Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

...ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΟΝΟ....

...Ήταν εκείνη η περίεργη ώρα,που τα δύο δυνατότερα στοιχεία,έφταναν στο ανώτατο όριο επίδειξης υπεροχής και δύναμης…

Τεντώθηκε νωχελικά..,μέχρι τώρα,ήταν ακίνητη,ακούνητη,πράγμα παράξενο για την εποχή..’Εριξε μια ματιά μπροστά της..Αδύνατον να το αντέξει..,το δεύτερό της βλέμμα το αφιέρωσε αλλού..,ήταν καλύτερα έτσι..Το άντεχε περισσότερο..!Αν και τα δύο αυτά στοιχεία,της ήταν πολύτιμα..,το καθένα από αυτά,την φρόντιζε με την σειρά του.,της χάριζαν και της προσέδιδαν μεγαλύτερη χάρη,από ότι από μόνη της είχε να προσφέρει..,Το καθένα με την σειρά του..


Χαμογέλασε στο πρώτο,και του έκλεισε φιλικά το μάτι..,δεν μπορούσε άλλωστε να κάνει διαφορετικά..Γύρισε στο δεύτερο και του έστειλε παιχνιδιάρικα μια από τις πολλές αντανακλάσεις της..Εκείνη ακριβώς την στιγμή,ήταν η στιγμή της παράδοσης της σκυτάλης..Τι όμορφα που είναι!Και οι δύο μαζί,την είχαν αγκαλιάσει,ο ένας φεύγοντας και το δεύτερο ερχόμενο,για να χωθεί μέσα στις υγρές της πτυχές..

….Ηταν πολύ τυχερή..Λίγο ακόμα..,σκέφτηκε,μείνετε και οι δύο μαζί κοντά μου λίγο ακόμα..έχω μεγάλη αγκαλιά για να σας χωρέσω και τους δύο..,μην φεύγεις από τώρα..Αν και από εδώ και πέρα θα σε έχω περισσότερη ώρα μέσα μου..

Την αποχαιρέτησε με ένα γλυκό φιλί και μια βαθειά υπόσχεση..Πρέπει και αυτός να ξεκουραστεί και να ανασυντάξει τις δυνάμεις του..Αρχίζει η τιμητική του και πρέπει να είναι πανέτοιμος!..Για όλα και για όλους..!
Άλλαξε πλευρό..,ένα απαλό ρυτίδιασμα εμφανίστηκε στην επιφάνεια..,ανεπαίσθητο..Ατένισε με ένα γρήγορο σκανάρισμα τα απέναντί της και τα γύρω της..Αλλάζει η εποχή,-σκέφτηκε-.Διέκρινε τα μηνύματα της επερχόμενης αλλαγής..,τα είδε ,τα άκουσε..


«..Πρέπει να ετοιμαστώ και εγώ,δεν πρέπει να με βρούν σε αυτή την κατάσταση..Από την μια στιγμή στην άλλη,θα αλλάξει όλο το σκηνικό και εγώ δεν πρέπει να μείνω πίσω..Θα τους προλάβω,για να με βρούν έτοιμη.Εξ’άλλου όλοι οι άλλοι γύρω της,έχουν ήδη αρχίσει τις προετοιμασίες τους..
Πέταξε από πάνω της τα βαρια σκεπάσματα του χειμώνα και έτρεξε προς την ακτή..
..Η δουλειά άρχισε..


…Σε λίγο ,οι επισκέπτες της θα έκαναν την εμφάνισή τους και αυτή θα έπρεπε για άλλη μια φορά να αποδειχτεί άξια και ικανή οικοδέσποινα..
…Έβγαλε από το σεντούκι της,τα πολύτιμα εργαλεία της..Την υπομονή,την ανέχεια,το χαμόγελό της και άρχισε τις ετοιμασίες της..



..Τρείς μήνες,θα έπρεπε να δείξει τον καλύτερό της εαυτό…













Στοίχιση  στο  κέντρο