Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

...Η ΠΑΧΕΙΑ,ΜΑΥΡΗ ΓΡΑΜΜΗ...


...…Πριν 2 εβδομάδες,ημέρα Σάββατο,στο μέρος όπου με τρελλαίνει να βρίσκομαι τα Σ.Κ,ξέρετε εσείς,και ώρα 4 το απόγευμα,καθόμουν αραχτή κάτω από το πλατάνι πινοντας τον απογευματινό μου καφέ και θαυμάζοντας το φρεσκοσπαρμένο γρασίδι…




…ώσπου ξαφνικά,το αριστερό μου μάτι,πιάνει μία κίνηση,-΄(σημειώνω ότι δεν είμαι αλλοίθωρη,)απροσδιόριστη και αόριστη.
Ανοιγόκλεισα και τα δύο μάτια,γιατί την λειτουργία αυτή,είναι αδύνατον να την εκτελέσει το ένα μόνο,και προσπάθησα να εστιάσω σε αυτό το..κάτι, που τράβηξε την προσοχή μου.
…Και τότε το είδα!!!!..Ειδα μία τεράστια ,κατάμαυρη παχειά,μαύρη ΄κινούμενη γραμμή,να ξεκινά από την αρχή του σπαρμένου γρασιδιού και να κινείται σε μία ευθεία πορεία 30 μέτρων…
..Σηκώθηκα επιφυλακτικά,(γιατί είμαι και λίγο φοβιτσιάρα,σε ό,τι δεν γνωρίζω) και πλησίασα προς το μαύρο κινούμενο.."κάτι"…
Με έπιασε φρίκη,τα μάτια μου γύρισαν ανάποδα,η πίεσή μου βάρεσε κόκκινο,από τα νεύρα μου….
…ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ!!!!Εκατοντάδες χιλιάδες τεράστια μερμήγκια,κουβαλούσαν εκατοντάδες χιλιάδες από τους σπόρους του γρασιδιού,που πάσχιζα όλη μέρα να σπείρω..



.Τόσες ώρες κόπου και δουλειάς,πήγανε στράφι!..Ήταν μυριάδες και κουβαλούσαν τους σπόρους του γρασιδιού,χωρίς κόπο, το ένα πίσω από το άλλο ,διατηρώντας μία ολόισια ευθεία πορεία με αρκετή ομολογουμένως βιασύνη..Έτρεχαν σου λέω…,και πάνω στη ταχύτητα που ανέπτυσαν,κουτουλούσαν μεταξύ τους,έχαναν για μιά στιγμή τον μπούσουλα,αλλά την επόμενη εύρισκαν και πάλι τον ρυθμό και την στοίχησή τους..




…Λένε ότι το μυρμήγκι μπορεί να κουβαλήσει φορτίο 3 φορές βαρύτερο από το βάρος τους!Παραμύθια..!Τα δικά μου μυρμήγκια κουβαλούσαν φορτίο 10πλάσιο από αυτά!..Σωστοί αχθοφόροι!..
Τα ακολούθησα με περιέργεια μεγάλη,για να δω πού πήγαιναν..



..Τα κακόμοιρα ,κουβαλώντας τόσο βάρος,αποθήκευαν το πολύτιμο φορτίο τους στην φωλιά τους,μαζεύοντας τον μπεζαχτά τους για τον Χειμώνα.

..Υπερήφανη..(!) για τα γενναία κατοικίδιά μου (!),επέστρεψα στην θέση μου και συνέχισα τον καφέ μου.Έκανα..το στραβό μάτι,πίεσα το αριστερό να αλλάξει οπτική γωνία (και σας επαναλαμβάνω,δεν ειμαι αλλοίθωρη!) και τα άφησα να συνεχίσουν την δουλειά που άρχισαν..
..Μέχρι την επόμενη εβδομάδα που θα ξαναπάω,θα έχουν μαζέψει αρκετά,οπότε θα ξανασπείρω ..στα μπαλώματα που δημιούργησαν,αφού πάρω πρώτα τις προφυλάξεις μου…

...ΓΝΩΘΙ ΣΑΘΡΟΝ...


Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Ιουνίου 13, 2010

(σσΟ: Μεγάλη μας τιμή όταν φιλοξενούμε κείμενα του JZ)


" ... Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε εθνικιστή όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου; Για να την πουλήσουν πιο εύκολα. Όταν επί Σημίτη κάθε λέξη που άρχιζε από -εθν… και -ελλ… ‘εγινε ο δαίμονας που θα μας στερούσε από τον “εκσυγχρονισμό”.

Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε ρατσιστή; Σε πολύ λίγο δεν θα είσαι ιδιοκτήτης της πατρίδας σου, θα είσαι ένας κάτοικος μιας χώρας που θα ανοίκει στους τραπεζίτες και τ’ αφεντικά τους που παριστάνουν την κυβέρνηση.

