Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

...ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ...

...Περισσότερο από περιέργεια και χάζι,παρά για ψώνια,βρέθηκα σήμερα σε κεντρικά και απόκεντρα εμπορικά τμήματα της πόλης.
Αυτό που βίωσα και παρατήρησα με χαροποίησε σε πολύ μεγάλο βαθμό!...
Όλη η Αθήνα σους δρόμους,το αδιαχώρητο στα εμπορικά κέντρα ,τα καταστήματα γεμάτα κόσμο,οι δρόμοι απροσπέλαστοι από τα αυτοκίνητα.Μία κατάσταση και εικόνα πανηγυριού,γιορτήςθα έλεγα...
  Χάρηκα!,χάρηκα πολύ,για τον λόγο ότι δεν κατάφεραν να μας μουρτζουφλιάσουν!..
Για άλλη μια φορά σκέφτηκα,ότι είναι δύσκολο να αλλάξει η ιδιοσυγκρασία μας σαν λαός.
Χρειάζεται πολλή δουλειά εκ μέρους τους να αλλάξουν την δομή του DNA μας.!
Μπορεί στα δύσκολα,να αλλάζει όπως είναι φυσικό η ψυχολογία μας ,πράγμα που μέχρι ενός σημείου το κατάφεραν,αλλά με τίποτα δεν βάζουμε σε παρένθεση ,το κέφι μας,την ζωντάνια μας,την δίψα για ζωή!..
 Πάντα βρίσκουμε και πάντα θα βρίσκουμε τρόπους για τις διεξόδους μας .

   Αν σταματήσουμε να γκρινιάζουμε,να αρχίσουμε να βελτιώνουμε τους εαυτούςμας,να τιμωρούμε στο σωστό timing  ,να βγάλουμε τις παρωπίδες,να δούμε καθαρά και αντικειμενικά,να μαθαίνουμε από τα λάθη μας,να κερδίσουμε την χαμένη αξιοπρέπεια και περηφάνεια μας,τότε,νομίζω ότι θα αρχίσουμε να ανακαλύπτουμε και πάλι τα χαμένα μας μονοπάτια.
  Ναι ρε παιδια!Δεν μας αξίζει η μιζέρια και η κατήφεια!..Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας καταστρέψει την ψυχολογία μας...!
Θα γιορτάσουμε και εφέτος όπως κάθε χρόνο τις γιορτές  και όταν με το καλό περάσουν,τότε θα ανασκουμπωθούμε πάλι,για να τους θυμίσουμε,ότι όπως ξέρουμε να γιορτάζουμε,έτσι ξέρουμε και να διεκδικούμε!..
  Θα σας δώσω μία συμβουλή και αν θέλετε την ακολουθειτε:ΒΓΕΊΤΕ ΈΞΩ!Μπερδευτείτε μέσα στον κόσμο,αφουγκραστείτε,παρατηρείστε,ξεχαστείτε,αφιερώστε λίγοαπό τον πολύτιμο χρόνο σας για τον εαυτό σας.Και προ παντός,κλείστε τις ρημάδες τις τηλεοράσεις!!!!!!
Αποτελούν τον χειρότερο υποκινούμενο ψυχολογικό πόλεμο!
   Άντε να σας δώ!...Πλησιάζει ..η  INTERNATIONAL γιορτή και εμείς θα την τιμήσουμε όπως ξέρουμε και όπως της αξίζει.....

...ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

...Το ξέρω!Η μόνη σου έννοια μόλις άνοιξες το μάτι σου ,ήταν να θυμηθείς,τα γεγονότα που έλαβαν χώρα πριν κάποια χρόνια στο παγκόσμιο χάρτη.
Για να μην πονοκεφαλιάσεις,σου τα έχω έτοιμα..
Ρίξε μια ματιά και μετά σκέψου αν τα θυμόσουν.,..Σαν σήμερα λοιπόν,κοίτα ποιοί αποφάσισαν να αφήσουν ετούτο τον μάταιο κόσμο και ποιοί αντικατέστησαν τους απερχόμενους...



  • Γεγονoτα

1797: Συλλαμβάνεται στην Τεργέστη ο εθνεγέρτης Ρήγας Βελεστινλής (Φεραίος).
1913: Επιδημία τύφου εμφανίζεται στην Αθήνα, λόγω μόλυνσης του νερού στο δημοτικό υδραγωγείο. Τα θύματα υπερβαίνουν τα 300.
1955: Ο Καρλ Πέρκινς ηχογραφεί τη μεγάλη επιτυχία του «Blue Suede Shoes».
1971: Κάνει πρεμιέρα η ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ «Το Κουρδιστό Πορτοκάλι».
1980: Πυρπολούνται τα πολυκαταστήματα «Μινιόν» και «Κατράντζος». Το συμβάν αποδίδεται σε τρομοκρατική ενέργεια.
1994: Ελλάδα και Ρωσία υπογράφουν συμφωνία για την προμήθεια φυσικού αερίου.
  • Γεννησεις
1910: Ζαν Ζενέ, γάλλος θεατρικός συγγραφέας και ποιητής. [θαν. 15/4/1986]
1911: Νικηφόρος Βρεττάκος, ποιητής. [θαν. 4/8/1991]
1915: Εντίθ Πιαφ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Εντίθ Τζιοβάνα Γκασιόν, γαλλίδα τραγουδίστρια. [θαν. 11/10/1963]
  • Θανατοι
1915: Δρ. Αλόις Αλτσχάιμερ, γερμανός νευρολόγος. Το όνομά του δόθηκε στην ασθένεια του εγκεφάλου που πλήττει κυρίως τα ηλικιωμένα άτομα. [γεν. 14/6/1864]
1996: Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, ιταλός ηθοποιός. [γεν. 26/9/1924]
1997: Μασάρου Ιμπούκα, ιάπωνας μηχανολόγος, συνιδρυτής της βιομηχανίας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών SONY. [γεν. 11/4/1908]


Ααααα!Και αν έχεις κάποια Αγλαία,μην ξεχάσεις να της ευχηθείς!Γιορτάζει σήμερα!

