Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

...ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΥΓΑ...



Τα Πασχαλινά κόκκινα αυγά,  συμβολίζουν το αίμα του Iησού Xριστού που έσταξε όταν τον λόγχισε ο Pωμαίος στρατιώτης. (όταν βρισκόταν στον σταυρό). Σύμφωνα όμως με τον Kοραή τα κόκκινα αυγών συμβολίζουν το αίμα των προβάτων με το οποίο οι Iουδαίοι έβαψαν τις οικείες τους, για να αποφύγουν την "υπό εξολοθρευτικού Aγγελου φθοράν".
Tο τσούγκρισμα των πασχαλινών αυγών, συμβολίζει την Aνάσταση του Xριστού, καθώς το αυγό συμβολίζει τη ζωή και τη δημιουργία που κλείνει μέσα του τη ζωή. 
Όταν το κέλυφός του αυγού σπάσει με το τσούγκρισμα, γεννιέται μια ζωή, έτσι και το πασχαλινό αυγό συμβολίζει το σπάσιμο του τάφου του Xριστού και την Aνάστασή Tου. 

Το αυγό βέβαια σε όλες σχεδόν τις αρχαίες κοσμογονίες συμβόλιζε την γέννηση του σύμπαντος και της ζωής.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σύμβολο των ορφικών Μυστηρίων πού ήταν ένα φίδι τυλιγμένο γύρω από ένα "αυγό", που συμβόλιζε τον κόσμο που περιβάλλεται από το Δημιουργικό πνεύμα. 
Στο επίπεδο της μύησης και της φιλοσοφίας, συμβόλιζε τον νεόφυτο που την στιγμή της μύησης έσπαγε το κέλυφος του αβγού και ένας καινούργιος πνευματικός άνθρωπος γεννιόταν.


Πηγή 

...ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ...

...ότι εφέτος,όι στερεότυπες καθιερωμένες ευχές που όλοι ανταλλάσουμε τις ημέρες αυτές,θα είναι ένθερμες,πραγματικές,γεμάτες νόημα...


 ..Υποψιάζομαι,ότι οκαθένας μας,ευχόμενος αλλήλους,πιστεύει,ότι αυτό το Πάσχα θα είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα...



...Και εγώ με την σειρά μου εύχομαι,πραγματικά και ολόψυχα ,ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ,ανάταση ψυχής,κάθε επιτυχία σε όλους τους τομείς...

...Να βρείτε τον χρόνο να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα...




...Να χαρείτε την φύση,με όποιον τρόπο σας πηγαίνει καλύτερα..




...Γεμάτοι αισιοδοξία...


 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!