Κατάλαβες τώρα γιατί τους αγαπάνε τους “μη νόμιμους μετανάστες” τόσο πολύ οι εκλεγμένοι αλήτες μας; Για να κάνουν με τη δυστυχία τους κι εμάς δυστυχισμένους.

Κατάλαβες τώρα γιατί πριονίσανε την παιδεία και την υποβάθμησαν σε “εκπαίδευση”; Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3.60. Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες στα πάρτυ του Χριστοφοράκου.

Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες; Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δώσεις σου, με χαρτιά τυπωμένα σου πήρανε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.

Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο; Όταν ένας πρωθυπουργός της χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι του χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς για …επενδύσεις.

Κατάλαβες τώρα πως κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας πλούτο με αέρα;

Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την “ελεύθερη αγορά”; Για να κλείσει ο μπακάλης και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα της γερμανίας. Σε βγάλανε ψαράκι από τη γυάλα σου και σε πετάξανε στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, με τους δικούς τους …κανόνες διατροφής.

Κατάλαβες τώρα ψαράκι πόσο αξίζει η γυάλα σου; Μήπως έχεις την καλύτερη γωνιά στον κόσμο, το καλύτερο οικόπεδο και στην κοστολογούν μόλις 300 δις; Τότε τα βράχια της ιρλανδίας πόσο κάνουν, τέσσερα δίφραγκα;

Κατάλαβες τώρα τι σημαίνουν για ‘κείνους “επενδύσεις”; Με δημόσιο χρήμα, σε δημόσιο χώρο, με κρατικές επιδοτήσεις φτιάχνουν έργα που σε βάζουν να τα πληρώνεις για τρεις ζωές σ΄αυτούς που το παίζουν εργολάβοι. Τους έφτιαξες καινούριο αεροδρόμιο ενώ είχες, τους χάρισες και τον εθνικό σου αερομεταφορέα επειδή ήταν “μορφονιοί” και ‘ξέραν καλύτερα να στήνουν σιδεριές και να στρώνουν άσφαλτο από τη ΜΟΜΑ.

Κατάλαβες τώρα γιατί την Εθνική σου Οδό της αλλάζουν ονοματάκι; Θέλεις 20ευρώ για να πας από Αθήνα – Θεσσαλονίκη χρησιμοποιόντας την Εθνική σου Οδό, αυτήν που είναι υποχρέωση του κράτους να κατασκευάσει κι όχι να την ξεπουλήσει στο κάθε “όμορφο’ που παριστάνει τον εργολάβο.

Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα χαζοκούτια; Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια της τηλεόρασης. Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο τελάλη της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων “τίποτα” με ειδικότητα στον αέρα.

Κατάλαβες μήπως τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει ούτε ένας σοβαρός άνθρωπος; Επειδή αφορά ένα θίασο τριακοσίων διορισμένων από τις κοματικές λίστες οι οποίες συντάσσονται από ντόποιους τοποτηρητές που οι μεγάλοι επιλέγουν από τις “άγιες οικογένειες” του τόπου. Δεν θα βρείτε κανέναν από τους έλληνες λαμπρούς διανοητές κι επιστήμονες εκεί μέσα. Ούτε απ’ έξω δεν πατάνε μη λερωθούν.

Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ’ αυτά; Δεν θέλουν άλλους Έλληνες. Ούτε στο γένος ούτε στη σκέψη. Καθιστούν αδύνατη ακόμα και την αναπαραγωγή. Οι γονείς σε δυο δουλειές, οι παππούδες ακόμα και στα 70 θα εργάζονται. Τα παιδιά δεν μεγαλώνουν αυτόματα και ο ξέρουν.

Είναι υπεύθυνοι για κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ. Θυμηθήτε το, κάνουν γενοκτονία και το ξέρουν.

Συμπληρώστε τον κατάλογο. Ελεύθερα παρακαλώ…

..............................................................................................................

( Και συμπληρώνω εγώ..)

-Κατάλαβες λοιπόν γιατί αναπτύχθηκε ο συνδικαλισμός τα τελευταία 20 χρόνια και σου πέταξαν τους επαγγελματίες εργατοπατέρες,φερέφωνα και "δούλοι" των εκάστοτε κυβερνήσεων;...

Για να μας φέρουν ακριβώς εδώ!Σε πορείες αντίδρασης,βάζοντας σου στο χέρι,μία σημαία,ρίχνοντας τουφεκιές στον αέρα!

Για να δημιουργήσουν εσωτερικό αποπρασανατολισμό και να μας κάνουν να παπαγαλίζουμε,ότι φταίνε όλοι οι άλλοι,εκτός από εμάς τους ίδιους!

...Αν κατάλαβες αυτά και άλλα τόσα και θέλεις να τα αποδεχτείς εγγράφως,τότε συμπλήρωσε τον κατάλογο...