοτίου Ειρηνικού Ωκεανού. Πρόκειται για μια περιοχή ίση σε έκταση με τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκονται 1.133 ηφαιστειακοί κώνοι.
  • Το 1991, ένα αεροπλάνο MD 80 με 100 επιβάτες αναγκάστηκε να κάνει αρκετούς κύκλους πάνω από ένα ισπανικό αεροδρόμιο, περιμένοντας να ξυπνήσει ο μοναδικός ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, που είχε αποκοιμηθεί εν ώρα εργασίας!
  • Tο 1977 υπήρχαν μόνο 37 άνθρωποι που ντυνόταν σαν τον Έλβις Πρίσλεϊ. Τo 1993, έφτασαν τους 48.000.
  • Το 1967, το εσωτερικό σημείωμα της CIA που αναφερόταν στα σχέδια για τη δολοφονία του Φιντέλ Κάστρο περιλάμβανε 133 σελίδες.
  • Το 1960, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης, ο Αιθίοπας δρομέας Αμπέμπε Μπεκίλα τερμάτισε πρώτος στον μαραθώνιο (40 χλμ.) τρέχοντας ξυπόλητος!
  • Το 1956, οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξήχθησαν στην Μελβούρνη. Όχι όμως και τα αγωνίσματα της ιππασίας, τα οποία, εξαιτίας μιας μεγάλης επιδημίας που αποδεκάτιζε τα ζώα στην Αυστραλία, έγιναν στην Σουηδία.
  • Το 1901, ο Τζόσουα Λάιονελ Κόουεν κατασκεύασε, για διαφημιστικούς λόγους, ένα τρένο που εκινείτο με μπαταρίες. Αλλά οι πελάτες ενδιαφέρονταν μονάχα για το τρενάκι και καθόλου για τα προϊόντα που διαφήμιζε, με αποτέλεσμα, μέσα σε λίγο χρόνο, να γεννηθεί η εταιρεία Λάιονελ Τρέινς.
  • Το 1876, ο αμερικανός στρατηγός Κάστερ οδήγησε τους 211 ιππείς του στη μάχη του Λιτλ Μπιγκ Χορν, γνωρίζοντας ότι τους περίμεναν 6.000 Ινδιάνοι Σιού. Ύστερα από 15 λεπτά μάχης, μόνο ένα άλογο έμεινε ζωντανό!
  • Το 1608, ο Τζορζ Κένταλ ήταν ο πρώτος κρατούμενος που εκτελέστηκε στις Η.Π.Α. Έκτοτε, έχουν εκτελεστεί 19.200 άνθρωποι.
  • Το 1400 μ.Χ. οι σωροί των σκουπιδιών στο Παρίσι είχαν τόσο μεγάλο ύψος, που συγχέονταν από πολλούς με τα αμυντικά τείχη της πόλης.
  • Το 1060 στην Αγγλία κατασκευάστηκε νόμισμα σε σχήμα τετράφυλλου τριφυλλιού. Ο κάτοχός του μπορούσε να σπάσει κάποιο από τα φύλλα του και τα το χρησιμοποιήσει ως ανεξάρτητο νόμισμα.
  • Την πρωταπριλιά του 1957, πολλοί από τους Βρετανούς πίστεψαν τη φάρσα που έστησε ένας παρουσιαστής του τηλεοπτικού δικτύου BBC: Στο ρεπορτάζ, που παρουσιάστηκε στην εκπομπή του, Ιταλοί «αγρότες» συνέλεγαν από δέντρα την ανοιξιάτικη σοδειά ζυμαρικών. Για τις ανάγκες της φάρσας, ένας κάμεραμαν είχε κρεμάσει, σ’ ένα ελβετικό χωριό, ζυμαρικά στα κλαδιά των δέντρων.
  • Την εποχή της παντοδυναμίας της Σπάρτης, το 400 π.Χ., υπήρχαν 25.000 μόνιμοι κάτοικοι και 500.000 σκλάβοι!
πηγή

    ...ΜΕ...ΜΙΣΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΡΤΑ...




    …Βρισκόμαστε λοιπόν μπροστά από μία μισόκλειστη πόρτα,που πίσω από αυτή,βρίσκεται μια άλλη,όπως πάντα,μισάνοικτη αυτή τη φορά..

    …Με μία απλή δρασκελιά,μας συμβαίνουν διάφορα τινά..και μάλιστα περίεργα..

    -ΞΕΧΝΑΜΕ..,ό,τι θα αφήσουμε πίσω από αυτή την πόρτα,όταν κλείσει πίσω μας,
    Σηκώνουμε το χαλί και κρύβουμε από κάτω του,όλα όσα μας χάλασαν

    -ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ,ηλίθια σε αυτό που κρύβεται πίσω από την μισάνοικτη πόρτα έχοντας την απόλυτη σιγουριά,ότι θα μας φερθεί πολύ καλύτερα από το προηγούμενο

    -ΑΥΤΟΜΑΣΤΙΓΩΝΟΜΑΣΤΕ,για όσα στραβά πράξαμε και γι αυτά που δεν πράξαμε..,( στραβά θα ήταν πάλι,αλλά ποιος νοιάζεται και το ξέρει,αφού δεν έγιναν?..)

