Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

...IT"S ONLY LOVE...

...Για όποτε την συναντήσεις...


...ΠΕΡΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ...

Επανάσταση
  • «Δεν μας χρειάζονται οι χωρικοί για να κάνουμε την επανάσταση, μα καμία επανάσταση δεν μπορεί να πετύχει αν έχει εναντίον της τους χωρικούς.»
  • «Απ’ όλες τις τάξεις που είναι σήμερα αντιμέτωπες με τη μπουρζουαζία, μόνο το προλεταριάτο είναι η αληθινή επαναστατική τάξη. Οι άλλες τάξεις βρίσκονται σε κατάπτωση και τελικά θα εξαφανιστούν με την άνοδο της σύγχρονης βιομηχανίας, το προλεταριάτο είναι το μόνο και αληθινό της παιδί.»
  • «Οι προλετάριοι με την επανάσταση δεν έχουν τίποτα άλλο να χάσουν από τις αλυσίδες τους. Έχουν όμως να κερδίσουν έναν κόσμο ολόκληρο. Προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε!»
  • «Μάθε τι θα πει Επανάσταση και ονόμαζέ την Πρόοδο. Μάθε τι θα πει Πρόοδος και ονόμαζέ την Αύριο.»
  • «Τον καιρό της επανάστασης, εκείνος που είναι ουδέτερος είναι αδύνατος.»
  • «Η τάξη που διακρίνεται για την αρετή της, δεν επιχειρεί παρά σπάνια μια επανάσταση. Αυτό, γιατί βρίσκεται πάντοτε σε μειοψηφία.»
  • «Σκοπός των επαναστάσεων είναι η απόκτηση πλούτου και πολιτικών τιμών, ή η αποφυγή της δυστυχίας και της ατίμωσης.»
  • «Οι κατώτεροι επαναστατούν για να γίνουν ίσοι με όλους, και οι ίσοι για να γίνουν ανώτεροι. Αυτή είναι η νοοτροπία που δημιουργεί τις επαναστάσεις.»
  • «Η δυστυχία δημιουργεί στάσεις και επαναστάσεις. Ακόμα οι πολίτες επαναστατούν όχι μόνο για την ανισότητα του πλούτου, αλλά και για την ανισότητα των τιμών.»

...Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ..

Το όνομα της πριγκίπισσας Αλεξάνδρας  δόθηκε στον  έρημο χωματόδρομο, που ένωνε την λεωφόρο Πατησίων με τους Αμπελόκηπους. Το Πεδίον του Άρεως θα δημιουργηθεί πολύ αργότερα, το 1934.

Ποια ήταν η Πριγκίπισσα Αλεξάνδρα;

Στην Αθήνα της δεκαετία του 1880 δεν υπήρχε, σαφέστατα, τηλεόραση και ραδιόφωνο. Για τους «δυστυχείς» Αθηναίους δεν υπήρχαν οι γάμοι των επωνύμων (ή, απλώς, ανόητων ανθρώπων) για να τους γεμίζουν την πλήξη τους. Τα μάτια των, τότε, ανθρώπων (όπως και των σημερινών) ήταν στραμμένα σε οτιδήποτε διέφερε απ αυτούς και μπορούσε να γεμίσει τη μίζερη ζωή τους. Γι αυτό η προσοχή τους ήταν στραμμένη στους γάμους της πριγκίπισσας Αλεξάνδρας (1870 – 1891), κόρης του Γεωργίου Α΄ και της Όλγας .

