Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

...ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΥΣ... ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ...

..Ήλπιζα εφέτος,να έστελνα e-mail στον Santa,έτσι,για να του κάνω έκπληξη και να του ζητήσω διαφορετικά πραγματάκια,αλλά,φεύ!,η στενότης της εποχής με πρόλαβε,οπότε περιορίστηκα και "ξέθαψα" το περσινό μου γράμμα.....


...Φέτος ήμουν καλύτερο παιδί από πέρυσι..Έτσι θέλω να πιστεύω δηλαδή..
Οπότε έχω το δικαίωμα,με την λήξη του τρέχοντος έτους,να ζητήσω και εγώ τα δικά μου δώρα,όχι όμως από τον ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗ,(έχω τσαντιστεί μαζί του επειδή με έγραψε την προηγούμενη χρονιά,)αλλά από τους Άγιους Πάντες!..
...και αυτό,επειδή,πονηρά σκεπτόμενη,κάθησα και υπολόγισα,ότι μιας και όλοι αυτοί οι άγιοι,είναι αμέτρητοι μεν, και στην "απέξω" δε,..ε! όλο και κάποιος απο αυτούς θα θελήσει να πάρει το μονοπώλιο από τον Αη-Βασίλη!..
'Ολα ένα MARKETING είναι στη ζωή! Ακόμα και το prestige των αγίων!..


...Τους έγραψα λοιπόν περί μεταλλαγμένων!..Μην σηκώνετε τα φρύδια σας με απορία.Θα γίνω πιο σαφής στη συνέχεια...

Αγαπητοί Άγιοι Πάντες

-Ακούμε συνέχεια για μεταλλαγμένα φαγητά,μεταλλαγμένες πρώτες ύλες,μεταλλαγμένο νερό,μεταλλαγμένο αέρα,μεταλλαγμένα φάρμακα,μεταλλαγμένη ζωή..
- Μας λένε όλοι οι ειδικοί,ότι κινδυνεύουμε από τα μεταλλαγμένα είδη και προιόντα που βάζουμε στο τραπέζι μας,που ταίζουμε τα ζώα μας,που χρησιμοποιούμε σε καλλυντικά μας,που αναπνέουμε στις κολώνιες και στα after shaves,στα χρώματα με τα οποία βάφουμε τα σπίτια μας...
....Κανείς τους όμως δεν μας προειδοποίησε για τον χειρότερο και μεγαλύτερο κίνδυνο των μεταλλαγμένων,από τα οποία δεν μπορούμε να προφυλαχτούμε,αλλά ούτε και να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα..

...Είναι όλοι αυτοί που συναναστρεφόμαστε καθημερινά,στην γειτονιά μας,στον εργασιακό μας χώρο,στο ευρύτερο κοινωνικό μας περίγυρο..


..-Αγαπητοί Άγιοι Πάντες,τους γνωρίζετε?..Είναι όλοι αυτοί,που με την παραμικρή παραχώρηση "εξουσίας"(οποιασδήποτε μορφής),χάνουν τις πρωτογενείς τους ύλες και στοιχεία και αρχίζουν να παίρνουν μία περίεργη όψη,να αλλάζουν χαρακτηριστικά,τόσο εξωτερικά,όσο και εσωτερικά,μέχρις ότου μεταμορφωθούν σε λύκους από άκακα αρνάκια..

...-Αγαπητοί Άγιοι Πάντες,είναι όλοι αυτοί που μέχρι εχθές,άβουλα πλάσματα,άχρωμα,με κατεβασμένο κεφάλι,τρώγανε από παντού "σφαλιάρες",λέγοντας και ευχαριστώ!..Είναι όλοι αυτοί,που επί χρόνια επιβίωναν στον εργασιακό τους χώρο,πατώντας επί πτωμάτων και γλύφοντας τα ανώτατα στελέχη τους προς απόκτηση ιδιαίτερης εύνοιας και προσωπικής ¨καρέκλας"...Είναι αυτοί οι ίδιοι,που για μια μόνο ημέρα έκρυψαν τα στιλιάρια τους με τα οποία "πισωμαχαίρωναν"τους συναδέλφους τους όλο το χρόνο,για να βρεθούν στην ετήσια γιορτή της εταιρείας τους,με σκοπό να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα "αγαπημένοι" με όλους!...μέχρι να ξαναλειτουργήσει πάλι η εταιρεία και να ξαναβρούν όλοι τους ρόλους τους..

