Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

...ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

306: Ο Ρόμπερτ Μπρους γίνεται βασιλιάς της Σκοτίας. Τον ενσάρκωσε στη μεγάλη οθόνη ο Μελ Γκίμπσον, στην ταινία «Μπρέιβχερτ».
1807: Ο Γεώργιος Κάνινγκ, από τους ένθερμους υποστηρικτές της ελληνικής ανεξαρτησίας, γίνεται υπουργός Εξωτερικών στην Αγγλία. Προς τιμήν του υπάρχει η πλατεία Κάνιγγος.

1821: Η συμβατική ημερομηνία έναρξης της Ελληνικής Επανάσταση κατά των Οθωμανών.

1884: Εγκαινιάζεται στην Αθήνα το μεγαλύτερο θεραπευτήριο των Βαλκανίων, ο «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου». Η πρώτη εισαγωγή ασθενούς θα γίνει στις 13 Απριλίου.

1896: Αρχίζουν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα.

1914: Ιδρύεται ο αθλητικός σύλλογος Άρης Θεσσαλονίκης, από διαφωνούντα μέλη του Ηρακλή.


Πηγή

...ΟΣΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ...

Ο Στρατηγός Wesley Clark με 4 άστρα στα γαλόνια του, λέει τις αλήθειες. Φυσικά αυτές οι αλήθειες δεν εμφανίζονται ποτέ στα ΜΜΕ που κατά τα άλλα... «ενημερώνουν


...ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ...

Επειδή έχουμε περισσότερο χρόνο λόγω τριημέρου...

Αυτός που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο δεν είναι κάποιος τυχαίος. Λέγεται Παναγιώτης Γεννηματάς και είναι επίτιμος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.





Untitled from babavimeo on Vimeo.


Ευχαριστώ τον καλό φίλο για το υλικό.

...ΓΙΑΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ...

Η θεομητορική Εορτή του Ευαγγελισμού που περιλαμβάνεται στο δωδεκάορτο είναι η μόνη από τις πέντε μεγάλες θεομητορικές εορτές που βασίζεται στην Καινή Διαθήκη. Οι υπόλοιπες βασίζονται στην απόκρυφη γραμματεία. Πότε άρχισε να εορτάζεται ο Ευαγγελισμός δεν γνωρίζουμε. Εμφανίζεται η εορτή στη Συρία, την Μ. Ασία και την Κωνσταντινούπολη πριν το 431. Το 560 ο Ιουστιανιανός ο Α΄ πρόβαλε την 25η Μαρτίου ως την κατάλληλη ημέρα για τον εορτασμό του Ευαγγελισμού.

Υπήρχαν οι έξης βασικοί λόγοι για την καθιέρωση της 25 Μαρτίου ως ημέρας εορτασμού του Ευαγγελισμού......