Παντρολογούσαν, λοιπόν, την πριγκίπισσα Αλεξάνδρα (δεκαεξάχρονη παιδούλα) με τον Μεγάλο Δούκα Παύλο Αλεξάνδροβιτς της Ρωσίας. Ο γαμπρός ήταν αξιόλογος, ως προς τον τίτλο, και οι πρώτοι Γλύξμπουργκ της Ελλάδας  ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την τύχη της κόρης τους, αλλά και για την προβολή της οικογενείας στα μάτια του Ελληνικού Λαού. Οι εφημερίδες έγραφαν ασταμάτητα για τη μικρή ξανθή πριγκίπισσα, μέχρι και ο Γεώργιος Σουρής εξέφρασε τον καημό του με το στίχο: «…θα πω στην Αλεξάνδρα, εκείνον τον ρωσόφρονα να μην τον πάρει άνδρα…»  Ο μπαμπάς Γεώργιος Α΄ έτριβε τα χέρια του από την ικανοποίηση, αλλά στην τσέπη δεν τα έβαλε. Και ενώ οι γονείς των κοινών θνητών αποφασίζουν να προικίσουν, οι ίδιοι, τα παιδιά τους, σε τούτη την περίπτωση ο ελληνικός λαός ανέλαβε να προικίσει, από το υστέρημα του, τη βασιλοπούλα με 400.000 δραχμές (αναλογιστείτε ότι το μεροκάματο δεν ξεπερνούσε τις 3 δρχ.)

Η τύχη, όμως, της πριγκίπισσας δεν ήταν καλή. Επίσημα ήταν η Μεγάλη Δούκισσα της Ρωσίας, αλλά  υπέφερε, εκεί στα ξένα, και μελαγχολούσε. Τελικά, θα πεθάνει κατά τη δεύτερη γέννα σε ηλικία, μόλις 21 ετών και με πολλές υποψίες για ραδιουργίες του συζύγου της. Ο απαρηγόρητος γαμπρός, την επόμενη της κηδείας θα αφήσει τα δυο παιδιά του στον αδελφό του, που ήταν άτεκνος και θα παντρευτεί τη Ολγα Βαλεριάνοβνα Καρνόβιτς (χωρισμένη με τρία παιδιά), με την οποία θα αποκτήσει άλλα τρία παιδιά και θα ζήσει στο Παρίσι, αφού ο δεύτερος γάμος έγινε χωρίς τη συγκατάθεση του Τσάρου, ο οποίος και τον εξόρισε. Και ενώ ο ελληνικός λαός συνέχιζε να πληρώνει τη δόση του για την προίκα της Αλεξάνδρας, ο Παύλος “έτρωγε” την προίκα με την Όλγα στα Παρίσια. Ωραία που ΄ναι η ζωή!!!

Ο γιος της Αλεξάνδρας ήταν Ντιμίτρι Παυλοβιτς Ρομανώφ, ένας από τους δολοφόνους του μοναχού Ρασπουτιν. Εγγονός της ήταν ο Πώλ Ρωμανόφσκι-Ιλλίνσκι, Δήμαρχος, του  Παλμ Μπίτς, Φλόριδα, από το 1988 έως το 1999.

( με μορφώνουν τα  http://www.24grammata.com/ )

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ...

Έλληνας ζητά αποζημίωση 5 εκατ. ευρώ από εταιρεία γαλακτοκομικών. Παρουσιάζεται ως διαφημιστικό “μοντέλο” εν αγνοία του

    Μήνυση κατά των υπευθύνων μίας οικογενειακής επιχείρησης γαλακτοκομικών στη Σουηδία κατέθεσε ένας Έλληνας ζητώντας αποζημίωση 50 εκατομμυρίων κορωνών, επειδή η εταιρεία δημοσίευσε φωτογραφία του σε διαφημιστικό της για γιαούρτια που προορίζονταν για την τουρκική αγορά.
Ο Έλληνας έμαθε για το διαφημιστικό από συγγενή του στη Στοκχόλμη, όπως μετέδωσε το σουηδικό κρατικό ραδιόφωνο.

  Εν τω μεταξύ,ο διευθυντής πωλήσεων της σουηδικής εταιρίας «Lindahls Mejeri» χαρακτήρισε υπερβολικό  το ποσό της αποζημίωσης και τόνισε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με έλληνες δικηγόρους προκειμένου να μειωθεί.
Επίσης υποστηρίζει ότι η εταιρεία του έχει συμφωνία με φωτογραφικό οίκο, για να χρησιμοποιεί φωτογραφίες του στα διαφημιστικά της.
Εξηγεί ότι απορεί πώς ο μηνυτής του προχώρησε στη δίωξή του, επωφελούμενος από το ζήτημα της ιθαγένειάς του.



πηγή