    -ΞΕΣΤΟΚΑΡΟΥΜΕ,την αγορά από τόξα,βέλη και όλους τους ελαφρείς οπλισμούς και επιδιδόμαστε σε μαθήματα σκοποβολής.Αρχίζουμε και στοχεύουμε..Τι?..Ό,τι κινείται και δεν κινείται,ό,τι μας ξέφυγε την προηγούμενη χρονιά..,ελπίζοντας,ότι φέτος τουλάχιστον,θα καταφέρουμε να φτάσουμε στο πρώτο στάδιο εκμάθησης σκοποβολής με καλό βαθμό.,.,μέχρι του χρόνου,έχει ο Αλλάχ..

    -ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ,επιτέλους την διαφορά μεταξύ του διστακτικού,’ΝΑ..?»,και του αποφασιστικού..’ΘΑ… (μέχρι την αντιστροφή των όρων..)

    -ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ και ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΜΕ (επιτέλους!) τα ..πρόσωπα της Γραμματικής..το ΕΓΩ από το ΕΜΕΙΣ!..,αλλά όχι για πολύ..!
    Στην αρχή ,το ΕΓΩ κυριαρχεί,και όταν έρχονται τα δύσκολα,αυτόματα μετατρέπεται σε ΕΜΕΙΣ,ή ακόμα καλύτερα,σε..ΕΣΥ..!( τσου,τσου,τσου!ανεπήδεκτοι μαθήσεως..!)

    ….Τι άλλο παθαίνουμε άραγε?..Ελεύθερα ο καθένας μπορεί να συμπληρώσει την λίστα,που τελικά είναι ατέλειωτη και πολυποίκιλτη…

    ..Σε εμένα τώρα…Χμ!,ομολογώ να πώ,ότι η περσινή χρονιά,στάθηκε αρκετά καλή μαζί μου..,δεν έχω παράπονο..(τελικά το γράμμα στους Άγιες Πάντες,έπιασε τόπο!Η ισχύς εν τη ενώσει..!).
    Μέσα από την παράνοια και τον κυκεώνα του επαγγελματικού μου χώρου και μέσα από τις εξάρσεις μου,-σήμα κατατεθέν μου-κατάφερα να βρώ στιγμές γαλήνης και ηρεμίας ,που μου έδωσαν την ευκαιρία να σκεφτώ,να αναλογιστώ και να καταλήξω σε διάφορα συμπεράσματα..
    Εντάξει,λέμε τώρα..,πολλά μου ξέφυγαν,αλλά πάντα ήμουν ολιγαρκής….και αυτό,γιατί ίσως έχω το γνώθι σεαυτόν όσον αφορά στις ικανότητές μου στο..σημάδι..!

    ...Φέτος συνέβησαν πολλά..και ακόμα τώρα αυτή την στιγμή που γράφω,κάτι συμβαίνει στο Κέντρο..
    ..Η αλήθεια είναι,ότι μέσα στο δύσκολο και άδικο 2010,συνέβησαν σε πολλούς μας έστω και την τελευταία στιγμή,διάφορα ευχάριστα γεγονότα,που "έσωσαν" την άσχημη διάθεσή μας και είναι αυτά,που θα βάλουν χρώμα στο άμεσο μέλλον και θα μας δώσουν κουράγιο να συνεχίσουμε..

    ...Ενώ οι "μεγάλοι",σχεδιάζουν την επόμενη παγκόσμια "τρομοκρατική" δραστηριότητά τους,μοιράζοντας άνισα την τράπουλα προς χάρην της "νέας τάξης πραγμάτων",η ανάγκη μου για θερμότερες ευχές,μεγαλώνει..

    ...Συνεχίστε
    να ονειρεύεστε,
    να ερωτεύεστε..,
    να επιμένετε...,
    να αντιστέκεστε στην αδικία..,
    να διεκδικείτε...,
    να ελπίζετε...,
    να προσφέρετε..

    ...Γιατί τότε πραγματικά...
    ..τα..ΧΡΟΝΙΑ,θα είναι πραγματικά..ΚΑΛΑ,ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ,ΗΡΕΜΑ και
    γεμάτα ΑΝΘΡΩΠΙΑ..

    .....Παίρνω αγκαλιά τα όμορφα που μου έτυχαν,μαζί με τους νέους μου στόχους και πάω για μαθήματα..προπόνησης..
    ..Και βγαίνοντας,μην ξεχάσετε να δώσετε μία δυνατή κλωτσιά στην μισάνοιχτη πόρτα...