...ΣΙΓΑ,ΜΗΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ...

..Δηλαδή,μπορεί και να το ήξερες..,αλλά λέμε τώρα...Εγώ πάντως στα περισσότερα από τα παρακάτω,δηλώνω πλήρη άγνοια!...

  • Η γνωστή συνοικία «Πατήσια» ονομάστηκε έτσι από την αντίστοιχη τούρκικη λέξη που σημαίνει: τα κεκτημένα αγροκτήματα!
  • Οι οδηγοί των πρώτων αυτοκινήτων ατμού ονομάστηκαν «σοφέρ», δηλαδή «θερμαστές», γιατί ζέσταιναν το νερό της μηχανής πριν ξεκινήσουν!
  • Η ακριβής εξήγηση της φράσης «Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα» δεν έχει σχέση με κανέλλα ή άλλα καρυκεύματα, αφού σημαίνει «Έρχομαι από την Κωνσταντινούπολη και σε προσκαλώ να έρθεις στην κορυφή»!
  • Για να καταφέρει να περπατάει με τον περίφημο σέξι τρόπο της, η Μέριλιν Μονρόε είχε πριονίσει ένα κομμάτι από το τακούνι του ενός παπουτσιού της!
  • Aν και ο πλυθυσμός της Kίνας ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο, τα επίθετα είναι κάτι περισσότερο από διακόσια. 
  • Το επίθετο Μητσοτάκης προέρχεται από τη λέξη μιτσός, που στην κρητική ντοπιολαλιά σημαίνει το μικρό παιδί, το πιτσιρίκι. Κανονικά έπρεπε να γράφεται Μιτσοτάκης.
  • Πέντε δισεκατομμύρια χιλιόμετρα είναι η απόσταση που διανύουν κάθε χρόνο οι 750 χιλιάδες ανελκυστήρες σε πολυκατοικίες, ξενοδοχεία και ουρανοξύστες των HΠΑ.
  • Η παράνοια του σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίντ Β' (1876 - 1909) έφτασε σε τέτοιο σημείο που να διατάξει τους λογοκριτές του να σβήσουν κάθε αναφορά στο χημικό σύμβολο του νερού (H20) από τα επιστημονικά βιβλία, επειδή φοβόταν ότι θα διαβαζόταν ως: «Ο Χαμίντ ο 2ος είναι ένα μηδενικό».
  • Η εγκληματική οργάνωση Ndrangheta (Ντραγκέτα), που δρα στην Καλαβρία της Ιταλίας, οφείλει το όνομά της στην ελληνική λέξη ανδραγάθημα.
  • Ο βασιλιάς των Βουλγάρων Κρούμος έκοψε το κεφάλι του βυζαντινού αυτοκράτορα Νικηφόρου Α', όταν τον συνέλαβε αιχμάλωτο μετά τη νίκη του στη Μάχη της Πλίσκα το 811, το λάξευσε σε κύπελλο, το επαργύρωσε και το χρησιμοποιούσε για να γιορτάζει τους θριάμβους του.
  • Το έμμετρο μυθιστόρημα του Βιτσέντζου Κορνάρου «Ερωτόκριτος» αποτελείται από 10.012 δεκαπεντασύλλαβους ομοιοκατάληκτους στίχους στην Κρητική διάλεκτο.
        Θύμα της μεγαλύτερης επίθεσης λόξιγκα στην ιστορία υπήρξε ο κ. Τάρλι Όσμπορν. Δέχτηκε συνολικά 435.000.098 «χτυπήματα» ως τις 13 Ιουνίου 1922 και πέθανε 11 μήνες αργότερα.
  • Οι αρχαίοι κινέζοι ζωγράφοι μπορούσαν ελεύθερα να ζωγραφίζουν γυμνές γυναίκες και ερωτικές περιπτύξεις. Ποτέ τους, όμως, δεν ζωγράφισαν μια γυμνή γυναικεία πατούσα!
  • Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.
  • Οι Εσκιμώοι είναι ο μοναδικός λαός που δεν παίζει τυχερά παιχνίδια.
  • Η εθνική ορχήστρα του Μονακό είναι μεγαλύτερη σε αριθμό από το στρατό του.
  • Η λέξη «War» (πόλεμος) στα σανσκριτικά σημαίνει «Επιθυμία για περισσότερες αγελάδες». ..

...Άντε,μορφωθήκαμε και σήμερα! Αρχίστε την μελέτη,γιατί αύριο θα σας κάνω ερωτήσεις...
..Και μεταξύ μας τώρα..,την μαύρη τύφλα μου είχα για τα παραπάνω...