Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

...ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΙΟΥ









..Επιτέλους,ήρθε ο καιρός να αλλάξει τα ρούχα του ο Μανωλιός ..Πραβρώμισαν νομίζω..


Και όχι ,ότι αυτά που θα φορέσει,θα έχουν μεγάλες διαφορές,από αυτά που το σώμα του έχει συνηθίσει μέχρι τώρα..Απλά,θα βάλει τα μέσα έξω,ή θα τα φορέσει αλλοιώς..Ας πούμε,το μπρος,πίσω,συμπεριλαμβανομένου και του εσσώρουχου!.

Η στυλιστική μόδα που ακολουθεί ο Μανωλιός,είναι διαχρονική.Άντε,να προσθέσει κανένα αξεσσουάρ,για να πεί πως κάτι έκανε,και έξω από την πόρτα..!Ίσα-ισα για να βαυκαλιστεί,ότι φέρνει την αλλαγή στο “image “ του..

Και όταν ντυθεί και στολιστεί με την «νέᨻ του αμφίεση,θα στηθεί μπροστά στον καθρέφτη και θα καμαρώσει την «ριζοσπαστική» αλλαγή του σαν γύφτικο σκεπάρνι..!


Φυσικά τα μπαλώματα που υπάρχουν στα ρουχαλάκια του,δεν τον νοιάζουν καθόλου.!Πού να τρέχει τώρα για εύρεση νέων ενδυμάτων;..Αυτά έμαθε,αυτά εμπιστεύεται..! All time classic! All weather fashion..!
Αυτό,ή εκείνο..,η καλή,ή η ανάποδη..,το μπλε,ή το πράσινο..

Δεν έχει καταλάβει ο φτωχός μας Μανωλιός όμως,ότι τα πολυφορεμένα ρούχα του,έχουν χάσει το χρώμα τους και την λάμψη τους..,ότι έχουν φθαρεί και ότι δεν μπορούν πλέον να του προσφέρουν την σιγουριά και την ζεστασιά που ονειρευόταν ,όταν τα πρωτοφόραγε,και ας ήταν και από δεύτερο χέρι!..Και αυτό,γιατί το μνημονικό του κρατάει μέχρι 7 χρόνια-λένε-,για να μην σου πώ,ότι ούτε στα 4 φτάνει..!

Τα χρυσόψαρα,έχουν σοβαρό αντίπαλο..Τον Μανωλιό!





Ο Μανωλιός,όλη την βδομάδα τρώει αγγούρι και το Σάββατο είναι μούρη..Ρούχα δεν αλλάζει,αλλά έχει μια τρελλή αδυναμία στα CAYENNE..!Τώρα δε που τα βρίσκει και τσάμπα,τα αγοράζει με το κιλό,για να μπορεί να κυκλοφορεί άνετα στην ασφυκτική του τσιμεντένια πόλη..!

Ο Μανωλιός,διαβάζει πολύ!..Εφημερίδες,πολλές εφημερίδες..Είναι ενήμερος για το παραμικρό που συμβαίνει στον τόπο του..Ενημερώνεται από τα ΜΜΕ και τα τηλεοπτικά κανάλια,αραγμένος στον αναπαυτικό καναπέ του..

Από εκεί,τσατίζεται,βρίζει ,μουτζώνει,λογοκρίνει τα κακώς κείμενα της χώρας του..

.. Στο μεσοδιάστημα,από την αλλαγή της φορεσιάς του,συνηθίζει να γκρινιάζει..Τότε συνειδητοποιεί,ότι τα ρούχα του τον στενεύουν και αρχίζει την φαγομάρα του με αυτά..! Τον ενοχλούν τα μπαλώματα,οι σκωροφαγωμένες ούγιες ,η μπόχα που αναδίδουν από την πολύχρονη χρήση τους.Και τότε αρχίζει τον διάλογο με τον εαυτό του..,παίρνει σοβαρές αποφάσεις,ριζοσπαστικές..

Αυτός θα φέρει την αλλαγή στην χώρα του,στον τόπο του..« Τώρα θα σας κανονίσω εγώ..»σκέφτεται αγανακτισμένος....έτσι αποφασίζει να κάνει την επανάστασή του..,θα φέρει τα πάνω κάτω..,θα βάλει και αυτός ένα λιθαράκι για την μεγάλη «αλλαγή»..Ξέρει τι θα κάνει..,ό,τι κάνει κάθε 4 χρόνια..


..Θα βάλει πάλι ανάποδα τα ρούχα του..Ε,μα πια! Αρκετά..-σκέφτεται ο φτωχός μας Μανωλιός ..


Και όταν τα αλλάξει,θα βγεί να πανηγυρίσει περήφανος,γεμάτος φρούδες ελπίδες και όνειρα χιλιομπαλωμένα,μέχρι την στιγμή,που θα ξαναστηθεί μπροστά στον καθρέφτη του και θα αρχίσει να φτύνει το είδωλό του..Εκεί όμως θα καταλάβει,ότι δεν έχει άλλες επιλογές..Θα συνεχίσει ,αυτό που έχει μάθει να κάνει καλά....

Kαι πάει λέγοντας,σπρώχνοντας τον χρόνο,οπισθοχωρώντας μπροστά στις δικές του επιλογές ,στο δικό του είδωλο ,στην δικιά του αντανάκληση..

- Γλυκέ μου και παραδοσιακέ μου Μανωλιέ..,άκου μια συμβουλή..


....Βγάλε γρήγορα τα χιλιοφορεμένα κουρέλια σου και βάλτα στην χλωρίνη..Άφησέ τα μέχρι να χάσουν τελείως το χρώμα τους,-όσο τους έχει απομείνει δηλαδή,-και βγες στους δρόμους ολόγυμνος!..,τσιτσίδι!

Απελευθερώσου σε ό,τι σε κρατούσε δέσμιο και σου στερούσε την ελευθερία επιλογών.Φόρα ,τα άσπρα ,πλέον ρούχα σου και ξανακοιτάξου στο καθρέφτη..

Το άσπρο σου πάει πολύ!..

Εξ’άλλου,με την νέα σου εμφάνιση,αυτόματα απελευθερώνεσαι και από διάφορα «χρέη»!

Δεν χρωστάς πλέον σε κανέναν,όπως κανείς δεν σου χρωστάει και έχεις κερδίσει και κάτι ακόμα:

..Δεν θα τολμήσει κανείς να τα βάλει μαζί σου,γιατί απλά,δεν έχεις να χάσεις ΤΙΠΟΤΑ!...