... ...Αγαπητοί μου Άγιοι...
επικαλέστηκα την ενισχυμένη σας δύναμη και ιδιότητα,μήπως και μπορέσετε να μας αφυπνίσετε!..
...Εκμεταλλευόμενη την καλή μου συμπεριφορά σε όλο το διάστημα του χρόνου,ζητώ και εγώ ένα..ρουσφέτι σαν αντάλλαγμα,εκ μέρους όλων όσων καταλαβαίνουν τι εννοώ και έχουν προσωπική άποψη επί του θέματος..

...Ζητάω,μάλλον απαιτώ,να ξαναδώσετε σε όλες αυτές τις χαμένες ψυχές,την αρχική τους υπόσταση και την καθαρότητα της σκέψης και του "ΕΙΝΑΙ" τους!..Να ξαναβρούν τους χαμένους τους εαυτούς και τον λόγο ύπαρξής τους.Να σταματήσει η περαιτέρω μετάλλαξή τους,γιατί το τελευταίο σκαλοπάτι θα είναι η αυτοκαταστροφή τους!...
...Να δώσετε σε όσους νοιώθουν τι εννοώ,την δύναμη να συνεχίσουν να είναι οι " διαφορετικοί"και να μην σταματήσουν να αντιδρούν με τον τρόπο τους σε αυτά τα μεταλλαγμένα πλάσματα.Να δώσετε την ικανότητα στους υπόλοιπους να μπορέσουν να διακρίνουν αυτό το είδος του κινδύνου,πριν πέσουν και εκείνοι στα ίδια δίχτυα..!

....Αγαπητοί μου Αγιοι Πάντες,αυτή η ζωή είναι ένα συνεχές ρουσφετολόγι..Με αυτό μου το γράμμα,σας έβγαλα από ..την ναφθαλίνη και σας δίνω την ευκαιρία να δίξετε την αξία σας!

...Σε περίπτωση λοιπόν που έχω και από εσάς την ίδια αντιμετώπιση με αυτήν του...συναδέλφου σας,σας προειδοποιώ ότι υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια..!


....Του χρόνου θα απευθυνθώ σε άγιους άλλων θρησκειών!!

...Δεν μπορεί,κάπου θα υπάρχει κάποιος, που ξεχασμένος και αυτός,θα θέλει να δώσει το παρών...



*σημ.Μπορεί να το έγραψα λίγο νωρίς το γραμματάκι,αλλά ήθελα να προλάβω τον...ταχυδρόμο...

...ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΗΜΕΡΑΣ...

...Ξυπνάς..Η τσίμπλα στο μάτι ,δεν σε αφήνει να το ανοίξεις.
Τα βήματα βαριά,νυσταγμένα,σε κατευθύνουν προς τη κουζίνα όπου εσύ με νωχελικές κινήσεις ετοιμάζεις τον πρώτο καφέ της ημέρας,που θα σε βοηθήσει να αρχίσεις να .."ρολάρεις".
Χασμουριέσαι,τεντώνεσαι,ξύνεις την πλάτη σου και προσπαθείς να θυμηθείς,τι είναι αυτό που σε έκανε να ξυπνήσεις "μουρτζούφλικα".
Ξαφνικά σου έρχεται στο ακόμα κοιμισμένο σου μυαλό ,η χθεσινή ημέρα στο γραφείο,που μόνο ευχάριστη δεν θα μπορούσες να την χαρακτηρίσεις...
Και δεν έφτανε αυτό.!Φτάνοντας σπίτι,είχες να αντιμετωπίσεις την μουρμούρα της συζύγου,για ένα καζανάκι που ξέχασες να φτιάξεις,για το παιδί που ξέχασες να μαζέψεις από το φροντιστήριο,για τα ψώνια από το σούπερ-μαρκετ,που ξέχασες να κάνεις..Για ένα,"ξέχασες",που δεν πρόλαβες να "θυμηθείς"!

 Και μετά από όλα αυτά αναρωτιέσαι γιατί ξύπνησες σε αυτό το χάλι;,,
Έλα!Ο καφές είναι έτοιμος .
Προλαβαίνεις να ρίξεις μια ματιά στο παρακάτω,για να ξεκινήσει η ημέρα σου με γέλιο...
Είμαι σίγουρη πως δεν θα μείνεις ασυγκίνητος και πιθανότατα,να σιγοντάρεις και εσύ!...

 Εγώ τουλάχιστον,το δοκίμασα και σε διαβεβαιώνω ότι "έπιασε"...