Κυριακή 8 Μαΐου 2011

...ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ...

...Πόσο μετράς την ζωή σου;Ποιά είναι τα ζύγια που χρησιμοποιείς για να υπολογίσεις το βάρος της και την αξία της;Από πότε άρχισες να την ζυγίζεις και πότε απαξίωσες την ίδια σου ύπαρξη;
Ξύπνησες ένα πρωινό και αντί να δείς τον ήλιο,η πρώτη σου σκέψη ήταν, πώς να βγείς από το αδιέξοδο..
Το αδιέξοδο,που η δικιά σου απερισκεψία και η επιτειδιότητα ορισμένων σου δημιούργησε άλυτα κατά την γνώμη σου προβλήματα.
Βρέθηκες με ένα σπίτι ,ένα με δύο αυτοκίνητα που στην πραγματικότητα δεν σου ανήκουν,απλωσες τα πόδια σου παραπάνω από ότι μπορούσες και ξαφνικά μία μέρα βρέθηκες μπροστά σε έναν απροσπέλαστο τοίχο,κτισμένο από χρέη.

Κάθε τούβλο και ένα δάνειο .Και μόλις σήκωσες τα μάτια ψηλά,συνειδητοποίησες,ότι αντι να μικραίνει ο τοίχος ,αυτός απεναντίας μέρα με την ημέρα ορθωνόταν ψηλότερος.Μέχρι που σε έπνιξε!
Έψαξες να βρείς την παραμικρή διέξοδο,αλλά μάταια...
Τότε στο μυαλό σου έλαμψε μία ιδέα..Η λύση που έψαχνες αλλού,την βρήκες  μπροστά σου..
Ήταν ακριβώς εκείνη την στιγμή που αποφάσισες να ανταλλάξεις την ίδια σου τη ζωή με τον τοίχο που είχες μπροστά σου ..έτσι νόμισες ότι θα έλυνες τα οικονομικά σου προβλήματα...Απαξιώνοντας την ίδια σου ύπαρξη!...Και έτσι την ζύγισες!Και η ζυγαριά έγειρε από την άλλη μεριά!
Και άλλο λάθος σου...Έβαλες λάθος ζύγια!...

Ο εγωισμός σου και η ηττοπάθειά σου ,σου θόλωσαν το μυαλό!Δεν μπήκες στην διαδικασία να σκεφτείς,ότι εσύ ήσουν πολυτιμότερος από αυτά τα τούβλα!Δεν σκέφτηκες καν να κοστολογήσεις την ζωή σου!Την υποτίμησες και την υποβίβασες υπερβολικά!
Ας σου τα έπαιρναν ΟΛΑ άνθρωπε!!!Το σπίτι,το αυτοκίνητο,το μαγαζί, ΟΛΑ!!Αλλά όχι την ζωή σου,που τους την πρόσφερες τόσο απλόχερα,ανόητε!
Σε έβαλαν να πρωταγωνιστήσεις σε ένα βρώμικο παιχνίδι,χωρίς να προλάβεις να υπολογίσεις το αύριο...
Έκανες τους λογιστικούς σου υπολογισμούς και έβγαλες το κόστος μόνος σου!Για να ισοφαρήσεις,τους χαρίστηκες!
Και νομίζεις ότι τους έκανες την μούρη κρέας,άνθρωπε!
Αλλά δεν κατάλαβες,ότι έτσι αγριεύουν περισσότερο..και χτυπάνε πιο δυνατά!Δεν τους τιμώρησες μωρέ!Αλλά τι σε νοιάζει πλέον;Εσύ,ξεμπέρδεψες!Καθάρισες..Λυτρώθηκες!...

Έφτασες σε μία ηλικία και δεν έμαθες να παλεύεις,χαζέ!Νόμισες ότι όλα σου τα χάρισαν επειδή σε ..."συμπάθησαν"..!
Και στην δυσκολία που σου την κατασκεύασαν ,τα παράτησες!Πόσο απερίσκεπτος υπήρξες;
Το μόνο που εύχομαι,είναι να μην ανοίξεις..."σχολή"!
Να μην γίνει η δικιά σου κουταμάρα καθεστώς!..Για φαντάσου......

Κρατήσου!Θα έρθει η στιγμή που όλοι όσοι σε έβαλαν να παίξεις στο βρώμικο παιχνίδι της Ρώσικης ρουλέτας τους θα πληρώσουν σκληρά!
Με την διαφορά,ότι δεν θα είσαι εσύ εκεί,για να πάρεις την ρεβάνς...
ΑΝΟΗΤΕ!!....

Είναι μύθος ότι το Ο.Κ.(oκέι) προέρχεται από το “Όλα Καλά”

γράφει ο Σωτήρης Αθηναίος

Η αγγλική έκφραση okay (προφέρεται “οκέι”) ή το ακρωνύμιο ΟΚ ή Ο.Κ. σημαίνει, “εντάξει”, ¨αρκετά”, “ικανοποιητικά”. Συχνά ακούγεται ότι η ετυμολογική ρίζα είναι το ελληνικό “Όλα Καλά” (δήθεν το χρησιμοποιούσαν οι Αμερικανοί πιλότοι, ως κώδικα, για να μην τους καταλαβαίνουν οι εχθροί ή τα αμερικάνικα πανεπιστήμια για να χαρακτηρίσουν τα αψεγάδιαστα γραπτά) αλλά μια τέτοια ερμηνεία δεν είναι τίποτα άλλο από έναν, ακόμα, αφελή αστικό μύθο......


...ΣΕ ΟΛΕΣ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ...

...Πάντα να είναι γερές,ανεχτικές,υπομονετικές,σοφές,δυνατές...
Γιατί,πάντα θα σας χρειαζόμαστε δίπλα μας...