Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

."..ΞΕΦΥΛΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ..."

>




.."Μην φοβάσαι καλε!Μην αγχώνεσαι με τα γηρατειά!Σου το λέω εγώ και να το ξέρεις! Οι τρελλοί δεν γερνάνε! Δεν έχει ημερομηνία λήξεως η τρέλλα! ΠΡΟΣΕΞΕ μόνο!ΠΡΟΣΕΞΕ πολύ! Αν χάσει την φρεσκάδα της,γίνεται αφάνταστα βαρετή!.. Και τότε φιλαράκο μου,χίλιες φορές γέρος,παρά μπαγιάτικος τρελλός...!.................................."
..."-Πάτα τον άλλον!Αφού πήρες φόρα,δεν σταματάς με τίποτα εσύ!Έτσι σε δίδαξαν! Μπορεί και να μην είναι όλο το φταίξομο δικό σου! Πάτα τον άλλον,παλληκαρά μου εσύ! ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΜΟΥ! ....Αλλά δεν γίνεται ρε μεγάλε,να βγάλεις τουλάχιστον τις αρβύλες;..............................."


..." Λένε ,πως ο κατήφορος έχει μόνο αρχή.( Αυτό το λένε βέβαια,όσοι δεν έφτασαν μέχρι το τέλος!) Λένε επίσης,πως όταν δώσεις την βουτιά από την άκρη του γκρεμού,φταίει το κεφάλι σου που δεν σε κράτησε! Φταίει ασφαλώς και το κεφάλι σου,αλλά κάποιος σου την κατάφερε την τελική σπρωξιά. Και αυτός ο κάποιος,δεν ήταν τυχαίος,..,ένας απλός περαστικός.. Δικός σου καλεσμένος ήταν.. ... Παρεάκι σου!.............................................................................."




..."- Γίνε ο,τι θες! Ένας ονειροπόλος.Ένας ανένταχτος.'Ενας αραχτός.'Ενας ερευνητής,ένας ακτιβιστής.Ένας ανύπαρκτος.Ένας θεατής,ένας δάσκαλος!... Γίνε,΄ο,τι γουστάρεις ρε παιδάκι μου! Εγώ ,μαζί σου! Μόνο αυτός,που προσπαθούνε με τόσο πείσμα να σε κάνουν,πρόσεξε μην γίνεις!.. Ένας χρήσιμος ηλίθιος!..........................................................."

..."-Έχω ανάγκη από τις μικρές μου εξεγέρσεις!Τις αποδράσεις από το πλαίσιο μου! Τις λιποταξίες από τα πράγματα που με καθόρισαν. Έχω απόλυτη ανάγκη από το γλυκό μου ψέμμα.. Αλλοιώς... ..Αλλοιώς πως θ"άντεχα ΖΩΗ μου να σ"αγαπώ;............................................."

.."-Περπατώ..,περπατώ..Μόνη στο δάσος και ο λύκος ακολουθεί πιστά τα βήματά μου... Ποιός είπε ότι φοβήθηκα ποτέ τον λύκο;.. Εγώ τον κυνηγό φοβάμαι! ...Από εκείνον τρέχω να σωθώ!......................................................................."
..."-Δεν φταίνε αυτοί που στήσανε τις ξόβεργες ματάκια μου! Εσύ φταίς..,που ήσουν πάντα έτοιμος να πιαστείς......................................................"
..."-Η ερημιά δεν μετριέται με την παρέα! Μπορεί να έχεις 10 άτομα δίπλα σου και νά"σαι φορτωμένος,10 μοναξιές..................."
..."-Τρομοκράτισσα εγώ;..!Χα,χα,χα!Άσχετο!!.. Εγώ απλώς έφυγα! Και εκεί στο φεύγα μου ,έσπασα και μερικές βιτρίνες ..,άθελά μου!......."

[ σημ.Από το βιβλίο της ΑΛΚΥΟΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ-"ΞΕΦΥΛΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ"

Best Photographs of 2008

 
Από: Fon-vag-gel